Bilde tatt på Hvaler i helga. Av og til er det godt med gode fotosko:-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-04 20:41:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-05 08:04:29
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-02-05 08:07:24
    Versjon #4
Utstyr
  • nikon D200
  • sigma 10-20mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ, gradert gråfilter og gode sko:-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger983
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237313} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Stig Børre E.
Veldig spesiell stemning. Forgrunnen i form av vann som skyller innover grunna skaper med sine linjer et utrolig sug innover i bildet. Himmelen med sitt spesielle skylag balanserer godt. Kunne vel kanskje tenkt meg et lite kutt i toppen. Veldig behagelige, myke toner. Solen er såpass diffusert av skylaget at den er et posistivt innslag i bildet. Veldig bra dette Ivar. Klassisk vakkert.

StigB
Kjersti F.
Mmmm.. vakre linjer og herlige farger med skikkelig fin sløring i vannet. Jeg henger meg på Stig B. mht et kutt i toppen. Trenger kanskje ikke så mye himmel over sola.
Men et veldig fint bilde!!
Mvh
Kjersti
Espen S.
Dette var en interessant komposisjon, skyene som strekker seg inn i bildet, den ene bølgen i midten av bildet som deler bildet horisontalt, og bølgene som er i forgrunnen løper paralellt med skyene.. Grei komposisjon synes jeg. Men det er en ting som plager meg. Det er uskarpheten ut mot sidene pluss mørkheten i de øvre hjørnene.. Og så ville jeg kanskje kuttet litt i forgrunnen..
Morten W.
Hei!
Har du brukt tone mapping her? Flott bilde! Er ellers enig i litt kutt i toppen.
Sophus L.
Nok en flott havstemning fra deg. Bildet er flott balansert mellom forgrunn og bakgrunn. Jeg er ikke enig i at himmelen bør kuttes, det er det flotte mønstret i himmelen som gir balanse med forgrunnen.
Godt gjort å unngå utbrent himmel med så lang lukkertid.
mvh
Sophus
Avsluttet .
Spennende bilde med masse fart og driv,liker også fargene og stemningen du har greid å få fram.Kan kanskje kutte litt av himmelen:-)
Hilsen Tone!
Rune S.
Flott bilde med masse bølgeliv i fine fargetoner og god stemning. Jeg ville kuttet litt oppe eller nede, avhengig av hva jeg vil ha fram. Synes jeg ser en av danskebåtene lengst til høyre:-)

Mvh
Rune S
Torbjørn K.
Flott bevegelse i forgrunnen, litt ekstra spennende at bevegelsen her er i en helt annen retning enn bølgen som kommer innover like under horisonten. Er dette en elv, eller er det et berg eller noe som endrer retningen på bølgen. Jeg liker veldig godt lyset og de gyldne fargetonene i forgrunnen, men synes ikke du er helt i mål med komposisjonen. Først og fremst synes jeg det blir for mye tung og mørk himmel her, uten at den egentlig bidrar til å gjøre bildet noe bedre, så jeg tror jeg ville kuttet en god del i toppen. Jeg tror også jeg kunne tenke meg et eller annet i forgrunnen som hadde brutt opp bevegelsen.

Torbjørn
Ivar B.
Hei!
takk for kommentarer. Jeg har nå lagt ut en versjon med kutt av himmel som mange av dere ønsket. Jeg synes selv at versjon 1 er absolutt best, men ser jeg møter litt motstand:-) Ved opptaksøyeblikket så ønsket jeg å få en struktur i vannet som på en måte gjenntok litt av mønsteret i himmelen for å gi en følelse av symetri. Jeg er enig i at flateinndelingen i versjon 1 kanskje ikke er etter boka, men selv synes jeg både forgrunn og himmel og mønsteret i begge er viktig for bildet. Jeg ser at versjon 1 nesten gir en deling av bildet på midten, men synes bare dette forsterker følelsen av symetri.

Morten. Har ikke brukt tonemapping. Jeg har derimot brukt gradert gråfilter slik at jeg greide å få med det meste (bortsett fra sola) innenfor kameraets toneskala. Jeg tviholder litt på gråfilterne mine ennå. De gir meg en følelse av å fotografere:-)

Rune: Danskebåten ja. De har en lei tendens til å skulle passere under det beste lyset disse båtene:-)

Torbjørn: Det er ingen elv i forgrunnen, men som du nevner et svaberg som skrår og får vannet til å skifte retning og dermed skaper disse skrålinjene i forgrunnen.

