Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMote
  • Lastet opp
  • Visninger314
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_10022} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tone S.

Dette bildet bli tatt i Norges nest største bøkeskog i Stokke i Vestfold. Den som ikke har vært i en nyutsprungen bøkeskog...gjør det! Et utrolig syn, men for meg som ganske fersk fotograf var det litt vanskelig å finne de motivene jeg trodde ville gjøre se på et bilde. Det bir så fort bare noen blader som flyter inni hverandre. Dette bilde ble jeg mest fornøyd med. Venter spent på mer erfarne fotografers kommentarer og råd.
Klem fra Tone
Ps. Hvis jeg legger inn bildet først og ikke tittel på bilde osv., er det noen mulighet for å gå tilbake å gjøre det etterpå...bare et spm. fra en ''datakløne'
Tone S.

En liten kommentar til. Kategori er ikke mote...moter er mye rart, men ikke bøketrær...tror jeg. Selvsagt er kategorien natur, men aner ikke som sagt hvordan jeg skal rette på det....David kanskje du kan hjelpe meg...???
Birna R.

Plaseringen av bildet er ikke så farlig. Feil ved innleggelsen er fort gjort.

Det viktigste er hvordan bildet fremstår og hva som formidles. Du antyder selv at det var vanskelig å gjøre et ''utsnitt'' og bildet bærer noe preg av det. Jeg pleier selv å fotografere våren i bøkeskog, så kjenner opplevelsen.

Om bildet kan sies: For det første synes jeg du har vært ute litt i seineste laget. Når det blir såpass godt utviklet lauv på trærne begynner lyset ved bakken å bli vanskelig (''flekkete'', mye lys- og skyggepartier). En-to uker før hadde nok vært å foretrekke. For det andre synes jeg bildet ikke er helt vellykket i komposisjonen. Motivet (grein med blad i forgrunnen) er veldig midtstilt. Det tredje og siste punktet går på eksponeringen, som har gjort bildet nokså blast og fargene matte og livløse. Du skriver ikke om det er anvendt print- eller diasfilm, tipper det første, så er mulig at en bedre kopi (eller helst, skann fra negativet) kunne gi et teknisk sett bedre resultat.

Aller viktigst er å lære, og ha vilje til å gå ut og forsøke på nytt. Vi må alle gå samme veien, noen raskere, andre saktere, men alle må lære seg å krype før de kan gå. Lykke til.
Christian K.

Tone:

Jeg liker bildet ditt.

Tenk så ulikt blader kan fortone seg, avhengig av avstanden de betraktes på.

Her, som en flokk av sommerfugler...


Avsluttet .

Det ville blitt bedre på en lettskyet dag. Da er lyset jevnere. Om noen uker kan du prøve igjen. Lykke til.
Vidar G.

Fint bilde Tone. For å få en litt annen vinkling på skogen kan du jo prøve å legge deg på ryggen. Enten midt i treklynga eller under et enkelt tre. Det gir ofte spennende virkninger og en annen dybdefølelse.
Stemningen i bildet ditt synes jeg er god.
V.
Tone S.

Hei alle sammen.

Takk for råd og ros.
*** Hei Bjørn...du har nok litt rett i at jeg var litt sent ute. Tenker over det så var det nok uka etter 17. mai.
*** Hei Christian...kanskje sommerfugler, har ikke tenkt på det, fantasi må man ha når man driver med dette.
*** Hei Knut-Sverre, tenk om jeg kunne prøve om noen uker, men med 10 kuldegrader og ganske mye snø tror jeg nok at jeg må vente lenge til bøketrærne springer ut, men det er jo mange andre spennende ting man kan finne.
*** Hei Vidar...for et år siden tenkte jeg ikke på den måten, men har oppdaget at man kan innta omtrent alle mulige stillinger når man fotograferer...har ennå ikke prøvd å stå på hodet, men der går vel grensa tror jeg. Synd jeg ikke fikk kommet på messa i Oslo, det kom litt brått på meg, er jo så ny i dette forum og visste ikke noe om det før invitasjonen ''plinget'' inn på min skjerm. Men jeg dukker nok om på både det ene og det andre etterhvert tenker jeg.
Ann F.

Hei, Tone, jeg har sett gjennom bildene dine og synes du har godt øye for motiver. Akkurat dette synes jeg ble litt rotete fordi det var så mange løvblader i forgrunnen, èn enkelt liten gren mot litt mørkere bakgrunn hadde kanskje vært bedre - ?
Ser frem til flere bilder av deg.
Og så har jeg notert meg at du har bra kamera - jeg har en Dynax 505si og er kjempefornøyd med den.
mvh Ann
Tone S.

Hei Ann !!!

Takk for råd og ros. Jeg er også kjempefornøyd med kameraet. Har også ganske nylig kjøpt meg en telelinse 100-400 mm og eksperimenterer litt med den om dagen.
Kjempespennende. Enig med deg og de fleste at dette er ikke et helt vellykket bilde, men jeg lærer av det og det er jo mye av vitsen her, for meg ihvertfall.
Har ikke fått tid til å se så mye på andres bilder ennå, men skal få gjort det, det er en masse lærdom i det også. Er spent på å se på dine.
mvh Tone.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu