Flying
Effekten der gengiver de mange vingeslag er opnået ved at vælge en langsom lukkertid (1/60 sek.) og panorere med fuglene. Jeg befinder mig ovenover mågerne der letter fra en græsmark.
Jeg kan rigtig godt lide billedet selv. Det har tidligere været offentliggjort, og har været en del diskuteret. En debattør fremførte: ''Det kan vel lige så godt siges at være en mislykket panorering, et fejlskud''. Og jeg måtte medgive ham at det kunne det godt have været. Billedet er dog et resultat af bevidste valg i eksponeringen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-05 19:10:16
    Versjon #2
Utstyr
  • Fuji Finepix 7000
  • Zomm-linse
  • Brennviddeca. 50mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger1994
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231527} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (52)
Siri k.

Ett bilde som jeg kan se på om og om igjen.
Å som jeg ønsker jeg kunne være der oppe, og sveve blandt skyene. Være fri fra allverdens bekymringer.
Bildet ditt er utrolig vakkert Lau. Det er ikke bare ett bilde av fugler som flyr langt der oppe, men ett utrykk kanskje for en drøm?
Bildet rører noe i meg, og det hører hjemme i stort format på lærret.
Opp på veggen med det. Takk for nydelig bilde.
Avsluttet .

Hei et apstrakt og fint bilde, komposisjonen er stilig og fargetonene også.

Mvh
Rune
Laurberg G.

Hej Siri. :-) Du gør mig glad. Så glad at jeg næsten flyver. Du rammer plet når du siger at det ikke blot er fugle der flyver. Derfor har jeg også kaldt billedet ''Flying''. Selve det at flyve. At lette At svæve. Og det er rigtigt at dette billede gør sig bedst i stort. På lærred? Tja´ måske. Man kan jo godt i vore dage lave fotografier på lærred. Men det hører til maleriet. Og dette her er jo et foto. Med kærlig hilsen og tak. din gamle ven lau.
Avsluttet .

Dette er et vakkert bilde! Jeg liker spesielt godt den nederste delen med de mørke fargene, synes det røde øverst er noe forstyrrende.
Laurberg G.

Hej Malene. Mange tak for din kritik. Jeg deler ganske din mening om det røde og har forsøgt at beskære det bort. Men billedet bliver for køligt og mister varme. Så jeg får vel leve med det. :-) mvh. lau
Truls L.

Syns dette var et flott bilde. Orginalt å bruke lang lukkertid på fuglebilde, som gir en nesten abstrakt effekt. Godt jobba :)

Mvh Truls
Geir F.

Et av de bedre fuglebilder jeg har sett.
Gir helt andre følelser og stemninger enn mange av de andre flinkisbildene, der nebb og øynde skal være nesten unaturlige skarpe samtidig som fuglen gjerne skal være i bevegelse..

-fløde-
Bente K.

Dette er et bilde som fasinerer meg. Bevegelsesuskarpheten skaper en drømmeaktig illusjon. De diffuse pastellfargene som bakgrunn glir perfekt inn som bakgrunn. Det rosa må være med, det brekker litt opp i det monotone blågrønne.
Et blinkskudd du kan være stolt av Lau!
mvh Bente

Wenche J.

Helt nydelig. Utrolig flott effekt med de hvite fuglene paa den duse og delikate bakgrunnen. Det er ingen tvil om hva det er. Motivet er passe abstrakt etter min smak:):):) Fortjener absolutt anbefalingen.
Mvh Wenche
Carina Hedegaard F.

Dette likte jeg! Fine duse farger. Fin drømmeaktig og svevende effekt. Abstrakt, selv om man til en viss grad kan se hva motivet er. Vakkert.

Mvh Carina
Judit W.

Hei Laurberg!

Great picture - the title and the theme are in perfect harmony. Beautiful soft pastel colours in a very well composed photo. The frame is tasteful too.