Takk igjen alle sammen. Mvh Ivar.
Arvid M.
Hei Ivar!
Skikkelig bra bilde, god stemning og flotte farger. Føler at blikket blir dradd mot horisonten, der det er lysest. Kanskje eg ville kutta litt i framgrunnen der det er minst bølger, veit ikkje heilt altså... Ellers bra syntes eg.
Helsing Arvid.
Ole E.
Heisann Ivar!
Her er det mye dramatikk. Liker spesielt det lave standpunktet. Synes forøvrig at V1 er best med god margin. Samspillet mellom linjer i himmel og sjø kommer mye bedre frem her. V2 hadde fungert bedre om du også hadde kuttet i bånn. Symmetrien synes jeg er veldig viktig i dette bildet, og uten denne mister bildet noe sentralt. Ellers er det ikke så mye å nevne, eneste er at himmelen kanskje blir en anelse for mørk i forhold til sjøen. Her ville jeg prøvd å gjøre det hvite i skyene mer hvitt for (via curver f.eks) å ytterligere spille på likheten mellom sjøen og himmelen. Men uansett veldig bra, et bilde helt etter mitt hjerte! ;-)
Tommy G.
Fantastisk, virkelig en sjanger du behersker! flott dypde i bilde.

Tommy
hilde b l.
Et nydelig lys du formidler her! Som også fremhever dybden i bildet ditt. Flotte fargetoner, herlige gyldne valører på havet, mellom det hvite skummet. Bølgeretning i forgrunn skaper en flott spenning i bildet. Heller horisonten ørlite til venstre?
Jeg likte versjon 1 best. Ville hverken kuttet himmel eller hav her. Dette var veldig flott!

-hilde b
Stig Børre E.
Hmm - kuttforlaget hadde ikke stort for seg nei...
V1 med ''lettere'' skydekke er nok vinneren. Egentlig et utrolig bra bilde i sin sjanger dette.

StigB
Espen S.
Hei Ivar!

For et fantastisk lys!!! Deilig sug innover i bildet også...

Jeg liker originalversjonen best.

Espen
Jacob V.
Hei, Ivar

Nydelig bilde. Nesten så jeg kan høre bølgene. Fikk også et lite sug innover i bildet. Lyset var også ganske bra. Av alle disse versjonene så tror jeg at jeg holder meg til v1. Flott komp og utsnitt. Ikke noe vondt å si om det.


Mvh

Jacob
Anne Lene B.
Hei Ivar
Jeg velger meg definitivt versjon 1!
Vakkert og storslått, himmel og hav i perfekt symfoni, hvor skyenes form gjentas i bølgene og deilige farger!! :-)

Hilsen Anne Lene
Fredrik E.
Hej du..dette var et flott bilde ivar, orginalversonen er helmax, et passende format til dette estetiske utrykket. Det er et bilde med liv i, som både vannet og skyene fremprovoserer. Likte ellers den svake dusen av fargetoner. Man trenger ikke alltid voldsomme fargekontraster. Et helhetlig bilde med både ro og liv. Hilsen Fredrik
ingebjørg fyrileiv g.
For noen flotte farger og spennende bevegelser! Dette falt i smak ved første øyekast :) Suget i himmelen bringer meg langt inn i bildet. Det eneste som jeg kanskje kan pirke litt på, er et litt for lyst område foran solen. Jeg liker v#2 best.

vh ingebjørg
Inge S.
Hei.
Jo fler versjoner, jo verre blir det:-) Går helt klart for V2 der horisonten ikke er midtstilt. Gode naturlige farger og et fint sug inn i motivet.
Flott.

Mvh Inge
Anne-Lise S.
Spennende hvordan sjøen nærmest farer avsted med fine topper i en annen retning enn hva havet der ute gjør. Flott sugende himmel. Dette er et slikt motiv som gjør at du føler deg liten i den store sammenhengen!

Anne-Lise
Espen S.
Syntes versjon 3 ble bra jeg, bra harmoni og inndeling av bildet, syntes det ble litt vel mye sjø i originalen, men nå ble det bra etter min smak..
Torbjørn K.
Hei igjen.

Det har blitt noen versjoner til ser jeg. Jeg tror jeg må gi meg på at et kutt i toppen gjør bildet bedre, så jeg faller nok på v1 jeg også etter litt betenkningstid. Jeg synes dog toneforløpet og fargene i v3 ble veldig bra. Bildet må nok være slik det er. Det er veldig bra, men jeg tror som sagt du hadde truffet meg enda mer med ette eller annet blikkfang.

Torbjørn
Kjell Ivar Ø.
Flott bilde Ivar har studert på alle versjoner men liker best V1.
Mvh Kjell Ivar
Ivar B.
Hei! takk for kommentarer!

Ser at de fleste går for versjon 1. Men jeg er enig med de av dere som går for at tonene i himmelen kanskje ble best i versjon 3.

Hilde: Tror kanskje det er den kraftige vidvinkelen som gir litt fortegning slik at det ser ut som det buer litt i kantene.

Takk igjen. Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
Flott naturfoto. Herlige bevegelser i uventede retninger, fin dybde og flott toneforløp (V3). Av versjonene tror jeg jeg lander på V1, selv om jeg umiddelbart tenkte å foreslå et kutt i bunnen som du har gjort på V3. Støtter savnet av et blikkfang. Et severdig resultat.

Kjell S
John-Tore G.
Synes dette var fint jeg. V1 holder. Hva med å jobbe litt mere med solen? litt kloning. Er det lov? :-)

Mvh John-Tore
Odd Tore S.
Pent, dynamikk i vann mot rolig himmel, ganske midtstilt.
Jeg synes at et kutt i bunn er på sin plass her, mens himmelen kan får være som den var i v1.
Bildet har en litt rar virkning på meg. Den urolige forgrunnen gjør at blikket til stadighet renner ut av bildet.
Odd Tore
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et fasinerende bilde fra storhavet. Flott fanget der fargene på himmelenvannet og svaberget gir en utrolig flott stemning. Henger meg på de positive kommentarene til bildet, der versjon # 3 faller i min smak. Flott levert og sett som alltid Ivar!

Mvh

Odd E.
Ketil K.
Bildet blir litt trangt i bredden, og kuttingen oppe og nede synes jeg derfor ikke hjelper.

Avslutning av bølgen akkurat i høyre hjørne ville jeg søkt å unngå.

Teknikken med laang lukker så forgrunnsbølgene vises med beveglese, samtidig som bakgrunnen holdes er dog ikke banebrytende, og man skal passe på så det ikke blir ''dusinvare''. Det beste her synes jeg ligger i den gode eksponeringen og fin og behersket bruk av lyset.
Kjersti F.
Hei Ivar.
Takk for kommentar på bildet mitt.
Nå har jeg sittet ei stund og sett på flere av bildene dine, og skjønner meget godt at du kommenterer på at bildet mitt har noe kjedelig lys. Det som er gjennomgående for dine bilder er jo nettopp det utrolig fine lyset du får fanget.
Nydelige bilder. Dette kan du!
Jeg setter pris på kommentarer fra deg ;o)
mvh
Kjersti
Bergliot E.
Utrolig flott bilde. Kan nesten se ut som at du har vært med et tykt malingsstrøk i forgrunnen. Helt rått med begegelsene i vannet. Flott dybde og komposisjon.
V4 ble bra.

Bergliot:)
Carsten A.
Versjon #1 for meg. Forholdsvis tradisjonelt, men fint innenfor sin sjanger.

MVH CA
Inger-Lise S.
En nytelse å se,uansett versjon. Behagelige farger.

Inger-Lise:)
Monika Frisvold V.
Hei
Nydelig bilde..rett å sett!!!!
monika
ingeborg w.
Her liker jeg godt bevegelsen i vannet, veldig dynamisk. Lukkertiden er velvalgt i så måte. Fargegjenskinnet i vannet fra himmelen er pent. Utsnittet i v1 er best synes jeg, men oppletting av skyene kan heve et allerede veldig godt bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu