Hva Skjer-Kalenderen gir en oversikt over alle kurs/konkurranser/workshops/utstillinger som er rapportert inn til foto.no. Foto.no gir nå tilgang til de som arrangerer kurs/workshops eller driver utstillingslokaler å publisere selv rett til denne oversikten. Kontakt redaksjonen på desk@foto.no for å finne ut mer.
Når: 13.03 - 12.04
Det er tid for å stemme på månedens bilde og du kan vinne premie bare ved å stemme.
Les mer »
Når: 03.03 - 02.04
Igjen har du mulighet til å vinne gavekort på 2000 kroner, bare ved å laste opp et uskarpt bilde.
Les mer »
Når: 16.02 - 31.12
Arbeidet med utvalget til utstillingen Av natur startet med et spørsmål: Hvordan påvirker vår tids klima- og naturkrise den kamerabaserte kunstens forhold til sitt motiv?
Les mer »
Fotografisk mentorprogramFotografering - Generell fotografering
Når: 17.01 - 13.06
Har du satt deg fotografiske mål for 2023? Da er dette mentorprogrammet noe for deg. Jeg vet hvor vanskelig det er å holde fokus og å gjennomføre målene du har satt deg. I en hektisk hverdag hjelper jeg deg med å nå målene du har satt deg.
Les mer »
Sted: ZOOM
Når: 21.03 - 28.03
Fra og med versjon 11 av LR Classic har de lokale justeringsverktøyene blitt omorganisert og plassert i Masking-panelet, samtidig som noe nytt er kommet til. I dette korte kurset vil du lære å bruke masking på en optimal måte, forstå når du skal velge det ene eller andre verktøyet eller effektivt kombinere flere verktøy.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 02.03 - 30.03
Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine! Man kan delta fra hvor som helst siden kurset holdes digitalt på ZOOM.
Les mer »
Grunnkurs Foto med Terje Skåre starter 1/2Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 01.02 - 29.03
Fotograf Terje Skåre starter nytt grunnkurs i fotografering i Oslo Kamera Klubb, og vil gjennom kurset gi deg nyttig inspirasjon og kunnskap - teknisk og visuelt - for å kunne skape bedre bilder! Kurset passer for deg enten du er nybegynner eller har fotografert en del.
Les mer »
Sted: Senja
Når: 21.12.22 - 06.08
Fotograf Arnfinn Johnsen har samlet sine kunnskaper til en super-workshop på Senja i august 2023. Arnfinn er født og oppvokst på Senja, er godt kjent med landskapet og vil dele sine opplevelser, erfaringer og kunnskaper med deg.
Les mer »

Når: 10.07 - 16.07
I Nordland ligger noen av de mest magiske landskapsområder i Europa – Marmorslottet, Láhko nasjonalpark og Svartisen. Marmorslottet er et sant eventyr når det gjelder geologiske formasjoner og Láhko nasjonalpark er en relativt ukjent perle som byr på kilometervis av geologiske kunstverk som er blitt til gjennom tusener og millioner av år. Nasjonalparken er den største forekomsten av alpin karst i Europa– og her kan du vandre rundt med kamera og fange naturens egne kunstverk. Bli med på et fotoeventyr i noe av det mest unike Europa har å by på.
Les mer »
Foto tur med kano på IsterenFotografering - Natur og dyr
Når: 07.06 - 11.06
Bli med Øyvind Martinsen på foto tur med kano på Isteren 7-11 juni, 2023!
Les mer »
Fotokurs på DovreFotografering - Natur og dyr
Når: 21.09 - 24.09
Bli med Øyvind Martinsen på fotokurs på Dovre 21-24 september, 2023!
Les mer »
Fotokurs for nybegynnereFotografering - Natur og dyr
Når: 15.04 - 16.04
Bli med på fotokurs for nybegynnere med Øyvind Martinsen!
Les mer »
Når: 13.09 - 18.09
Høstfargene i Finnmark er som regel på topp i midten av september, og få steder er de mer intense enn nettopp her! Legg til nordlys over Finnmarksvidda så er motivet komplett! Tur til storslåtte Sautso – NordEuropas største Canyon!
Les mer »
Workshop i dyrefotograferingFotografering - Natur og dyr
Sted: Hunnebostrand
Når: 25.08 - 27.08
Velkommen til en fullpakket fotohelg med inspirasjon og læring i vakre Bohuslän! Jeg tilbyr en arena for å lære mer om å fotografere dyr og natur – og vi har base på Nordens Ark ved Hunnebostrand. Her finnes utrolige fotomuligheter – og vi skal få med oss så mye vi klarer i løpet av en helg. Du får anledning til å fotografere amurtiger, snøleopard, persisk leopard, asiatisk villhund, jerv, gaupe og ulv – og mye mer!
Les mer »
Færder nasjonalpark workshopFotografering - Landskap
Når: 30.06 - 02.07
Fotoworkshop i Vestfold: Jeg inviterer til en tre dager lang workshop hvor vi fordyper oss i komposisjon og fototeknikk fra tidlig til sent. Workshopen holdes i sin helhet i det vakre landskapet i Færder nasjonalpark. En herlig kombinasjon av naturglede og fotoglede!
Les mer »
Fotoworkshop på Ivanssons BilskrotFotografering - Generell fotografering
Når: 17.06 - 18.06
Fotoworkshop på Ivanssons Bilskrot: Denne fotoworkshopen er spesielt rettet mot fotointeresserte som ønsker å utvikle seg videre innen komposisjon og fotografisk fortellerteknikk forøvrig. Du vil få tett oppfølging under arbeidet i feltet og målet er å veilede deg til å skape presise og gode komposisjoner. Vi bruker mye tid på hvert bilde og setter sammen bildene til en helhetlig bildefortelling i ettertid. [Båstnäs, 17.–18. juni 2023.]
Les mer »
Opplev Kroatia med kamera!Fotografering - Generell fotografering
Når: 09.05 - 14.05
Fotoworkshop i Kroatia: Bli med og opplev Kroatias middelalderbyer, gateliv, kulturminner, arkitektur og natur gjennom en 6 dagers workshop. Du får bli med til flere av de fineste fotostedene i Kroatia og får tett oppfølging slik at du kan utvikle deg videre innen fotografering. Målet er å inspirere deg til å ta mer spennende reisebilder og trene blikket ditt til å se motiv og fotomuligheter på nye måter.
Les mer »
Fotokurs for nybegynnereFotografering - Natur og dyr
Når: 15.04 - 16.04
Bli med på fotokurs for nybegynnere med Øyvind Martinsen i Moss!
Les mer »
Gdansk & Zamek Malbork WorkshopFotografering - Generell fotografering
Sted: Gdansk
Når: 25.04 - 30.04
Spennende fotoworkshop i Polen: Gjennom fem intensive dager og kvelder får du muligheten til å oppleve Gdansk og det fantastiske middelalderslottet Zamek Malbork i Polen. Workshopen foregår fra tidlig til sent hver dag og vi har spesielt fokus på arkitektur, gatefoto og nattfoto. En flott anledning til å søke mer inspirasjon og kunnskaper innen fotografering sammen med andre fotointeresserte. [Gdansk og Malbork, 25.–30. april 2023.)
Les mer »
Workshop på HornøyaFotografering - Natur og dyr
Sted: Vardø
Når: 30.03 - 02.04
Opplev fantastiske Hornøya minutt for minutt med ditt eget kamera! Gjennom en 4 dagers workshop får du anledning til å fotografere fuglelivet på Hornøya – Norges østligste punkt. Hornøya er kjent for mange gjennom TV-serien fra øya og er et av Europas mest fantastiske fuglefjell som er lett tilgjengelig. Nå kan du bli med på en fotoworkshop for du selv får besøke øya og lære mer om fotografering. [Hornøya/Vardø, 30. mars –2. april 2023].