Judit :)
Nina R.

ja slike bilder kan komme vet et uhell også, men synes nok dette ble mye finere enn de bilder som blir slik uten at det er med vilje. det er gode toner i bildet og en stilig effekt. ser nesten ut som et maleri. De som maler kan også få til slike bilder ved et uhell.. ''åj, der kom en klatt, javell, da utvider jeg fuglen slik at det ser ut som den beveger seg, også lager jeg enda flere i samme stil''. Altså, man kan ikke tenke slik. Så lenge bildene er flotte å se på spiller det ikke noen rolle hvordan de er tatt.. på en vanskelig måte, en enkel måte eller bare en tilfeldig måte.. stå på!

Mvh Nina :)
Anne-Lise S.

Dette må være et av de vakreste abstraksjoner jeg har sett her inne på dotten. Jeg kan nesten føle hvordan vinden løfter meg opp og fører meg av sted inn i en drømmeverden av blågrønt og rosa. Jeg synes det rosa oppe i høyre hjørne tilfører bildet svært mye. Det hviler mange løfter i det rosa lyset der. Løfter som kan oppfylles, og som vil bli det om man bevarer håpet og tankene, og virkelig vil*! Jeg tenker på å fly sorgløst omkring, reise og oppleve, erfare og ikke ha en eneste negativ eller vond tanke i hodet eller i kroppen. Nydelig!!!!

Anne-Lise
Torill K.

Vakkert! Nydelige farger! Minner om et maleri.

Hilsen Torill :)
kåre l.

Må bare støtte opp om all ros fra tidligere komentarer.
Vakkert :-)
Bjørg S.

For et fantastisk flott bilde, og lekre duse farger.
Rett og slett helt nydelig!!!

Bjørg
Rune S.

Nydelig bevegelsebilde i flotte fargetoner og fin abstraksjon.

Mvh
Rune S
Bjorn F.

Likte dette godt, malerisk og vakkert.
Hilsen Bjørn.
Jan Frode A.

Eleganse i bevegelse og former. Jeg liker spesielt godt perspektivet du har mot fuglene, som også bidrar til at du får denne flotte bakgrunnen. En fornemmer virkelig at flyr over landskapet. Gode fargenyanser, der det lille spillet oppe i høyrehjørnet bidrar med det fine lyset.

Egentlig synd å pirke på noe i et bilde som dette, men jeg ville nok forsøkt å dempe det aller lyseste lyse (på grensen til utbrent?) på noen av fuglene da disse, i alle fall slik jeg ser det, blir litt blendende hvitt i de ellers så delikate fargene som går igjen i hele bildeflata.

mvh Jan Frode
Stine J.

Dette er bare nydelig! Fuglene ser ut som engler mot den nydelige bakgrunnsfargen. Takk som deler det med oss. :)

mvh Stine
Matts R.

En perfekt abstrakt känsla i detta foto...känns ''trollbindande''...
Ett foto som man kan sitta och studera en lång stund....verkligen snyggt.!

-::Matts::-
Inger-Lise S.

Meget vakkert! Lekker bevegelsesuskarphet og delikate farger:)

Inger-Lise
Laurberg G.

Hej alle sammen. Jeg vil først og fremmest sige tak til Jer alle for Jeres engagement og kommentarer til mit billede. Dernæst må jeg tilstå at jeg er aldeles overvældet af at få så mange positive kommentarer. At svare hver enkelt af Jer - hvilket ville være fortjent - vil være næsten uoverkommeligt og vil ganske givet medføre en rædsom masse gentagelser. I må derfor nøjes med dette udtryk for min taknemmelighed.

Samtidig må jeg som nyt medlem se at blive klogere på hvad som foregår her på sitet. Jeg ser således at ''Flying'' optræder som anbefalet. Hvem anbefaler? Er det enkeltmedlemmer? Og i bekræftende fald; Hvordan anbefaler man et billede????

Jeg ser at, Bente Klevenberg anvender udtrykket: Blinkskud. Hvad betyder blinkskud? Er det norsk for snapshot? For tilfældet at dette bekræftes må jeg så sige at billedet nok ikke kan henregnes til denne kategori, da det er planlagt.
Ideen er simpel som allerede beskrevet, og hviler på det velkendte faktum ,at måger gerne går i læ for stærk blæst og ruskvejr. Her samledes de ofte i store flokke på græsmarken under vort vindue på 2.sal, hvor man befinder sig i ca. 12 meters højde. Nå mågerne går i læ flyver de kun ugerne fra læet. Jeg måtte derfor alliere mig med min frue, der skulle være klapper og den der fik fuglene til at lette, imens jeg holdt mig klar med cameraet til at eksponere og panorere i samme øjeblik fuglene lettede.

Jeg glæder mig til, at arbejde videre her på siden og håber, at det må være som en fotografisk rejse efter Anne-Lise Stangenes opskrift: '' Jeg tenker på å fly sorgløst omkring, reise og oppleve, erfare og ikke ha en eneste negativ eller vond tanke i hodet eller i kroppen''. Dette må være mit nytårsforsæt.

Med mange venlige hilsener og ønsker om et godt nytår til jer alle. lau giversen

Geir F.

Hei Laurberg.
Blinkskudd betyr at bildet er meget bra. At det er midt i skyteskiven. Altså perfekt.
Det er gullmedlemmer (og muligens sølvmedlemmer) som kan anbefale bilder.
Anbefalingsknappen finner man da under feltet hvor man skriver sine kommentarer.

-geir fløde-
Laurberg G.

Tak for det Geir. Så blev jeg lidt klogere også i dag. :-)) Så det er vel sandt, at man får lære så længe man lever. mvh. lau
Steinulf L.

Blinkskudd>bullseye.
Svært vakkert. Harmoniske og fine fargetoner, bevegelsesuskarphet som tjener en hensikt. Meget bra.
Åsmund K.

Herlig og drømmeaktig bilde. Nydelig!
mvh Åsmund k
Erik B.

Syns dette er et vakkert bilde, med kanskje enda større potensiale i svart/hvitt. Tror også jeg ville speilvendt det. Da blir muligens diagonalen ødelagt, men jeg syns fluktretningen blir såpass mye bedre at det er verd det.

Hilsen Erik.
Laurberg G.

Tak til Steinulf, Åsmund og Erik Berg Johansen.
Og at spejvende billedet og fremføre det i sorthvidt er da en ide jeg ikke har haft og som jeg straks vil prøve.
mvh. og tak - lau
Thomas M.

Hei Laurberg, enig med mange tidligere komplimenter. Du kunne kanskje også prøve å gjøre det noe mørkere?
Laurberg G.

Tak Thomas for din kommentar. Jeg har forsøgt at gøre billedet lidt mørkere og mere kontrastfyldt. Men den lette stemningen forsvinder. mvh. lau
Helge R.

Fugler
lette vingeslag
vibrasjoner
stillhet
fyller
rommet

:)Helge
Danny T.

Herlig flow! V2 funker best for meg
Erik B.

V2 ble mye bedre ja!

Hilsen Erik.
Grethe S.

Ja dette var bare supert! delikat i form, farge og lys. Har ikke annet å si enn - delikat! - og ''få det i ramme...'' -:)

MVH Grethe :)
Grethe S.

også får det en anbefaling selvfølgelig...
Brita Helen E.

Hei!
Dette var virkelig en opplevelse å se på! Et fascinerende bilde som vekker min interesse umiddelbart,både med sitt maleriske,abstrakte og drømmende uttrykk.
Helt vidunderlig vakkert! Det føles som at man blir dratt
inn i bildet,for så å sveve videre blant flokken inn i et slags eventyrland! Helt underbart! Begge versjonene var lekre,men jeg holder nok en knapp på fargeversjonen. Det rosa partiet øverst ville jeg ikke ha fjernet.

