Ravn
Nok et ravnebilde.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Annet1,4x konverter benyttet. ISO 320, -1,7 EV.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger313
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_118693} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Stig B.

Flott bilde igjen av denne litt spesielle og vare fuglen. Fin positur, selvsagt skarpt og detaljrikt. Det virker på min skjerm som om det har blitt lettet til det er på grensen for å være støy på det mørke brystet.

Fin øyekontakt, flott øyeskarphet.

Likte komposisjonen godt, med greina som rammer inn ravnen, og med sin helning motsatt ravnens synsretning balanserer hverandre. Fin bakgrunn som også med antydningen til et tre skaper en følelse av ramme.

Artig med en liten matrest i nebbet.

Mvh Stig
Jan Fredrik I.

Nok et Ravnebilde og nok et veldig bra ett!

Stig B har summert opp dette på en veldig god måte som jeg er fullt ut enig i.
Flott resultat selv med 1.4x konverter på din 500.
Bra jobbet igjen.

Mvh

Jan Fredrik
Svein B.

hei, og takk for kommentarer.
Som dere sier så er det nok noe støy i brystet. Jeg kjørte noe kompensering for å unngå å brenne ut snøen på greina, med det resultat at litt opplettning i det mørke måtte til, med påfølgende støy. Ikke lett å unngå denne gangen.

Mvh
Svein B
Per Harald O.

Liker dette, burde kansje vært litt mere luft over;)
Vegard L.

Flott bilde. Fint at øyet på ravnen viser så godt. Fin komposisjon.
Mvh Vegard
Jarle L.

Flott bilde av en flott og myteomspunnet fugl. Skarpt og en fin komposisjon, rett og slett herlig :-)
Ronnie S.

Ravner er artige fugler. Pluss for blikket og matresten i nebbet. Nok et veldig fint naturfoto fra deg :-)
Rolf S.

Fint artsbilde av Ravn igjen, dukket det opp noen ''edlere'' fuglearter sånn som Hauk eller Kongeørn på åte ditt ?. Jeg var ute og sjekket ved min ørneplass på fredag og der var det en Kongeørn som hadde ett svare strev med holde ca. 20 Ravner på avstand fra åte men på grunn av ett elendig vær om dagen så vil jeg vente litt med å begynne fotograferingen.
Mvh Rolf
Avsluttet .

Ingen grunn til å lette opp så mye på bryst/buk; ravnen ER tross alt svart. Støyen sjenerer en god del.

Bildet er ellers litt gjennomsnittlig og rakt på. Ravnen framtrer ikke som spesielt karismatisk, og det aner meg at du kunne utnyttet omgivelsene bedre. Greiner vendt mot høyre kunne kanskje speilet ravnen som er vendt mot venstre, for eksempel. Et såpass handlingsløst bilde må løftes av en bevisst komposisjon for å heve seg over det ordinære.

Stig B.

Ønsker ikke å starte en diskusjon, men undres litt på KSH's kommentar vedrørende bevisst komposisjon. Det kan være meg som mangler fantasi, ikke utrolig, men jeg mener at her har greinens linjer blitt brukt bevisst for å speile fuglens positur. Det er begrenset antall positurer når du har ''fugl på grein'', kanskje kunne det vært mer dynamikk med fugl under letting eller landing, men ellers er det ikke så mye å spille på????

Fugl på åte er et helt annet bilde og de positur-muligheter som der finnes er ikke aktuelle for fugl på grein, så de faller jo bort???

For å kunne utvide min horisont: finnes det noen eksempler enkelt tilgjengelig som KSH kan vise oss (meg)???

Mvh Stig
Jonas L.

Synes dette er ganske bra jeg. Støyen er nevnt.
Jeg er også litt usikker på komposisjonen, men jeg vet faktisk ikke hva jeg ville gjort annerledes selv.

mvh JL
Erik A.

Et direkte, rendyrket og enkelt ravneportrett. Må nok si meg noe enig med SB om at en ravn i så nært utsnitt ikke gir mye spillerom for bevisst komposisjon. De få bildeelementer det er plass til utenom selve fuglen, er bra utnyttet synes jeg. Særlig bakgrunnen er fin. Å oppnå full uttegning i en ravnsvart(!) fugl på en grå vinterdag er nær umulig, så dette er nok så bra som det kan bli. Sier noen noe annet, så får de prøve selv...
Skulle jeg pirke på noe, må det bli det tydelige magentastikket over nakke og skuldre på fuglen. Dette kunne nok vært tonet noe ned. Og matresten på nebbet som mange roser, ville jeg hatt vekk. Den indikerer bare at bildet er tatt ved åte (selv om de fleste fuglefotografer skjønner det, og selv om ravnen faktisk er en åtseleter). Et absolutt godkjent resultat må jeg si!
Vet dere forresten at ravnen er verdens største spurvefugl? (kråkefuglene sorterer nemlig under spurveordenen)

Svein B.

Hei, og takk for kommentarer igjen alle sammen.
KSH har etter min egen mening helt rett i det han sier, og bildet mangler mye handlingsmessig for å være en skikkelig innertier, slik jeg selv ser det også. Men lysforholdene ved denne anledningen tilsa i hovedsak fotografering av fugler sittende HELT i ro, og det er mange muligheter for å gjøre mye mer ut av et flott motiv som ravnen er. Noe bedre lysforhold ville gjort den oppgaven enklere, men ingenting er umulig, så det er helt berettiget med et lite spark bak. Ikke noe å klage på ved det, tvert i mot, det er slik vi kan høyne hverandres mål og kvalitetskrav. Takk for det.

Også takk til dere andre for nyttige innspill og kommentarer.

Mvh
Svein B

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu