?
I manko på kamera for tiden blir det til at jeg graver noe i arkivet. D70 på rep for skifte av lysmåler og D200 ikke ankommet.
Når en rusler litt i fjæra dukker det som regel opp noen tegninger som lar fantasien løpe litt. Denne gangen kom jeg over dette eksemplaret av et eller annet. Har gjort meg opp en mening om hva dette er, men lar det ligge for dere andre til å fantasere litt om dette. Derfor et spørsmålstegn som tittel.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-15 19:46:24
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1s
  • FilmtypeRaw Iso 200
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger424
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168237} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Åsta V.

Rent og fint. Beroligende å se på. Får meg til å lengte til sjøen. Litt mørkt kanskje.
Vegard L.

Greit bilde i påvente av nytt kamera. Skarpheten er god og lukkertiden ser ut til å passe bra. Litt trangt opp over den lille svarte steinen.
Mvh Vegard
Inger Anne Maritsdotter V.

Absolutt severdig dette Roger, liker den lange lukkertida og blåtonene, det skaper stemning, savner litt mer luft i øvre del, tror det ville skapt mer balanse i komposisjonen.
Men, alt i alt, definitivt verd et dykk i arkivet;-)
(fortsett med det - og lykke til på kamerafronten,-)

Førjulshilsen fra Inger Anne
Odd Tore S.

Det ble litt mørkt, ja, og jeg blir forvirret av den store lysere flaten i venstre side: Den ser ut til å ligge lavere enn sjøen i høyre side, men høyere oppe til venstre? Mystisk, også hva dette egentlig er for noe.
Håper du får D200 snart, jeg er veldig spent på hvordan du kommer til å like den. Jeg likte ikke å lese om havari av lysmåleren på D70, var det produksjonsfeil?
Odd Tore
Roger V.

Dypdykk i arikivet er en grei ting å gjøre, men her er det noe som skurrer syntes jeg. Trangt i toppen av bilde er en ting, men syntes og det er en tanke mørkt.

Roger
Roger K.

Hei og takker for kommenarene til bilde. Regnet nok med at det kunne virke noe mørkt til noen da det er i grenselandet her på min lyse crt-skjerm. Trang i toppen gjorde jeg med hensikt da jeg ikke ville ha med horisonten som ligger der med en tynn stripe himmel. Får ta en liten justering senere i dag. Du ser nok rett Odd Tore. Slike efekter får du når sjøen bryter ulikt inn mellom klipper i fjæra. Samtidig får du noen understrømmer som kan drage sjøen raskere tilbake i noen partier. Dette ser vi litt av her. Sjøen på høyre side av steinen er akkurat begynt å trekke seg tilbake, mens venstresiden har tidspunktet vært ett sekund eller to tidligere. Sjøen er lavere i venstresiden her pga dette. Greit du tar det opp Odd Tore da slike detaljer er med på å forme et intrykk av bilde. Tenkte selv ikke noe på dette da det er et vanlig syn langs fjærestenene.
I den store stenen ser jeg tegning av et dyrehode. Vannpytten oppe på stenen er øyet. Tydelig tegning av snuteparti. Følger en stenen nedover får en halsen ned til bunnen av bilde. Det som kanskje forvirrer litt er bakhodet som har litt underlig fasong. Så kan en da leke seg litt med fantasien om hva slags dyr dette er.
Lysmålfeil på D70 er en produksjonsfeil. Kamaraet begynner med å sporadisk gå i heng før det låser seg helt. Tror det var en liten serie av D70 dette gjelder. Derfor en kjent feil hos Nikon og utvidet garanti om så 10 år sies det.

..Roger..
Espen A. I.

Blått og vakkert. Særlig dybden her overrasker meg og det positivt!! Nydelig

mvh Espen
Tim Ø.

På min skjerm er ikke bildet for mørkt. Low key ja, men fortsatt masse detaljer i skyggene.

Ellers så har jeg sans for nivåforskjellene i flatene. Fenomenet er vanlig, men allikevel fasinerende. At steinen oppe nesten berører kanten forstyrrer ikke meg.

Det jeg ser er et bilde som fungerer på ulike plan. Som en ren avbildning av spennende natur, og som et mer abstrakt bilde av et hode. For meg blir det mer mystisk enn et dyr. Mere et fabeldyr.

Mvh Tim
Jonny E.

God dagen Roger

E e usikker på denne komposisjonen din....
eg trur eg villa foretrukket et høydeformat
med mindre av høyresia med, kanskje slik
at ''bølgetunga'' nede til høyre kommer inn i hjørnet.
Dette pga at eg finner det stille området mest interessant.
Ikke for mørkt for og se detaljan,
men skulle likt det litt lysare,
det e ikke mye som skal til.

Ha en god dag

. JonnyE
Kurt S.

Heisann.
Litt av et vesen du kom over i fjæra -:) Ser det tydelig. Både nese, øyne og ører-:) Godt sett.
Det er artig å bruke fantasien litt.
Skulle du få denne typen, eller vesenet, i profil slik at detaljene kom frem kan jeg ikke klare å finne noe alternativt utsnitt. I forhold til dette synes jeg du har gjort maksimalt ut av det.
På min skjerm er ikke bildet vesentlig for mørkt. Enkelte partier ble muligens litt mørke men alt i alt ok.
Et spennende bilde av sjøuhyret.
Mvh Kurt
Roger K.

Takk til dere siste for kommentarene og tolkningene av det dere ser. Ja slik kan en gå langs fjærestenene og ellers i naturen å se naturens egne kunstverk av forskjellige karakterer. En fin førjulstid til dere alle.

..Roger..
Avsluttet .

En bild där fantasin får fritt spelrum. Minsann har inte Salvador Dahli varit framme och ''målat'' i din bild. En kvinna ser jag, med hårknut och allt.
Jag tycker det dunkla ljuset gör sitt till för bilden, och lägger focus på det ljuset faktiskt skriver i det man ser. En sval och skön blå ton.

God Jul och Gott Nytt År Roger!
Mvh
Elisabeth
Inger-Lise S.

Hei Roger! Et motiv jeg virkelig har sansen for! Jeg liker komposisjonen du har valgt, og selvsagt blåtonene:) V#1 var litt mørk, men det har du rettet opp i v#2. Nært, fint og severdig.
Ser du har tatt flere vakre motiver!
Godt nyttår fra Inger-Lise
Roger K.

Hei og takker Elisabeth og Inger-Lise for trivelige kommentaren, varmer godt. Takker for nyttårsønsker og Godt Nytt Fotoår til dere også.

..Roger..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu