Kvinnelist i Vrangfoss
Bildet inngår i albumet Telemarkskanalen - Telemarkskanalen omfatter vannveien fra Skien til Dalen og Skien til Notodden. Kanalen omfatter åtte sluseanlegg med i alt 18 slusekammer og en høydeforskjell på 72 meter. Kanalkommunene er: Skien, Nome, Kviteseid, Tokke, Sauherad og Notodden. Tømmerfrakt og treforedlingsindustri var hovedgrunnen til at kanalene ble bygget. Det er fremdeles aktiv tømmerfløting i Norsjø-Skienkanalen. Hvert år sluses tusenvis av kubikkmeter med tømmer ned til papirfabrikken i Skien.

Telemarkskanalen består av to kanalanlegg. Norsjø-Skienkanalen som stod ferdig i 1861, er første etappe. Bandak-Norsjøkanlen, som ble åpnet 1892, gir forbindelsen mellom Norsjø og Vestvannene til Dalen. I alt åtte sluseanlegg åpner for båttrafikk mellom hav og innland.

Av sluseanleggene er Vrangfos det største og mest imponerende og «det kunstverk, der for alle tider vil stå som et vidnesbyrd om den dygtighed der besjæler denne tids ingeniører i vort land og altid vil være det blandt anlæggets 6 underværker der vil udøve størst tiltrækningskraft på den reisende og aldrig gå ham afminde» (Teknisk Ugeblad 1892).

Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-I
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger436
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150412} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Sidsel A.

Fin dokumentasjon denne serien din. Bra fanget konsentrerte jenter i arbeid i spennende miljø.
mvh Sidsel
Hege J.

Slenger meg på Sissel kommentar her, jeg. :-)

I tillegg vil jeg nevne at de gjentagende blå elementene er bra for bildet.

Bildet ser litt uskarpt ut. Mulig det er meg... ;-)

Mvh Hege
Tone B.

Artig tittel på bildet :-) Skulle ønsket en bedre skarphet i dette bildet med fokus på jentene og det de holder på med. Om du hadde valgt å ha omgivelsene uskarp hadde det i mine øyner passet bra. Når det gjelder utsnittet du har valgt synes jeg det blitt vel trangt i høyre side. I tillegg ville jeg kuttet noen cm i toppen. Selv om du ikke er helt i mål når det gjelder det tekniske er dette nok et bra dok foto som passer fint i serien din.

mvh Tone
Torbjørn K.

Bra ansiktsutrykk og situasjon og fin dybde i bildet. Her synes jeg det dog mangler litt for mye på skarphet og fokus for at det skal bli bra som enkeltstående bilde. Ser man på serien som helhet, så er dette en ''viktig brikke i puslespillet'' dette også.

Torbjørn
Judit W.

Taking photographs instead of helping these girls? You have lots of photo and memory for wintertime :)

Good documentation! Well done!

Judit :)
Inger-Lise S.

Fint motiv, artig tittel:)
Litt uskarpt, men ikke viktig her.

Inger-Lise
Jan Frode A.

Nok et godt motiv som bidrar til helheten i serien din. Godt å se at kvinnfolka tar et krafttak innimellom! ;-) Artig tittel.

mvh Jan Frode
Stine J.

Skulle ønske jentene var helt i fokus, men bortsett fra det er dette et godt dokumentarbilde til serien din. :-)

mvh Stine
Jóhann Á.

Hei Steinulf!

Du har hatt en forbilledlig tur, ingen tvil om det! Syns bildet lider litt for uskarpheten. Liker utsnittet, men ville fjernet bestemor på skuldra til den ene jenta. Liker faktisk at den stolpen midt i deler bildet i to, men sti og båt på den ene siden og jenten som jobber på den andre.

Kveðja, Jóhann
Audhild E.

Flott dokumentasjonsserie med tekst og bilder.

Fin situasjon her med jentene som tar i et tak.
Jeg liker godt den rustrøde fargen på 'spaken' og
gelender,som vitner om alder.

Mvh-Audhild
Roger K.

Hei Steinulf!
Ha hvorfor slapp du ikke kameraet og tok i et tak for damene :-)? Nå står det ikke noe om blender og lukker her, men vil vel tro at det allerede er stor blender lagt til. Sikkert noe du har valgt for å få omgivelsene litt duse og en større konsentrasjon om de damene. Slik jeg ser det stemmer den delen bra, men det er litt uskarphet/feilfokus på hovedmotivet. Trangt i høyresiden og ville tatt med hele jenta. Tror også det hadde gjort seg med mere i bunn også for å dokumentere bedre hva jobben her går ut på. Mine synspunkter for du leverer en flott serie fra Telemarkskanalen.

Mvh RK
Tove Å.

Veldig interessant, denne serien din. For meg kommer nesten bildene i andre rekke som fine illustrasjoner til de spennende tekstene:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu