Hva Skjer-Kalenderen gir en oversikt over alle kurs/konkurranser/workshops/utstillinger som er rapportert inn til foto.no. Foto.no gir nå tilgang til de som arrangerer kurs/workshops eller driver utstillingslokaler å publisere selv rett til denne oversikten. Kontakt redaksjonen på desk@foto.no for å finne ut mer.
Redigering med Lightroom, grunnkursBildebehandling - LightRoom
Sted: OSLO
Når: 20.04
Blir himmelen for lys eller kanskje fargene ble borte på det fine landskapsbildet? Lær å tilføre mer lys, få riktige farger og bedre detaljer i bildene. Nå kan du også få bildene dine til et annet nivå.
Les mer »
Kamera Trinn I - lær å ta gode bilder med ditt kameraFotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 08.04 - 17.06
Har du et godt kamera men fotograferer på Auto? Lær å bruke ditt kamera på en effektiv dag/kveld. Lær å få bilder med uskarp bakgrunn, ta bilder i fart, få nok lys og lær deg noen smarte innstillinger du kan ta i bruk med en gang.
Les mer »
Akerselva FotokursFotografering - Landskap
Sted: Oslo
Når: 14.04
Vil du fotografere som en fotograf? Bli med to prisbelønte fotografer på vandring langs Akerselva og fotografer under veiledning. Vi vil fokusere på innholdet i bildene, hvordan utnytte lyset og hva man skal se etter - Lær noen smarte knep du kan ta i bruk med en gang.
Les mer »
Sted: Rondane
Når: 16.09 - 19.09
Fotoworkshop i Rondane: Fotografene Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen inviterer til høstworkshop i Rondane Nasjonalpark. I en kort periode på høsten forvandles dette området til et av norges vakreste høsteventyr. Rondane nasjonalpark var den første nasjonalparken i Norge, og av en god grunn! Her kan du utforske imponerende fossefall og juv, de karakteristiske fjelltoppene med sine myke kurver og det fantastiske fargespillet mens høstfargene er på sitt mest intense. [Rondane fjellstue, 15.–19. september 2021.]
Les mer »
Når: 01.09 - 05.09
Fotoworkshop i Varanger – opplev det spektakulære kystlandskapet i Varanger og den særegne byen Vardø. En flott anledning til å fylle på med inspirasjon og fotokunnskaper og bli kjent med andre fotointeresserte. I løpet av fem innholdsrike kursdager skal uforske forrevent og dramatisk landskap, fugleliv og fiskevær på Finnmarkskysten. [Vardø/Båtsfjord, 1.–5. september 2021]
Les mer »
Sted: Hunnebostrand
Når: 11.06 - 13.06
Velkommen til en fullpakket fotohelg med inspirasjon og læring i vakre Bohuslän! Jeg tilbyr en arena for å lære mer om å fotografere dyr og natur – og vi har base på Nordens Ark ved Hunnebostrand. Her finnes utrolige fotomuligheter – og vi skal få med oss så mye vi klarer i løpet av en helg. Du får anledning til å fotografere amurtiger, snøleopard, persisk leopard, asiatisk villhund, jerv, gaupe og ulv – og mye mer! [Hunnebostrand, 11.–13. juni 2021.]
Les mer »
People & Cityscape Workshop [Oslo]Fotografering - Portrettfoto
Sted: Oslo
Når: 19.08 - 22.08
Do you want to learn more about how to engage people, show city life and urban landscapes through photographs? We offer this workshop to inspire you and share our insights, experience and techniques within street portraiture and cityscape photography – and our aim is to give your confidence a boost and to inspire you when working in urban contexts. During this three day workshop we will give lectures, walk around together with you, give individual tuition – and give image critique from the material you create. This fascinating, insightful photography event will take place in Oslo on August 19th–22nd 2021.
Les mer »
Sted: Tanumstrand
Når: 27.05 - 30.05
Har du lyst til å utvikle deg kreativt innen naturfotografering? Føler du at du har gått deg fast i et spor med tanke på hvordan du fotograferer i naturen? Gjennom denne workshopen kan du få ny inspirasjon og lære nye måter å fotografere på. Målet er å gi deg en kreativ vitamininnsprøytning som du kan bruke til å utvikle din personlige fotografiske stil og skape grunnlag for spennende fotografiske opplevelser i fortsettelsen. [Grebbestad i Bohuslän, 27.–30. mai 2021]
Les mer »
Når: 23.09 - 26.09
Bli med på spesialkurs i landskapsfotografering med Øyvind Martinsen på Dovre 23-26 september, 2021.
Les mer »
Sted: Panama i Mellom Amerika
Når: 14.11 - 27.11
Bli med på et foto eventyr til et land med en fantastisk og unik natur. På denne turen kan du fotografere eksotiske fugler og et fantastisk dyreliv. Bakteppet for dette er en rik og frodig natur med regnskoger, fjell, våtmarker, skyskoger, fosser, elver, vann, og ørken.
Les mer »
Sted: Panama i Mellom Amerika
Når: 09.05 - 22.05
Bli med på et foto eventyr til et land med en fantastisk og unik natur. På denne turen kan du fotografere eksotiske fugler og et fantastisk dyreliv. Bakteppet for dette er en rik og frodig natur med regnskoger, fjell, våtmarker, skyskoger, fosser, elver, vann, og ørken.
