Hva Skjer-Kalenderen gir en oversikt over alle kurs/konkurranser/workshops/utstillinger som er rapportert inn til foto.no. Foto.no gir nå tilgang til de som arrangerer kurs/workshops eller driver utstillingslokaler å publisere selv rett til denne oversikten. Kontakt redaksjonen på desk@foto.no for å finne ut mer.
Når: 01.05 - 12.05
En ny runde med måneden bilde er i gang. Temaet denne gangen er Fugl.
Les mer »
Sted: Online
Når: 29.04 - 30.05.22
StartUP er et online kursprogram for deg som vil realisere drømmen om å bli fotograf, og for deg som trenger en fresh restart av bedriften.
Les mer »
Når: 15.04 - 31.07
Hasselblad Master er en av de mest prestisjetunge prisene i fotobransjen. Nå er konkurransen åpen for 2021, og du trenger ikke bruke Hasselblad for å delta.
Les mer »
Kamera Trinn I - lær å ta gode bilder med ditt kameraFotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 08.04 - 17.06
Har du et godt kamera men fotograferer på Auto? Lær å bruke ditt kamera på en effektiv dag/kveld. Lær å få bilder med uskarp bakgrunn, ta bilder i fart, få nok lys og lær deg noen smarte innstillinger du kan ta i bruk med en gang.
Les mer »
Når: 26.08.20 - 16.06
Fotograf Damian Heinisch og fotoredaktør Laara Matsen er hovedmentorene ved Foto2, et ettårig deltidskurs i avansert fotografi ved Bilder Nordic. Sammen med ledende bransjeaktører som gjester, hjelper de å forme din fotografiske stemme og å lede deg i riktig retning.
Les mer »

Når: 21.06 - 25.06
Fotograf Olav Erik Storm tar deg med på 5 kreative fotodager med ett nytt tema hver dag. Det blir utflukter til spennende lokaliteter, personlig oppfølgning inne og ute, ny inspirasjon og fotoglede.
Les mer »
Når: 18.06 - 20.06
Opplev hvordan små motiver kan gi deg store opplevelser. Makrofotografering åpner en ny og spennende verden. På kurset får du hjelp til å stille inn kamera for nye blinkskudd.
Les mer »
Workshop Fuglefjell FinnmarkFotografering - Natur og dyr
Når: 03.06 - 09.06
7 dagers workshop / fotokurs på Alta folkehøgskole, Alta, Norge, med 3 dagers tur til fuglefjellet på Loppa øy og 2 dager med havsule og ørn på 71 grader N. Vi vil gi deg spennende, lærerike og avkoblende dager under midnattsola!
Les mer »
Sted: Rondane
Når: 16.09 - 19.09
Fotoworkshop i Rondane: Fotografene Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen inviterer til høstworkshop i Rondane Nasjonalpark. I en kort periode på høsten forvandles dette området til et av norges vakreste høsteventyr. Rondane nasjonalpark var den første nasjonalparken i Norge, og av en god grunn! Her kan du utforske imponerende fossefall og juv, de karakteristiske fjelltoppene med sine myke kurver og det fantastiske fargespillet mens høstfargene er på sitt mest intense. [Rondane fjellstue, 15.–19. september 2021.]
Les mer »
Når: 01.09 - 05.09
Fotoworkshop i Varanger – opplev det spektakulære kystlandskapet i Varanger og den særegne byen Vardø. En flott anledning til å fylle på med inspirasjon og fotokunnskaper og bli kjent med andre fotointeresserte. I løpet av fem innholdsrike kursdager skal uforske forrevent og dramatisk landskap, fugleliv og fiskevær på Finnmarkskysten. [Vardø/Båtsfjord, 1.–5. september 2021]
Les mer »
Sted: Hunnebostrand
Når: 11.06 - 13.06
Velkommen til en fullpakket fotohelg med inspirasjon og læring i vakre Bohuslän! Jeg tilbyr en arena for å lære mer om å fotografere dyr og natur – og vi har base på Nordens Ark ved Hunnebostrand. Her finnes utrolige fotomuligheter – og vi skal få med oss så mye vi klarer i løpet av en helg. Du får anledning til å fotografere amurtiger, snøleopard, persisk leopard, asiatisk villhund, jerv, gaupe og ulv – og mye mer! [Hunnebostrand, 11.–13. juni 2021.]
