Hva Skjer-Kalenderen gir en oversikt over alle kurs/konkurranser/workshops/utstillinger som er rapportert inn til foto.no. Foto.no gir nå tilgang til de som arrangerer kurs/workshops eller driver utstillingslokaler å publisere selv rett til denne oversikten. Kontakt redaksjonen på desk@foto.no for å finne ut mer.
Når: 18.09 - 18.10
Du kan nå stemme på dine favorittbilder i konkurransen vår.
Les mer »
Når: 10.09 - 10.10
Til årets høstmesse her på Foto.no har vi tatt spesielle smittevernhensyn. Alle arrangementer i butikken blir derfor strømmet direkte, og tilbudene gjelder naturligvis både i de fysiske butikkene og på nett.
Les mer »
Sted: Galleri Ullinsvin
Når: 03.09 - 03.10
TID OG ROM – Tomas Carlström, fotografier ANGSTEN HAR MANGE ANSIKTER – Knut Rune Johansson, fotografier
Les mer »
Når: 01.09 - 01.10
Temaet denne gangen er «Markens grøde»
Les mer »
MOBILFOTOKURS OSLOFotografering - Generell fotografering
Sted: Lambertseter
Når: 17.08 - 30.09
Mobiltelefonen kan gi deg veldig gode bilder. Jeg kan vise deg hvordan. På kurset får du nyttige tips til hvordan du skaper bilder som er interessante, spennende og som skiller seg ut.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 22.09 - 20.10
Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine!
Les mer »
Grunnkurs Foto med Terje Skåre 23/9Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 23.09 - 04.11
Fotograf Terje Skåre starter nytt grunnkurs i fotografering i Oslo Kamera Klubb, og vil gjennom kurset gi deg nyttig inspirasjon og kunnskap - teknisk og visuelt - for å kunne skape bedre bilder! Kurset passer for deg enten du er nybegynner eller har fotografert en del.
Les mer »
Sted: Galleriveggen / Soon Smykkeverksted. Storgata 15, Vernissage 1.August kl. 12.00 Varighet 1.August til 29.September. Åpningstider: Tir-Fre 10-16, Lørdag 11-15 (søn/man stengt) 1555 Son
Når: 01.08 - 29.09
Etter 10 år i utlandet har Nina Reistad flyttet hjem, og stiller ut på sitt nye hjemsted Son. Motivene er hentet fra 2 serier som fotografen jobber med; bøker og brygger.
Les mer »
Når: 26.08 - 16.06.21
Fotograf Damian Heinisch og fotoredaktør Laara Matsen er hovedmentorene ved Foto2, et ettårig deltidskurs i avansert fotografi ved Bilder Nordic. Sammen med ledende bransjeaktører som gjester, hjelper de å forme din fotografiske stemme og å lede deg i riktig retning.
Les mer »
Workshop i Georgia: Rik kultur og heftig landskapFotografering - Generell fotografering
Sted: Georgia
Når: 16.09 - 24.09
Kaukasus kaller! Et av verdens eldste land, Georgia, har seilt opp fra glemselen som en favoritt de siste årene. Her snakker vi fabelaktig og utemmet natur, helt fra Svartehavets bølgeskvulp til øverste, ville fjelltopp. Stikkord er rik kultur, klostre, flere hundre år gamle svovelbad, gjestfrihet, høy vin- og matkultur – pluss svimlende utsikter og bildemuligheter som kan ta pusten fra oss. Bli med!
Les mer »

Bli en bedre fotograf med Workshop på Danebu KongsgårdFotografering - Generell fotografering
Sted: AURDAL
Når: 29.10 - 01.11
Velkommen til fotoworkshop med fotograf Roger Brendhagen på Danebu Kongsgaard i samarbeid med Foto.no.
Les mer »
Oppdag Oslo med kamera!Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 05.12 - 06.12
Fotoworkshop i Oslo: Bli med på en annerledes og inspirerede fotoworkshop hvor du utfordres til å se Oslo på nye måter – gjennom ditt eget kamera. I løpet av en helg utforsker vi bylandskapet og menneskene i Oslo og du blir utfordret på din fotografiske kreativitet fra start til mål. Denne workshopen spesielt bra hvis du føler at fotograferingen din har lett for å gå i vante spor. [Oslo, 5.–6. desember 2020.]
Les mer »
Sted: Tønsberg
Når: 20.11 - 22.11
Kurs i Adobe Lightroom - Tønsberg: Lightroom er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset går over en helg og passer for deltakere ønsker å lære Lightroom fra grunnen av eller å forbedre sin arbeidsflyt og utnyttelse av programmet. [Tønsberg, 20.–22. november 2020.]
Les mer »
Sted: Tønsberg
Når: 20.10 - 04.11
Photoshopkurs Tønsberg: Lær de smarte triksene med Photoshop og skap litt magi med bildene dine! Dette er et kurs som passer for deg som ønsker å legge et godt grunnlag for å bli dyktig innen bildebehandling med Photoshop. Kurset går over 4 kvelder slik at du har god anledning til å øve på egenhånd underveis. [Tønsberg, 20.-21. oktober og 3.-4. november 2020]
Les mer »
Når: 26.10 - 01.11
INVITASJON til å delta på en kreativ reise i Lofoten sammen med Kunstfotograf Trym Ivar Bergsmo i samarbeid med gallerist, kurator, grunder Elisabeth N Aanes.
Les mer »
INSPIRERENDE KURS I LIGHTROOM CLASSICBildebehandling - LightRoom
Når: 24.10
Adobe Lightroom Classic er et fantastisk program med mange funksjoner. Vi går gjennom oppsett, moduler, verktøy samt tips og triks i redigering som gir deg kunnskap og inspirasjon til å ta bildene dine til et nytt nivå.
Les mer »
INSPIRERENDE KURS I FINE ART PORTRETTFotografering - Portrettfoto
Når: 07.11 - 08.11
Med fokus på styling, posering, lyssetting og redigering deler jeg alle teknikker som jeg bruker for å skape mine maleriske, premierte Fine Art portretter.
Les mer »
FOTOBOK I LIGHTROOMBildebehandling - LightRoom
Sted: Oslo
Når: 05.11
Har du lyst til å lære proff Fotobok-design? Jeg har jobbet mye med design av fotobøker, og har veldig lyst til å dele dette med dere. Lær hvordan man planlegger allerede i fotograferingen, hvordan man setter sammen og hvordan man lager et spennende design på Fotoboken.
Les mer »
Redigering Lightroom - Trinn ABildebehandling - LightRoom
Sted: Oslo
Når: 29.10
Ikke fornøyd med bildene dine? Blir himmelen for lys? Eller kanskje fargene ble borte på det fine landskapsbildet? Lær deg å redigere bildene dine i Lightroom
Les mer »
Komposisjon og lysFotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 08.10
Dette kurset er for deg som kan innstillingene på kamera, og vil lære om komposisjon og lys.
Les mer »
KAMERA TRINN IFotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 24.09
Har du et godt kamera men fotograferer på Auto? Lær å bruke ditt kamera på en effektiv kveld. Lær å få bilder med uskarp bakgrunn, ta bilder i fart, få nok lys og lær deg noen smarte innstillinger du kan ta i bruk med en gang. Dette er et kurs for deg som liker å ta bilder, og vil lære å bruke ditt kamera.
Les mer »
Sted: Stryn
Når: 13.05.21 - 16.05.21
Fagre Stryn – Fotoworkshop mellom fjord og fjell - i Kristi himmelfartshelgen. Fagre Stryn er et begrep som ikke har oppstått uten grunn. Naturen i Stryn er mektig, vakker og kontrastrik. Dette er en fotoworkshop der nettopp dette landskapet står i fokus – med Oppstryn som utgangspunkt.
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 22.10 - 19.11
Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine! Du kan litt Lightroom fra før, men dette kurset kan gjøre bildene dine enda bedre!
Les mer »
Sted: Oslo
Når: 17.10 - 18.10
Se lyset, forstå lyset, skape lyset, bruke lyset! Dette er hovedmålet med Workshop LYS som går i Oslo Kamera Klubb over to dager. Fotograf Terje Skåre vil gjennom dette kurset hjelpe deg med å kunne skape bedre bilder ved å bli flinkere med lyset!
Les mer »
Bedre Bilder - helgekurs 7/11 - 8/11Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 07.11 - 08.11
Fotokurset "Bedre Bilder" over en helg er en kompakt versjon av Grunnkurs foto som går over seks kvelder. Kurset går gjennom det viktigste både visuelt og teknisk - og gir god inspirasjon og kunnskap.
Les mer »
Når: 30.10 - 01.11
Bli med fotograf Olav Erik Storm på fotokurs på Venabygdsfjellet, og få teknisk innføring i kamerafunksjoner og praktisk fotografering ute i fjellet. Opplev fantastisk natur i et skifte mellom to årstider.
Les mer »
Workshop Nordlys AltaFotografering - Landskap
Når: 21.10 - 25.10
Nordlyset i Finnmark er på sitt beste i oktober. På denne tiden kan flotte solnedganger skape et fantastisk fargespill over himmelen. I de mørkeste timene fyller ofte nordlyset himmelen. Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur og jakter på nordlyset! Statestikken for nordlys på disse kursene er 100%! Nytt i år er båttur med fuglefotografering på Altafjorden!
Les mer »
Sted: Panama
Når: 06.12 - 19.12
Bli med på et foto eventyr i eksotisk regnskog!
Les mer »
Sted: California - Nevada - Utah
Når: 26.01.21 - 09.02.21
La din amerikanske foto-drøm bli virkelighet! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av USAs nasjonalparker; Bryce, Zion, Yosemite og Death Valley - samt Point Reyes og Valley of fire!
Les mer »
Åpne uskalert versjon i eget vindu