Les mer »
Fototur med kano i VansjøFotografering - Natur og dyr
Sted: Innsjøen Vansjø i Østfold
Når: 28.05 - 30.05
Bli med på fototur med kano i Østfolds største innsjø, Vansjø.
Les mer »
Når: 21.03 - 24.03
Bli med på spesialkurs i landskapsfotografering med Øyvind Martinsen i spektakulære Romsdalen. Det er maks 4 deltagere på dette kurset.
Les mer »
Når: 18.03 - 21.03
Bli med på kurs i landskapsfotografering i spektakulære Romsdalen med Øyvind Martinsen. Dette spesialkurset har maks 4 deltagere.
Les mer »
Workshop på eventyrøya SenjaFotografering - Generell fotografering
Når: 21.05 - 25.05
Bli med fotograf Arnfinn Johnsen www.fotograf-johnsen.no til opplevelsesøya Senja og få del i hans kunnskaper på hans hjemlige trakter. Her kan du oppleve et Norge i miniatyr, med levende fiskerisamfunn, og dramatisk Senjanatur. Senja er et Norge i miniatyr og blir ofte omtalt som både eventyrøya og opplevelsesøya Senja. Naturen på øya spenner seg fra stupbratte fjell som går rett i havet til det rolige landskapet med strender, skog og åser. Senja byr på uendelige fotomuligheter! Fotograf Arnfinn Johnsen er født og oppvokst på Senja i Troms. Han er godt kjent med landskapet og vil dele noen av sine opplevelser, erfaring og kunnskap med deg.
Les mer »
Masterclass på SenjaFotografering - Generell fotografering
Når: 06.08 - 10.08
Fotograf Arnfinn Johnsen (www.fotograf-johnsen.no) har samlet sine kunnskaper til en super-workshop på Senja i august 2021. Arnfinn er født og oppvokst på Senja, er godt kjent med landskapet og vil dele sine opplevelser, erfaringer og kunnskaper med deg. Denne workshopen passer for deg som har en del erfaring og som behersker bruk av kamera og bildebehandlingsprogram. Du ønsker å ta steget til å kunne finne ditt personlige uttrykk som fotograf og møte deg selv i en kreativ prosess.
Les mer »
Når: 19.03 - 21.03
Få en fotografisk vitaminpille på Venabygdsfjellet 19-21 mars. Bli bedre kjent med kreative muligheter i ditt digitale kamera, og få ny inspirasjon og fotoglede. Velkommen til fjells!
Les mer »
Sted: Stavanger
Når: 20.03 - 21.03
Er du en ivrig fotoamatør som ønsker å lære mer om både kamerabruk, komposisjon og digital bildebehandling og arbeidsflyt? Liker du å ta bilder ute i naturen, og i de store landskapene? Har du lyst til å møte likesinnede, og til få inspirasjon til å utvikle fotograferingen din videre? Da er det ikke umulig at du bør se nærmere på dette nye og foreløpig unike fotokurset i Stavanger-regionen.
Les mer »
Workshop i fuglefotografering på HornøyaFotografering - Natur og dyr
Sted: Vardø
Når: 25.03 - 28.03
Opplev fantastiske Hornøya minutt for minutt med ditt eget kamera! Gjennom en 3 dagers workshop får du anledning til å fotografere fuglelivet på Hornøya – Norges østligste punkt. Hornøya er kjent for mange gjennom TV-serien som ble sendt i fjor og nå tilbyr vi en fotoworkshop for du selv får besøke øya og lære mer om fotografering. [Hornøya/Vardø, 25.–28. mars 2021].
Les mer »
Analog portrettfotoworkshopFotografering - Portrettfoto
Sted: Tønsberg
Når: 12.03 - 14.03
Analog fotografering blir stadig mer populært og er fortsatt en flott måte å skape fotografier på. Gjennom en helgeworkshop kan du få utforske portrettfotografering med analoge mellomformat- og storformatkameraer. Vi kommer til å ha fokus på klassisk portrettfoto, inspirert av skuespillerportretter fra Hollywood i 1950- og 60-årene. Med Jo Michael de Figueiredo og Bjørn Joachimsen som instruktører får du jobbe i et stort og godt utstyrt studio og fotografere mannlige og kvinnelige modeller. [Tønsberg, 12.–14. mars 2021]
Les mer »
FOTOWORKSHOP PÅ FORTETFotografering - Generell fotografering
Sted: MYSEN
Når: 24.04 - 25.04
Kreativ fotoworkshop i et mystisk gammelt festningsanlegg. Hvordan lage svevebilder eller spøkelsesbilder? Utnytt lyset best mulig og lag spennende komposisjoner.
Les mer »
Sted: Stryn
Når: 13.05 - 16.05
Fagre Stryn – Fotoworkshop mellom fjord og fjell - i Kristi himmelfartshelgen. Fagre Stryn er et begrep som ikke har oppstått uten grunn. Naturen i Stryn er mektig, vakker og kontrastrik. Dette er en fotoworkshop der nettopp dette landskapet står i fokus – med Oppstryn som utgangspunkt.
Les mer »
Åpne uskalert versjon i eget vindu