Les mer »
People & Cityscape Workshop [Oslo]Fotografering - Portrettfoto
Sted: Oslo
Når: 19.08 - 22.08
Do you want to learn more about how to engage people, show city life and urban landscapes through photographs? We offer this workshop to inspire you and share our insights, experience and techniques within street portraiture and cityscape photography – and our aim is to give your confidence a boost and to inspire you when working in urban contexts. During this three day workshop we will give lectures, walk around together with you, give individual tuition – and give image critique from the material you create. This fascinating, insightful photography event will take place in Oslo on August 19th–22nd 2021.
Les mer »
Sted: Tanumstrand
Når: 27.05 - 30.05
Har du lyst til å utvikle deg kreativt innen naturfotografering? Føler du at du har gått deg fast i et spor med tanke på hvordan du fotograferer i naturen? Gjennom denne workshopen kan du få ny inspirasjon og lære nye måter å fotografere på. Målet er å gi deg en kreativ vitamininnsprøytning som du kan bruke til å utvikle din personlige fotografiske stil og skape grunnlag for spennende fotografiske opplevelser i fortsettelsen. [Grebbestad i Bohuslän, 27.–30. mai 2021]
Les mer »
Når: 23.09 - 26.09
Bli med på spesialkurs i landskapsfotografering med Øyvind Martinsen på Dovre 23-26 september, 2021.
Les mer »
Sted: Panama i Mellom Amerika
Når: 14.11 - 27.11
Bli med på et foto eventyr til et land med en fantastisk og unik natur. På denne turen kan du fotografere eksotiske fugler og et fantastisk dyreliv. Bakteppet for dette er en rik og frodig natur med regnskoger, fjell, våtmarker, skyskoger, fosser, elver, vann, og ørken.
Les mer »
Sted: Panama i Mellom Amerika
Når: 09.05 - 22.05
Bli med på et foto eventyr til et land med en fantastisk og unik natur. På denne turen kan du fotografere eksotiske fugler og et fantastisk dyreliv. Bakteppet for dette er en rik og frodig natur med regnskoger, fjell, våtmarker, skyskoger, fosser, elver, vann, og ørken.
Les mer »
Fototur med kano i VansjøFotografering - Natur og dyr
Sted: Innsjøen Vansjø i Østfold
Når: 28.05 - 30.05
Bli med på fototur med kano i Østfolds største innsjø, Vansjø.
Les mer »
Workshop på eventyrøya SenjaFotografering - Generell fotografering
Når: 21.05 - 25.05
Bli med fotograf Arnfinn Johnsen www.fotograf-johnsen.no til opplevelsesøya Senja og få del i hans kunnskaper på hans hjemlige trakter. Her kan du oppleve et Norge i miniatyr, med levende fiskerisamfunn, og dramatisk Senjanatur. Senja er et Norge i miniatyr og blir ofte omtalt som både eventyrøya og opplevelsesøya Senja. Naturen på øya spenner seg fra stupbratte fjell som går rett i havet til det rolige landskapet med strender, skog og åser. Senja byr på uendelige fotomuligheter! Fotograf Arnfinn Johnsen er født og oppvokst på Senja i Troms. Han er godt kjent med landskapet og vil dele noen av sine opplevelser, erfaring og kunnskap med deg.
Les mer »
Masterclass på SenjaFotografering - Generell fotografering
Når: 06.08 - 10.08
Fotograf Arnfinn Johnsen (www.fotograf-johnsen.no) har samlet sine kunnskaper til en super-workshop på Senja i august 2021. Arnfinn er født og oppvokst på Senja, er godt kjent med landskapet og vil dele sine opplevelser, erfaringer og kunnskaper med deg. Denne workshopen passer for deg som har en del erfaring og som behersker bruk av kamera og bildebehandlingsprogram. Du ønsker å ta steget til å kunne finne ditt personlige uttrykk som fotograf og møte deg selv i en kreativ prosess.
Les mer »
Sted: Stryn
Når: 13.05 - 16.05
Fagre Stryn – Fotoworkshop mellom fjord og fjell - i Kristi himmelfartshelgen. Fagre Stryn er et begrep som ikke har oppstått uten grunn. Naturen i Stryn er mektig, vakker og kontrastrik. Dette er en fotoworkshop der nettopp dette landskapet står i fokus – med Oppstryn som utgangspunkt.
Les mer »
Åpne uskalert versjon i eget vindu