Jarle S.
Jeg bruker Elements og Nikon's Capture NX2 til bilderedigering, og prøver å finne ut hvordan jeg kan legge inn navn, evt copyright, på bilder jeg legger ut på f.eks Foto.no eller Facebook. Er det noen der ute som kan hjelpe meg med dette?

Vennlig hilsen
Jarle Storli
Nøkkelord:
#1
#1
Bjørn J.
Elements har et tekstverktøy, det kan du bruke. Et søk på nettet gir deg masse treff, som dette:
http://www.youtube.com/watch?v=pEQUnl7Uul4
#2
#2
Tor B.
1
tenker du på vannmerke som skal "beskytte" deg mot tyveri, men istedenfor forstyrrer selve motivet? Det kan du gjøre i elements.

Eller tenker du på copyright i selve fila, som Facebook uansett fjerner? Tror du kan gjøre dette i Elements under file -> file info. slik er det i Photoshop.
I Lightroom så legges dette automatisk når jeg importerer de inn.

- - - - - - - - - - - - - - -
http://tiboine.com
#3
#3
Dag T.
For det første er merking av copyright formelt sett ikke nødvendig i Norge, men er fint å bruke for å markere at du vet at du har rettigheter. På den annen side er merking av bilder med navn som regel forstyrrende for bildet, og ødelegger opplevelsen for de som ser på det.

Min løsning er å lage hvit ramme rundt alle bildene mine og plassere (C) der sammen med navnet. Hvis noen laster ned bildet følger rammen og merket med.

Selvfølgelig er det lett å fjerne. Med mindre merket tar over bildet fullstendig er det alltid mulig å fjerne det, men straks noen fjerner det er de også bevisst på at de skjuler noe, og ligger på kanten av det lovlige. Så hvis noen rapper bildet og i tillegg fjerner navnet er det ingen grunn til å være snill med dem.

De ser masse eksempler på hvordan jeg gjør det på nettsiden min: http://thrane.name
Åpne uskalert versjon i eget vindu