Les mer »
Oppdag Oslo med kamera!Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 23.06 - 25.06
Fotoworkshop i Oslo: Bli med på en annerledes og inspirerende fotoworkshop hvor du utfordres til å se Oslo på nye måter – gjennom ditt eget kamera. I løpet av en helg utforsker vi bylandskapet og menneskene og du blir utfordret på din fotografiske kreativitet fra start til mål. Denne workshopen spesielt nyttig hvis du føler at fotograferingen din har lett for å gå i vante spor. [Oslo, 22.–24. juni 2023.]
Les mer »
Færder nasjonalpark workshop 2023Fotografering - Landskap
Sted: Tjøme
Når: 09.06 - 11.06
Bli med på fotoworkshop i vakre Færder nasjonalpark! Her finner du spennende kystlandskaper med svaberg, klipper, jettegryter og bølger som slår mot land. Workshopen varer en helg og du får anledning til å jobbe med komposisjon og lys både på dagtid og ved solnedgang. Du får også mulighet til å være ute i naturen sammen med andre fotointeresserte og tilbringe hele helgen i "fotobobla".
Les mer »
Når: 21.09 - 18.04.24
Et ett-årlig program for deg som ønsker å utvikle deg som portrettfotograf, enten du jobber dokumentarisk, i studio, utendørs eller med Fine Art portrettering, med fotobok og utstilling. Den enkelte deltakers utvikling settes i høysetet, og du vil få hjelp til å finne din egen fotografiske stemme og perfeksjonere det tekniske, både når det gjelder konsept, lyssetting, fotografering og redigering.
Les mer »
INSPIRERENDE KURS I PORTRETTFOTOGRAFERINGFotografering - Portrettfoto
Når: 06.05 - 07.05
Med fokus på kommunikasjon, teknikk, lyssetting og etterbehandling av bilder er dette et lærerikt og inspirerende kurs for deg som ønsker å ta bedre portretter!
Les mer »
London Portrett WorkshopFotografering - Portrettfoto
Sted: London
Når: 27.04 - 01.05
Velkommen til workshop 27 April - 1.Mai 2023 i mitt nabolag i London, der du skal lære å bli en god portrett fotograf. Jeg har plukket ut et persongalleri av lokale Londonere som deltakerne skal fotografere.
Les mer »
Opplev Kraków med kamera!Fotografering - Generell fotografering
Sted: Kraków
Når: 24.05 - 28.05
Fotoworkshop i Kraków 2023: Gjennom nesten tusen år Kraków vært en kulturell smeltedigel og et senter for vitenskap og handel i Sentral-Europa. Du har kanskje vært i byen som turist? Gjennom workshopen “Oppdag Kraków med kamera!” kan du få oppleve byen på en ny og kanskje annerledes måte – sett gjennom kamera! Målet med denne fotoworkshopen er å trene deg i å observere omgivelsene og fange de gode komposisjonene og spennende øyeblikkene som utspiller seg i byen. Med erfaringene fra workshopen kan du få ny inspirasjon til å fotografere på reiser – enten du drar tilbake til Kraków eller velger andre reisemål. [Kraków, 24.–28. mai 2023.]
Les mer »
Sted: Stryn
Når: 19.05 - 22.05
Fagre Stryn – Fotoworkshop mellom fjord og fjell - i Kristi himmelfartshelgen. Fagre Stryn er et begrep som ikke har oppstått uten grunn. Naturen i Stryn er mektig, vakker og kontrastrik. Dette er en fotoworkshop der nettopp dette landskapet står i fokus – med Oppstryn som utgangspunkt.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 14.06
Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 02.05
Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 05.06 - 12.06
Dette er et praktisk kurs i makrofotografering med nyttig bildegjennomgang på siste kurskveld. Bli med inn i et spennende univers der man glemmer tid og sted! Slipp kreativiteten løs!
Les mer »
Bedre Bilder - helgekurs 6.-7. maiFotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 06.05 - 07.05
Fotokurset "Bedre Bilder" over en helg er en kompakt versjon av Grunnkurs foto som går over seks kvelder. Kurset går gjennom det viktigste både visuelt og teknisk - og gir god inspirasjon og kunnskap.
Les mer »
Fotokurs "Bildet" med Terje Skåre starter 25/5Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 25.05 - 08.06
- Innhold/Komposisjon/Kreativitet - Et fotokurs med det visuelle i fokus der målet er økt bevissthet rundt motivet og visualiseringen fram til det ferdige bildet. Et kurs for den som vil komme et steg videre i prosessen med å ta bedre bilder.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 15.04 - 16.04
Se lyset, forstå lyset, skape lyset, bruke lyset! Dette er hovedmålet med Workshop LYS som går i Oslo Kamera Klubb over to dager. Fotograf Terje Skåre vil gjennom dette kurset hjelpe deg med å kunne skape bedre bilder ved å bli flinkere med lyset!
Les mer »
Sted: ZOOM
Når: 20.04 - 04.05
Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine! Du kan litt Lightroom fra før, men dette kurset kan gjøre bildene dine enda bedre! Kurset holdes digitalt på ZOOM så du kan delta fra hvor som helst.
Les mer »
Sted: Vansjø i Østfold
Når: 28.04 - 30.04
Bli med på fototur med kano med Øyvind Martinsen i Vansjø, Østfolds største innsjø!
Les mer »
Når: 20.04 - 23.04
Bli med på spesialkurs i landskapsfotografering med Øyvind Martinsen i spektakulære Romsdalen!
Les mer »
Foto-workshop Island 2023Fotografering - Natur og dyr
Når: 18.04 - 27.04
Drømmer du om en fotoreise i Islands vulkanlandskap? Vi byr på 10 dager med fotografering og naturopplevelser i de mest fotogene områdene på sagaøya!
Les mer »
Fotoworkshop Villajoyosa, SpaniaFotografering - Landskap
Sted: Villajoyosa, Spania
Når: 18.10 - 22.10
Fargerikt, genuint og historisk Workshop’en holdes i den vakre, lille kystbyen Villajoyosa en halv time fra Alicante, en herlig “kardemommeby”.
Les mer »
Fotoworkshop på IslandFotografering - Landskap
Når: 20.09 - 24.09
Vulkanøya Island – Eventyrlig vakker med varme kilder og dramatisk natur!
Les mer »
Workshop Fuglefjell Finnmark 2023Fotografering - Natur og dyr
Når: 01.06 - 07.06
7 dagers workshop / fotokurs på Alta folkehøgskole, Alta, Norge, med 3 dagers tur til fuglefjellet på Loppa øy og 2 dager/kvelder med brushane på 70 grader N. Vi vil gi deg spennende, lærerike og avkoblende dager under midnattsola!
Les mer »
Fotoworkshop på FærøyeneFotografering - Landskap
Sted: Færøyene
Når: 06.09 - 10.09
To fotografer ønsker deg velkommen til fotoworkshop med læring, opplevelser og et helt spesielt landskap. Vi har reist Færøyene på kryss og tvers for å finne de beste fotostedene, og – ja – vi er blitt forelsket. De høye klippene hvor det smale fossefallet vaier i vinden på sin lange vei helt ned til havet. På toppen av klippene er det helt grønt og sauene beiter som de alltid har gjort. Den lille viken med de gamle husene med gress på taket. Her er det 10 fastboende, en liten kirke og en magisk utsikt utover fjorden.
Les mer »
Fotoworkshop på Veiholmen, SmølaFotografering - Landskap
Når: 18.08 - 21.08
Spennende fotoworkshop på fiskeværet Veiholmen, Smøla en av norges største og mest særegne øygrupper.
Les mer »
Sted: Panama i Mellom Amerika
Når: 08.05.24 - 21.05.24
Bli med Øyvind Martinsen på fotoreise i regnskog i mai 2024!
Les mer »
Åpne uskalert versjon i eget vindu