Grønt miljø.
I fjæra nedenfor krykkjeberget. Om alt dette grønne har med gjødslinga fra fuglene å gjøre er jeg ikke sikker på. Tror det. Det var ikke slik videre bortover.
Krykkjene kan dere se i dammen i forgrunnen-:)
Bildet inngår i albumet Krykkjeberget. - Ved Hamnøy i Vest-Lofoten ligger det et lite fugleberg. Det er en koloni krykkjer som holder til her.
Fine fugler som lager mye liv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-20 10:37:41
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde20.7mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger747
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147359} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Helge A.

Utvilsomt gode vekstforhold for havbruket i Lofoten :-) Har aldri sett det så grønt og frodig i fjæra. Fin komposisjon med dammen og speilbildene av krykkjene
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Et uvanlig bilde. Fint utsnitt. Litt av en grønnfarge! Jeg fant faktisk etpar flekker med slike irrgrønne ''saker'' på noen berg i fjæra her på Jeløy nylig, men her var det jo masse av det!
Fin speiling fikk du med og:)

Inger-Lise
Odd Eirik S.

Dette var da meget spesielt. Har aldri sett noe slikt før og det hele ble nesten litt uvirkelig. Du skulle ikke tilfeldigvis vite hva slags type vekst dette er?
At fugleskiten har en rolle her tviler jeg ikke på. Det blir mye god gjødsel av den.

Egentlig passer nok dette best som et dokumentasjonsbilde (noe du sikkert også har tenkt) da jeg synes det blir litt lite forståelig uten underteksten.

Ikke noe å utsette på bildet forøvrig. God komposisjon, fine linjer i bildet og fin speiling av både det grønne og krykkjene. Bra med undertekst som angir både sted og situasjon.

mvh
OddES
Jan O Ø.

Hei. Helt klart at du har noe her. Personlig ville jeg valgt et tettere utsnitt. øverste del av bildet synes jeg med fordel kunne vært kuttet bort. Kanskje også vann helt til venstre i bildet. Stein nederst i høyre hjørne burde heller ikke vært der.
Mvh. Jan O.
Jan Frode A.

Hei Kurt

Egentlig har jeg aldri tenkt på at fugleskitten kan være en årsak til slike frodige partier i fjæra. Har jo sett endel lignende, og observert at enkelte avgrensa områder er mere frodige enn andre. Har også lagt merke til at fargene kan være i forskjellige mere eller mindre mettede grønntoner innenfor avgrensa områder.

Bildet gir i alle fall et godt inntrykk av dette frodige i fjæra. Jeg sier meg enig med et kutt ifra toppen og nedover. Et tettere utsnitt vil slik jeg ser det, forsterke inntrykket av hovedmotivet: det grønne sammen med speilingen i denne vannpytten.

mvh Jan Frode
Kurt S.

Takk for kommentarene.
Ettersom jeg er født og oppvokst i Lofoten burde jeg nok hatt mere peiling på algevekster i fjæra enn jeg egentilig har-:)
Dette er ting man sånn til daglig ikke spekulerer særlig mye på. Ikke før man begynner å ta bilder. Da dukker spørsmålene opp-:)
Fant ei gammel bok om livet i sjøen og i fjæra.
Under kapittelet: ''Åkeren i fjæra'' finner jeg ut at dette må være grønnalger. Det vi kaller grønske. Den er bl.a veldig avhengig av lys og finnes derfor ikke i særlig grad under flomålet. Tror nok, som sagt, også at gjødslingen fra fuglene må ha noe å si ettersom det var så mye av sorten så nært fugleberget. Dette er sikkert en vitaminrik vekst. Flere av vekstene i havet er jo det.
Odd Erik: Jo dette blir nok som et slags dokumentasjonsbilde.
Likevel var det ikke bare grønnfargen som fanget min oppmerksomhet.
Synes det var noen fine linjer og former i berget her.
Mvh Kurt
Inger-Lise S.

Hei igjen! Ja, sprekker og struktur i berget gjorde seg godt her:)

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Et spennende motivvalg med ulike grønntoner.

For meg framsto det litt uskarpt da eg såg det første gangen, stemmer det?

Likte best #2.

Mvh IAV
Kurt S.

Inger Anne: Takk for kommentaren.
Jo når du sier det så er det kanskje en liten uskarphet. Brukte ikke stativ og har kanskje ikke vært helt stø på handa. I V2 synes jeg det ble bedre.
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Versjon #2 ble bare helt lekker.

Her beholder du det fine mønsteret i svabergene, samtidig som du kommer tettere innpå det interessante i bildet. Syntes også at 2'ern ble mye bedre teknisk.

mvh Jan Frode
Roger K.

Hei Kurt!
Denne grønnska som nok er en årsak fra tilført gjødsling av forskjellige årsaker, fugleskit, landbruk etc. Har sterke bevis på dette her også da utløp fra landbruk havner i Offersøypollen og ut i Nappstraumen. Glatt blir det til de grader også på steinene. Til ettertanke på hva en tilfører naturen vi mennesker også selv om dette kommer fra naturen selv her. Linjene/diagonalene i berget leder blikket fint ut i bilde. Ser egentlig et motiv til her med den lille kjønna i steinberget. Et snitt av dette der du ikke fikk med havet på venstresiden og ca 3 cm av berget i overkant. Kanskje litt mere for jeg tror jeg ville hatt med mere av berget på høyresiden en i din venstreside da. Kanskje vanskelig å få et slikt utsnitt da bilde lir litt av bevegelsesuskarphet. Grunnen til forslaget er at jeg likte godt den speilingen som er i vannet og kunne tenkt meg å fremheve dette med en flott omramming i det grønne.

Ha en fin dag i Bødø

Mvh RK
Odd Tore S.

v1 ble mer dokumentar, v2 mer intim og mer spennende fotografi.
Sikkert muligheter for andre variasjoner av utsnittet også, uansett er både form og farge tiltalende her.
Jeg har også sett noen andre motiver her på dotten med lignende sterk grønnfarge i forbindelse med dammer, det så i alle fall ut til å være dammer.
Vi snakket endel om tilsig av mennesketilført gjødsling på jobben for en stund siden. En som har interessert seg for slikt sa at bare et ganske smalt område med udyrket mark langs bekker og grøfter ville hindre mesteparten av gjødsla i å nå åpent vann. I disse randsonene vil man oppleve kraftig vekst!!
Kunne sikkert være verdt litt ettertanke i jordbruksdistrikter, fugler bryr seg sytten om slikt.
Odd Tore
Anne-Cathrine B.

Hei Kurt!

Igjen et kjempeflott bilde fra deg. Fantastisk flott grønnfarge, flott speiling av krykkjene og generelt fin komposisjon. Jeg liker v2 best, synes det gjorde seg med et tettere utsnitt - grønnfargen kommer her virkelig til sin rett.

AC
Roger K.

Hei igjen, Kurt!
Etter mitt syn fikk du et bedre ustsnitt i din v#2. Her fikk du bedre kontakt med den fin speilingen i dammen samtidig som du ikke miste noe serlig av diagonalene i berget. V#2 sitter bedre etter min smak. Vi er nu ikke like alle sammen.

Mvh RK
Kurt S.

Hei og takk for kommentarene.
Roger: Joda, jeg er enig i at V2 faktisk ble bedre.
Ser også ditt poeng med et enda tettere utsnitt. Kunne sikkert blitt bra det også, men tror ikke det ville blitt helt på topp teknisk da det ville blitt et for lite utsnitt av orginalen.
Havet helt til venstre kunne bl.a. vært utelatt. Grunnen til at det kom med er at jeg ville la alle linjene i berget til venstre ''løpe helt ut''
Etter hva dere skriver tror jeg vi kan slå fast at denne mengden av grønnalger har sitt utspring i gjødslingen fra fuglene. Så vet vi det-:)
Mvh Kurt
Torbjørn K.

En veldig fin komposisjon med friske sjø-farger. Jeg kunne tenke meg en mellomting mellom v1 og v2. Jeg liker best de mettede fargene fra v1, men jeg synes skarpheten og utsnittet er bedre i v2.

Torbjørn
Kurt S.

Takk for kommentaren Torbjørn.
Jeg må nok innrømme det-:) V2 er et annet bilde enn V1. Man har strengt tatt ikke lov til å legge ut et annet bilde som en ny versjon. Ettersom det er akkurat samme motivet som i V1 tillot jeg meg likevel å gjøre det. Derfor ble grønnfargen litt anderledes i V2. Ikke fullt så intens.
Mvh Kurt
Jóhann Á.

Hei Kurt!
Liker utsnittet i v2 bedre. Syns det i rundt forstyrrer litt. Ville dog likevel gjort bildet en tanke mørkere for å få fram fargene enda bedre. Men et vel komponert bilde, det er det!
Janne L.

Du er flink til å komponere bilder, ingen tvil om det. Det grønne skjærer litt i øynene mine, enda jeg sitter med en lap topp som går på batteri, (skjermen er mørkere for å spare på batteriet). Men grønnfarge reflekterer endel lys.
Men en nydelig komp. Skal kikke på dette bildet når jeg kommer hjem, på en skikkelig maskin.
Janne
Odd Eirik S.

V2 ble bedre. Både med hensyn til detaljer, linjer og former.

mvh
OddEs
Roger V.

Hei Kurt
Dette er farlig å gå på, har erfaring fra det....
V2 fikk et strammere utsnitt, og enklere å forholde seg til. God metning i grønnfargen, og lett å se måsene speile seg i vannpytten.

Roger
Kurt S.

Hei igjen og tusen takk for kommentarene til dere andre også.
Tror grønnfargen i V2 ligger ganske nært opptil slik det var i virkeligheten.
Om den skulle vært mettet litt eller litt mere intens blir nok smak og behag.
Roger: Ja, jeg kan skrive under på at dette er glatte saker. Ble litt ivrig da jeg holdt på med kamereat og kom litt utpå det grønne. Det resulterte i en flott piruett som heldigvis endte bra. Det var likevel ''nummeret før'' jeg stupte i havet med kameraet og det hele-:)
Ikke forsøk å gå oppå noe slikt!
Mvh Kurt

Avsluttet .

Skarpheten i V2 ble veldig bra Kurt - intet å utsette på det. Bildet er også bra mhp. farger, former og linjer. Komposisjonen og utsnittet i V2 synes jeg er det beste.

MvhJRH
Nikolai E.

V2 ble betraktelig bedre enn den første. Nå ser jeg av kommentaren at det er et parallelt opptak til første, det forklarer nok at V2 også er skarpere. Disse to bildene er så like at de må gå for to versjoner av samme motiv. V1 er nokså dårlig i forhold til V2.
Tror et ennå tettere utsnitt hadde vært bedre. Det ville framheve speilingen i dammen, jeg synes det er hovedmotivet her. Grønsken på berget er mer som en ramme. Jeg ville lagt mindre vekt på de linjene som bergsprekkene danner. Jeg synes det fortsatt er noe som mangler med bildet for at det skal være et blinkskudd, men det er vanskelig å sette fingeren på hva det er. Bare en magefølelse jeg har :)
Jonny E.

hei hei Kurt

V2 for meg, tett og fint utsnitt.

Bildan kunne kanskje vært litt mer undereksponert
for og få bedre struktur i det grønne.
Fin speiling som får frem nysgjerrigheta.

Ha en riktig god dag

. JonnyE
Kurt S.

Tusen takk for konstruktive kommentarer fra dere siste også.
Mvh Kurt
Steinulf L.

Her synes jeg faktisk at skarpheten kunne være bedre.
Avsluttet .

Hei Kurt

Begge bilder har sin funksjon og funker veldig godt. Dokumentasjon er nevnt og er enig i det. Men ser også formene som du nevner.

Interessant med algene og måten de oppstår på.

Svenn
Solfrid M.

hei
utrolig spesielt, spennende og vakkert, den grønn fargen var fin og kraftig!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu