Fjell lyt du yver skal du koma lenger.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-15 18:24:14
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-15 18:34:32
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-02-15 18:38:23
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-02-15 18:43:17
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger832
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177008} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Kolbein S.
Fint bilde, tåke kan være skikkelig spennende og ha med i bilder. Synes det er passende med så mye himmel. Jeg synes dog at dette er litt for mørkt i bunnen, samt at jeg kunne tenkt meg treet litt større, kanskje gå litt nærmere?

MVH
KS
Avsluttet .
Tåka gir bildet en trolsk stemning men jeg synes komposisjonen skranter litt. Bunnen blir for mørk og treet for midtstillt.

MvhJRH
Avsluttet .
Synes ikke dette var galt. Mener ikke komposisjonen halter ej heller at forgrunnen er for mørk. Men derimot hadde mer av fjellene bak økt til bildets mystikk - noe mer forlokkende. Tåken skjuler med andre ord litt for mye her. Men den er det vanskelig å flytte på.

.Kim
stein l.
Heisan !

Liker komposisjonen din. Synes den nesten har grafisk preg. Uttrykket preges av ro og stillhet. Er ikke enig i at tåka ødelegger noe, tvert imot mener jeg den bidrar til å ramme inn komposisjonen. Treet er tross alt hovedelementet.

Mvh Stein liland
Odd Tore S.
Det lille glimtet av fjellside nr 2 er helt avgjørende for dette bildet, uten det hadde det mistet dybden.
Jeg synes at forgrunnen er vel mørk til at det skal være så mye av den. Samtidig er det vanskelig å si hvordan den skulle forandres samtidig med at balansen i bildet ble opprettholdt. Enkelte ganger bare er det slik.
Odd Tore
ingeborg w.
Ikke det mest vellykkede jeg har sett fra deg. Forgrunnen blir for mørk og tåka for hvit og kompakt, selv om det er et lite gløtt der. Tror jeg ville prøvd meg på et kutt, oppe rett over gløttet, til høyre for ikke å få treet så midtstilt og nede for å ta vekk en del av den for mørke forgrunnen. l
Gunnar H.
Bra bilde. Men skulle gjerne ha skimtet litt mer av forgrunnen og ha sett litt mer nyanser i tåken i toppen av bildet, evt mer av den bakre skogkledte ryggen for mer dybde. Tror bildet vinner på et kutt i toppen. Gunnar
Kurt S.
Enig med Gunnar. Du er inne på noe bra her, for å si det slik.
Trollskog og dramatisk himmel.
Tror det kunne blitt bra om du hadde mere tegninger i skogen i forgrunnen.
Mvh Kurt
Avsluttet .
Vakkert, vakkert og vakkert. Ingen over, ingen ved siden. Har du tatt dette bilde??:)
Nei, bare tøyser med deg. Fordi jeg syntes dette var helt og holdent mer en KONGE. Nei, DRONNING.

mvh arild
Espen A. I.
Dette ble OK. Litt kjedelig, men som vanlig nostalgisk. Man blir litt lei bildet etter en stund, men når man kommer tilbake får man en oppvåkning igjen og beundrer arbeidet. Merkelig, men sant.

mvh Espen
Jan Frode A.
En trollsk stemning, det skal du ha. Bildet er OK nok, men jeg føler det mangler endel på å være mere enn ok. Spesielt nederste tredjedelen blir litt for 'tom'; her ville jeg nok sett mere av skogen, altså tegninger. De tretoppene som vises, hadde nok kommet enda bedre til sin rett om en hadde sett mere av miljøet. Det tåkedekkede landskapet på venstresida og i bakgrunnen, er bra.

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.
Her var det litt delt syn, takk for konstruktiv kritikk!
Svært hyggelig fra dere to siste:)

Legger ut nye versjoner med annet utsnitt (mye bedre)
og noe andre farger.

ifg
ingebjørg fyrileiv g.
Jan Frode kom i mellom (så lang tid kan jeg bruke på en kommentar..),
takk til deg også! Hva foretrekkes av nye versjoner?
Espen A. I.
Fy! v2 er KNALL! Skjønner ikke redigeringa di om orginalen var sånn. Perfekt eksponert og nydelig komposisjon, et virkelig sjeldent godt skue. BRA!

mvh Espen
Inger-Lise S.
Hei! Jeg syns både motiv og komposisjon er fin her. Har stor sans for tåkebilder. Jeg liker best v#3. Her er det mer tegning i forgrunnen og jeg syns du har gjort et godt valg i den versjonen. Stemningen er herlig! Flott dette!

Inger-Lise
jeanette h.
Ser igjennom alle versjonene dine og falt pladask for v5!
I den første versjonen manglet det mer øverst i bilde, og jeg syns ikke fargene gjorde seg, de fjerna den trollske stemninga.
Har veldig sansen for stemningsbilder, og dette har du absolutt klart.
Herlig med hvordan tåka leker seg mellom bergsidene og hvordan trærne nesten ser ut som noen rare figurer, men likevell ikke for mye som figurer heller. akuratt passe!

*J*
Kamran I.
Trollsk, kjølig og vakkert på en gang. Bedre kan det ikke bli.

-Kamran-
Jóhann Á.
Hei Ingebjørg!

Jeg liker toneomfanget i v3, men ville gjerne hatt den sv/hv. Det jeg liker best er jo treet mot tåken og så de linjene som fjellene og tåka lager. Ville derfor kuttet kraftig i toppen (nesten kvadratisk) og rendyrket de få elementene.

MvH, Johann
Tone A.
Versjon 1 er veldig melankolsk med alt mørket i forgrunnen. Det store grantreet er mest utan barnåler med inntak av toppen. Dei to småtrea står saman mot tåkeheimen bak der ein kan skimta ei fjellside. Forgrunnen er berre så alt for mørk.
Versjon 2 som er originalen har fine blåtonar, der tåka er mellomdel før fjelltoppen og den blåe himmelen gir dybde og lettar bildet. Denne versjonen likar eg, sjølv om forgrunnen er mørk.
Versjon 3 likar eg også pga at den mørke forgrunnen er borte. Trea er forgrunn og fjellsidene dannar fine diagonalar, som tåka hyllar inn. Den blåe himmelen er ein fin kontrast. Så det vert v2 og v3 på meg, og eg saknar ein tittel på bildet, Ingebjørg.
:) Tone
Terje V.
Mystisk bilde;)

Liker dette, gir assosiasjoner til Ringenes Herre (The Misty Mountains).

Jeg vet ikke hvilken versjon jeg liker best. V1 har for mye av det mørke området nederst, mens det at vi ser himmelen på de andre versjonene ødelegger den mystiske stemningen. Jeg ville ha likt en kombinasjon av V1 og V5.

Terje
Øystein E.
Utrolig flott men det meste er vel sagt om disse bildene. Holder faktisk en knapp på orginalen, selv om de redigerte utgavene også har sine sterke sider.

Fantastisk stemning!

mvh
Øystein
Atle Q.
Hei Ingebjørg !
Dette likte jeg godt! Du er god med tåke... Etter å ha studert alle versjonene, tror jeg kanskje at jeg liker versjon 3 best.. Versjon 5 hadde vært en god kandidat, men her ble det litt for utbrent i de lyse partiene.
Ha en fin helg ; )
Avsluttet .
Stämning! Tidlöst.. Bilden ser ut att vara tagen någon gång för länge sedan, på den tiden glasplåtar användes.. Det ger en speciell känsla till bilden som faktiskt förpassar mig till mina hemtrakter här i Hälsingland som är känt för sina djupa mytomspunna skogar, där väsen dansar i dimman. Den mörka botten tycker jag bara bidrager till stämningen och gör bilden till den tidlösa trollskogen det är.. Grafiskt och speciellt. Jag gillar faktiskt ''orginalbilden'' bäst.
Mvh
Elisabeth
tommy s.
Hei Ingebjørg nr 2 ble min favoritt pga fargene, sort hvitt var også ganske ok.
Nr 4 ble for fancy for meg. En pen komposisjon blir sagt og det er jeg enig i.
Mvh Tommy
Roger K.
Hei og god søndag til deg, Ingebjørg!
Har ikke noe imot litt lek med farger av og til når en ikke driver det til det voldsomme. Her har du ballansert på en fin linje synes jeg. Versjon 1 og 2 skiller seg ut fra resten av serien. Her får du frem mindre dybde i forhold til 3, 4 og 5. Det gjorde seg klart bedre å få frem åskammene som danner fine diagonaler og dybde i bilde.

Ha en fortsatt fin søndag

Mvh RK
Fred S.
Versjon 3, 4 og 5, Ingebjørg; alle fungerer for meg. Du må da skjønne at åsryggene skal være med, blir et helt annet bilde med dem. I det bildet du først la ut er dessuten forgrunnen alt for mørk, og grana ga likesom ikke så mye ''mening''. Sammen med de tre åsryggene og en lysere forgrunn får den en helt annen og bedre komposisjonsmessig rolle.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentarer alle.

Espen - tja...vet ikke hva jeg tenkte på.
Jóhann - skal se om jeg får til det du sikter til.
Tone - tittel lagt til..
Elisabeth - takk for fin tolkning.
Fred - joda, jeg skjønte det. -etterhvert..

ingebjørg
Johan K.
Synes v3 er helt knall. Komposisjonen fungerer mye bedre når åsryggene er med.
Liker bildet godt. Trollsk og god skogsstemning. Helt etter min smak. :)

Johan
Avsluttet .
hei ingebjørg,
takk for kommentar-jeg gleder meg.
du har mange fine bilder-liker dette best-mer har jeg ikke å si ;-)

hilsen ulle
Oda Lystrup H.
hei.
liker best v1, jeg synes utsnitt, komp og toner (øverste del av bildet) er fint.
men det mørke neders gror sammen, og da synker helhetsinntrykket.
men stemningsfullt.

Oda:)
Avsluttet .
Hei Ingebjørg. Nok et vakker-melankolsk bilde fra deg, og med passende tittel. Fra et dikt av Olav H. Hauge, hvis jeg ikke tar feil. Ellers tenker jeg ofte i retning av Garborg og Haugtussa når jeg ser bildene dine. Stå på!

Inge
Tarjei Ekenes K.
pent lys og stemning

tips:
jeg ville speilvendt bildet f.eks v5
og kuttet litt på bunnen

:-D ! tarjei !
Avsluttet .
Dette var da riktig så flott. Jeg foretrekker klart versjon 5 med de repeterende linjene som skaper både dybde og spenning. Jeg er stor fan av tåkebilder og synes du har truffet svært godt.
ingebjørg fyrileiv g.
Takker for de siste kommentarene.
stellan k.
Åhhh...det här är en BILD helt i min smak...''Enkelt'' men så bra, så fylld av känsla/känslor..
Versjon 1 ska det vara ;-)

Mkt bra detta Ingebjorg!!

mvh/s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu