Frank K.
Er det mye å spare på å lage egne paspartouter (kjøpte akkurat noen 30x40cm for 20x30cm bilder til 34kr stk.)?

Hvor mye må man ut med for en god skjærer og hva koster papiret som brukes?
#1
#1
Lars K.
Jeg kjøpte akkurat en skjærer på clas ohlsson for ca 250 kr. Et STORT paspartout ark/papp på ca 2mm fikk jeg for 200 hos en fotograf/rammeverksted. Her hadde de alle mulige farger. Har laget to paspartout så langt. Det første tok lang tid, men det andre gikk veldig greit. Resultatet ble etter min mening veldig bra. Men du må være nøyaktig og tålmodig.......Har ikke regna på om jeg tjener noe på det, men da får du det hvertfall akkurat som du vil. Pluss at det er artig å lage noe selv!
#2
#2
Bjørn J.
Skal du bare lage en og annen passepartout kommer du langt med en håndholdt skjærer og en solid stål-linjal. (Hold deg unna disse plast-skjærerne fra Clas Ohlsson o.l., en skikkelig håndskjærer koster 3-400 kroner).
Men du får en helt annen arbeidsglede og effektivitet med en ordentlig bordskjærer til rundt 1500 kroner fra USA. Du slipper unna alt målearbeidet, og slipper å tegne opp skjærestrekene på baksiden. De er skikkelig moro å jobbe med! Se på www.logangraphics.com - jeg kjøpte den som heter Intermediate 450+, den kom på ca 1900 kroner inkl. moms og frakt. I tillegg til å skråskjære meget pent har den også integrert rettkutter, så du slipper å fikle med linjal og hobbykniv.
Passepartoutplater av god kvalitet kjøper jeg for 40-50 kroner stykket, og bakpappen enda billigere. I tillegg til at det blir rimelig å skjære selv, kan du jo også lage passepartouter etter dine egne mål.

Hilsen
Bjørn
Frank K.
Takk for svar fra dere begge!

Hvor store er disse passepartout-platene (stavet riktig denne gang:)) som koster 40-50 kr og er dem å få tak i her i Tromsø? Greit å vite om æ kommer billigere ut av det i forhold til den ovenfor nevnte prisen (34,- for 30x40cm) i tillegg til de andre fordelene du nevner..
Bjørn J.
De er ca 82x110cm (det er standard mål). Bakpappen er 90x120cm.
Du får de ikke til den prisen i Tromsø! Jeg sjekket en butikk, de skulle ha 190 kr for samme platene jeg ga 45 kr for!! Men vi er noen stykker som sender samleordre over et visst beløp, og får det fraktfritt levert sørfra.
Bjørn J.
Standard mål er 81x101. Passepartout plater finnes i et hav av farger og kvaliteter. Husk å bruk en som er syrefri eller bufferet.
Stig S.
bestilte du direkte fra USA, Bjørn, eller er der forhandler her hjemme på berget?

--stig--
Bjørn J.
Skjærerne finnes i Norge, men til absurde priser. Vi var to stykker som bestilte fra USA, fikk de levert etter ei uke til under halv pris i Norge. Helt problemfritt.
Stig S.
Takk for kjapt svar, Bjørn! Da er det vel bare å bestille...

--stig--
Ole T.
Og HVOR var det du bestilte den fra?
Bjørn J.
He, det burde jeg vel opplyst om.
Det var fra www.dickblick.com
Problemfri levering og greit oppgjør.

Tips: Bestill en 100-pack med ekstra blader samtidig!
Ole T.
Ikke værst - USD 129,98 lar seg absolutt høre! Monochrom i Tyskland skal ha 159 euro for samme greien...

Det blir vel snart varmgang i Visa-kortet mitt igjen...
Hans-Petter L.
Hvor kjøper man pappen?


mvh
hpl
Ole T.
Enhver rimelig velassortert kunstnerutstyrsforretning har bra utvalg av slikt. Jeg ser du bor i Oslo - telefonkatalogen er et utmerket hjelpemiddel til å finne slike.
Bjørn Tore Manuel E.
Jan M.
Hvor fant du en kutter til 129 usd, har du web-adresse og evt navn på kutteren.
Stig S.
Se innlegg nr 3 fra toppen....

--stig--
Jan M.
Den har jeg funnet, men......jeg finner ikke frem til hvor jeg kan få bestilt kutteren.
Frank K.
Prøv her:

http://www.framingsupplies.com/Logan/Logan%20450%20Mat%20...ate%20.htm

Her selges Logan 450+ til 128,95 $ og 14$ for 100 ekstra blader.. Hva som kan påberegnes av frakt med FedEx/UPS er jeg i tvil om, men det antydes 100$ (!!et noe høyt anslag tror jeg!!)

Så etter prisene oppgitt over så blir det seende slik ut (100$ = 670 nkr): - VAT + frakt + moms og toll, så havner du på rundt 2000 kr..

Om disse kan stoles på, vet jeg ingenting om...
Frank K.
Ligger også inne på ebay til 72,27$ for øyeblikket og 9 timer igjen av budrunden... Disse tar 25$ for frakt innen USA, så det er vel ikke utenkelig at det faktisk koster 100$ til Norge.... :(
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=23...gory=11786
Hans-Petter L.
Takk!

mvh
hpl

(Muligens tett i pappen, men nå vet jeg hvor den er)
Bjørn J.
Halvorsen og Juul er importører av passepartout, jeg tror du kan handle kontant hos dem. De er i Oslo.
Stig S.
Mottok Intermediate 450+ fra Dick Blick idag. Pris inkl. 100 ekstra blader USD 142, frakt dør til dør USD 60, dvs samlet pris ca. kr. 1450,-

Og ikke ble det beregnet verken toll eller mva på pakken...... :-))

--stig--
Bjørn J.
Hyggelig at du har fått en god skjærer til bra pris, men jeg må dessverre skuffe deg - du får regning i posten på moms og fortollingsgebyr.
Det tar noen dager, men den kommer. Vær trygg på det!
Stig S.
He, he; regner egentlig med at du har rett;-) Men likevel et bra kjøp - skjærer passepartout så svetten hagler...

--stig--
Jan M.
Jeg finner ikke en skjærer med navnet Intgermediate 450+. Når jeg søker på dette produktnavnet i Dick Blic, så får jeg frem en passepartout-skjærer med navn logan 450. Både intermediate og + mangler. Er dette den samme skjæreren eller ??
Stig S.
Stig S.
Oooops - kutt ut siste parentes, så funker lenken...

--stig--
Jan M.
Takk skal du ha, da bestiller jeg !

jop
#3
#3
Bjørn Tore Manuel E.
Avhengig av hvor stor mengde paspartout du skal skjære så
finnes det et system som heter MAPED som selges av Tegnesenteret i Oslo og som også har forhandlere over hele landet sjekk forhandler liste å se om det er noen i nærheten der du bor :
http://www.tegnesenteret.no/

Skal du bare skjære et paspartout en gang i blant er dette et utmerket verktøy. Jeg har selv brukt dette en del år nå også til paspartouter opp til 75x50 ingen problem. jeg har sett det med linjallengde på 80cm og 45/90' kniver til kr 748,- her :
http://www.griffern.no/Index2.html
Det finnes linjaller opp til 1 m.
Du trenger også en skjæreplate, hva prisen på disse er aner jeg ikke men det er ikke så mange 100 kronene.


Jan M.
Jeg har snakket med tegnesenteret i Oslo. Du får en meget bra bordmodell for ca kr 1.500,- (det er ikke en plastmodell).
Et sett ekstra kniver (10 blad) koster ca kr 100,-.
Åpne uskalert versjon i eget vindu