Bildet er herved bokmerket blant mine favorittbilder... :-)

PS: Interessant og lærerikt å lese din beskrivelse av hvordan dette unike bildet ble til:) Flott at du delte det med oss! Det setter iallefall jeg stor pris på!


Mvh Brita...
Laurberg G.

En stor tak til Helge Rudschinat Grønli for det smukke skjaldedigt du har givet mit billede. Et kskjaldekvad der gør mit lille billede større.

Også tak til Danny Twang , til Erik Berg-Johansen og til Grethe Sagen for Jeres positive vurderinger af ''Flying. Det er en stor opmuntring. Tak!

Til sidst en stor tak til Brita Helen Elvestad. Og om jeg fortjener tak for at medgive nogle informationer om billedet får vel stå hen i det uvisse. En hver håndværker og kunsthåndværker er vel interesseret i at give sine erfaringer videre. Så Takken i alle fald også modsatte vej til dig og alle der har lyttet. mvh. lau

Trygve O.

Jeg elsker denne typen bilder, og ditt er ikke noe unntak. Nydelig bevegelsesuskarphet i fuglene. Fargeversonen ble best synes jeg. Veldig bra

Mvh
Trygve
Ellen Therese R.

'For most gulls, it is not flying that matters, but eating.
For this gull, though, it was not eating that mattered, but flight.''
- from ''Jonathan Livingston Seagull'' (Richard Bach)

Hei Laurberg,

Dette er et bilde jeg har hatt liggende i bevisstheten noen dager nå. Det gir virkelig luft under vingene. Jeg synes du har formidlet flyvningens magi på en helt utsøkt måte. Jeg drev med seilflyvning i mine ''yngre'' dager, og dette fotografiet ga meg virkelig lyst til å komme meg opp i luften igjen og sveve.
Min far, som er flyver, har alltid kalt ''Jonathan Livingston Seagull'' for sin Bibel, nettopp for bokens fremstilling av flyvning som en åndelig reise. Synes du her har illustrert bokens innhold, og avslutter med nok et sitat:


''The gulls who scorn perfection for the sake of travel go nowhere, slowly.
Those who put aside travel for the sake of perfection go anywhere, instantly.''

Hilsen Ellen
Bergliot E.

Dette var bare skikkelig rått bilde. Utrolig stilrent og vakkert. Tilslutter meg all rosen du alt har fått. Syns begge v var bra. Det ble liksom to forskjellige bilder når du endret fargene.

Bergliot:)
Judit W.

Hei Laurberg (again)!

Versjon #1 for me. The soft pastel colours are very important in your composition :)

Judit :)
Marit O.

Fargene og bevegelseuskarpheten er bare flott her, dette er kunst etter min mening lau, kunne godt hatt dette på veggen min :)
Mvh Marit
Laurberg G.

En stor tak til:

Trygve Opseth og til

Ellen Therese Ringstad: Her ern særlig tak for dine citater og især den sidst: ''The gulls who scorn perfection for the sake of travel go nowhere, slowly. Those who put aside travel for the sake of perfection go anywhere, instantly.''

Også tak til Bergliot Elvestad. Jeg er enig med dig. Her er tale om to forskellige billeder. Det ene affødt af et øjebliks spontane ide og udledt af virkeligheden, nemlig mågers adfærd der gjorde det muligt. og version to affødt af Erik Berg Johansens fordybelse og fremførelse af en ide. På sæt og vis kan man sige at version 2 er Eriks billede, hvis nogens.

Thank you to Judit Watson. You are right. It is very important. Both in my compose and for my dream ''Flying''

Tak til Marit Olsen for din bekræftelse. Men kunst blev det først i spændrummet mellem os. Mellem author og recipienterne. Lige som teater ikke er scenen og ikke er publikum, men i spændingen der opstår mellem disse begreber.

Mange, mange tak alle sammen. Jeg er fuldstændig overvældet af den måde som fotografer her på Foto.no har taget imod dette billede.
Jeg ville ønske, at mange flere havde set på samme måde på ''Murene vi sætter''. På samme måde som ''Flying udtrykker en følelse, en vision eller en drøm udtrykker ''Murene vi sætter'' en erkendelse, en advarsel til os alle. Nemlig at vi ikke sætter mure, regler og traditioner op der forhindrer os i at komme videre, i at udvikle. Mure der gør s apatiske og gør at vi giver op uden at prøve.

Med kærlige hilsener til Jer alle. lau :-)
ingebjørg fyrileiv g.

Dette liker jeg veldig, Lau. Fine farger (som sikkert kan tåle mer metning) og flotte vingeslag. Bildet minner om en drøm. Jeg liker absolutt v#1 best, men da med horisontal flip. Vakkert.

Hilsen Ingebjørg
Laurberg G.

Hej Ingeborg. Tak for din kommentar. Ang. større farvemættning, større colordybde, må jeg skuffe dig. Jeg har prøvet. Men drømmen forsvinder aldeles og tilbage bliver en uvirkelig virkelighed. mvh. lau
Kjell Ivar Ø.

Meget flott Lau. Severdigt det viser alle komentarer til dette bilde.
V1 for min del. Mvh Kjell Ivar
Ann T.

Det meste er sagt alleredi før meg, så jeg vil bare si at jeg synes dette er meget, meget vakkert. V1 liker jeg best pga flotte, pastell fargene. Gratulerer med dette severdig bilde.

Mvh. Ann
Laurberg G.

Tak Kjell. Jeg håber at du har ret. At det er seværdigt. Forleden var der en norsk gut der sagde til mig, at det nok også betød meget, hvad og hvem der sagde noget i de første kommentarer. Jeg er selvsagt meget glad for dette billedets succes. Egentlig udtrykker det vel ikke så meget. Har ikke noget stort budskab. Det er nærmest en ''flysk ide'' :-) som æstetisk er blevet vellykket. Men tak skal du have.

Også tak til dig Ann. Ja - det er rigtigt. Alle superlativerne er vidst opbrugt forlængst. Men jeg holder meget af det norske udtryk ''vakkert'' og dets norske betydning. Vi har det samme udtryk i min barndoms dialekt, Himmerlandsk. Men her bruger man det mest om små børn. ''Du er vakker'' i betydningen ''du er søt''. Eller i bydeform: ''NU skal du være vakker''. :-)

En stor hilsen til Jer begge og endnu engang tak. lau
Espen A T.

heia, jeg har jo ikke så mye erfaring med å kritisere bilder, men jeg synes dette var flott, og stemningsfylt.
Avsluttet .

Hei Laurberg.Har med stor fornøyelse sett igjennom bildene dine.Og jammen har du mye fint her.Måtte bare skrive en kommentar et sted, og så ble det nå på dette bildet.meget stemningsfylt..Liker alle bildene dine veldig godt.Det er også morsomt at folk med din grundige analoge erfaring,også utmerker seg så mye på det nye digitale formatet.Skal følge med på bildene dine fremover.

mvh O
Laurberg G.

En tak til Espen A Tveit. Og selv om du som du siger ikke har så megen erfaring med at udføre billedkritik, varmer din positive opfattelse her lige så meget som en kritik udført af mere erfaren skriver. Erfarenhed kommer jo af at gøre. mvh. lau

Ligeledes en stor tak til Orvill Åkra for din endda meget positive omtale af alle mine billeder. Du finder det morsomt at at folk med analoge erfaringer også kan udmærke sig med det dye digitale. Det tror jeg nu er ganske almindeligt, da foto og fotokunst alle dage har været mere et spørgsmål om at se og formidle det sete, end egentlig at være bundet til en bestemt teknologisk fase af mediets udvikling. For Vorherre er vi vel alle amatører, så her føler jeg mig ligestillet med alle andre her på sitet. mvh. lau
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu