Hjælp! Rullerne kommer
Halmen er de strå, som bliver tilbage, når kornet er høstet. Halm består hovedsagentlig af ren cellulose. De første landbrugere i bondestenalder og videre frem gennem broncealderen høstede med segl. Her blev stråene stående tilbage marken.. Men med indførelsen af leen ( formodentlig først i jernalderen ) opstod halm som et restprodukt, da man slår både strå og kerne. Når negene var tærsket, havde man derfor halmen tilbage som et produkt, der kunne bruges som strøelse hos dyrene, og som også fandt brug som tagdækning eller sengefyld. Leen var allerede kendt og brugt af de gamle egyptere. Og brugen af leen som høstredskab holdt sig helt op i sidste århundrede. Jeg har således da jeg var barn - op gennem fyrrene og i begyndelse af halvtresserne - oplevet min fader - der havde et lille husmandsbrug på fire hektar – høste med le. Bag ham gik så min moder og jeg og bandt neg, mens mine mindre søskende slæbte negene sammen og stillede dem mod hinanden , 12 neg ialt. Når kornet så var helt tørt blev det kørt i lade eller sat i stak. Og alt, strå og kerne blev brugt.

Med de moderne høstmaskiners, mejetærskernes, indførelse efter krigen blev stråene efterladt på marken, og hvad tidligere havde forekommet som en vigtig del af høsten blev nu til et omkostningskrævende problem, hvilket igen blev årsag til at landmændene brændte halmen af på markerne. De ukontrollerede halmbrande skabte følgevirkninger, som ikke var acceptable for samfundet. Derfor blev markafbrænding forbudt.

I dag bruges halmen - i store træk - til flere formål:

1. Den kan snittes og nedfældes som jordforbedring, men det kræver, at man tilfører ekstra kvælstof som erstatning for det, som halmen forbruger ved sin omsætning til humus.

2. Den kan presses til baller og bruges som strøelse.

3. Den kan presses, pakkes i plastsække og behandles med ammoniak, så den får øget foderværdi.

4. Den kan presses og bruges som CO2-neutralt brændsel.

5. Den kan omdannes til bioethanol, som erstatning for benzin

6. Den kan også bruges til pairfremstilling og papemballager

7. Den kan bruges som isolationsmaterialer i huse fremfor det asbestosefremkalden glasuld.

Billedet ''Hjælp ! Rullerne kommer'' er vel at betragte, som et fotografisk, surrealistisk produkt, hvor et komplekst budskab er formidlet gennem accentuering af billedets farver, og dets komposition. Surrealismen er en kulturel og kunstnerisk bevægelse, som opstod i begyndelsen af 1920'erne. Hovedskikkelsen var franskmanden André Breton (1896-1966), som i 1924 udgav det første «Manifeste du surréalisme». Surrealismens formål var at trænge igennem den eksisterende virkeligheds skorpe frem til det virkeligt virkelige, det surreelle (overvirkelige).
Surrealisternes langsigtede formål var imidlertid en omformning eller omvæltning af samfundsforholdene, som kunne gøre det muligt ikke blot at digte surrealistisk, male surrealistiske billeder osv., men også med deres værker, at vise frem til et surrealistisk liv, hvor menneskets omfattende erkendelse af det virkelige liv - dets videnskab - bruges i uddviklingen af menneskeværdige samfund og kulturer, fremfor de snævre økonomiske vurderinger af rentabilitet og profitafkast der i dag bestemmer udviklingen.



Jeg er rimelig tilfreds med billedet, som - hvor det har været forevist - ( På eftersårsudstillingen ''Déjàvu'' i Struer og på flere fotosider på nettet ) har vakt opmærksomhed og debat samt fået megen anerkendelse.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244492} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (58)
Jørgen S.

Utrolig flott bilde med flotte farger! regner med du har jobbet en del i ps med dette...

mvh Jørgen
Ronny A.

Rene invasjonen! Ser ut som om halmballene er på tur bort fra uværet som kommer. Får nesten inntrykk av at ballene er i bevegelse. Et utrolig spesielt bilde, med herlige farger. Dette er kunst! Må bare gi deg en anbefaling for dette fantastiske bildet, Laurberg.
mvh Ronny:-)
Steinulf L.

Ordinært bilde av et velbrukt motiv. På min skjerm har bildet et grønnstikk. Ellers er det vel greiest at bildene stort sett står på egne ben, alternativt med noen faktaopplysninger. Har man mer skrivetrang, bør det få utløp andre steder.
Laurberg G.

Tak Jørgen. Det har taget nogle timer. Dog ikke i PS, da jeg er inkarneret PSB bruger siden version 3. Her er bortclonet en del uønskede vækster i forgrunden. Her er tonesyret og colorstyret for at få billedet til afremtræde med den farvekontrast og styrke (colordybde) der var mit krav. mvh. lau
Tom T.

Ser at høyballen er på vei mot meg, de ruller i bilde. Fin komp og drama. Lyset og fargene er meget bra:)

Bra utført+ tekst :)

mvh Tom Tveitan
Marit O.

Hei lau
Et harmonisk og flott bilde med fine linjer,bra dybde flotte farge toner fint lys og bra komp
:)
mvh Marit
Laurberg G.

Tak Ronny Arntsen, både for kommentar og for anbefaling. Det varmer. mvh. lau

Også tak til Steinulf Listerud. :-) Det er rigtigt hvad du siger. Et ordinært motiv. Og jeg mener at billedet udmærket står alene. At det skulle have grønstik må klart afvises. Jeg har lige kontrolleret den uploadede fil. Der er ikke antydning af sådan. Så beklager - det må være din skærm eller dine øjne. mvh. lau

Tak Tom Tveitan. :-) Så virker det. Det var netop den effekt jeg gerne ville have frem at de bevægede sig mod betragteren. mvh. lau

Tak til Marit Olsen for din positive beskivelse af billedet her. mvh. lau

Rune S.

Meget flott bilde, delt i to av gult og blått, som et ukrainskt flagg. Tøft med strukturene eller teksturene i åkeren og på rullene. Artig og passende tekst. Føler nesten at de kommer på stormløp:-) Fint perspektiv å lese det du skriver.

Mvh
Rune S
Ole Jacob B.

Flott bilde. Får en oppftatning av at du har brukt mye tid på dette bildet. Både med settingen, etterbehandling og ikke minst den fine teksten du ha lagt inn. Flott fargekomposisjon med det gule mot den blågrå himmelen.
Ingunn S.

Hei på deg Lauberg!
For et utrolig flott bilde:-)
Liker spesielt godt de fine linjene og strukturen på marken med rullene fint spredt rundt omkring. Den gulbrune fargen med et snev av grønt er nydelig sammen med den blå-grå himmelen. Utrolig bra dybdeskarphet også. En spennende komposisjon der bildet taler for seg selv. Tittelen gir bildet et nytt perpektiv, litt humoristisk, og jeg ser absolutt denne ''hæren'' med ruller komme mot meg...;-)

Hilsen IngunnS:)
Avsluttet .

Hei Lau!
Dette er bare flott.
Det ser virkelig ut som om rullene kommer mot en:-)
Flotte farger og fin dybde.
Her har du jobber godt:-)
Og annbefalingen er vel fortjent.
Hilsen Tone!
Ivar B.

Dette ble særdeles flott synes jeg. Ordinert motiv er nevnt, men jeg mener resultatet er langt over det ordinære. Lyset, stemningen, skildringen gir et spennende og flott landskap. Jeg får også en følelse av å ville løpe bort, du har fått fram bevegelse og en opplevelse av at de virkelig ruller mot deg. Mvh Ivar
Avsluttet .

Hei,

lekkert bilde igjen. Stilig symetri samt tekn godt.

mvh
Tommy
Avsluttet .

Kjempestilig bilde. Fine farger og bra etterbehandling:)
Stig Børre E.

Supert!
Teknisk meget godt, komposisjonen kunne ikke vært bedre og fargene er knall.
Støtter anbefalingen.

StigB
Anne Lene B.

Hei Lau
Vakkert, vakkert, har ingenting å pirke på eller tilføye!!
Spennende komposisjon og herlige farger og lys!!
Anbefaling fra meg også for denne Lau!! :-)

Hilsen Anne Lene
Laurberg G.

En tak til Rune Skogsrud, Ole Jacob Birkeland, Ingunn Selsbakk, Tone S.Fotland, Ivar Bjørdalsbakke, Tommy Solberg, Anette Tyler, Stig Børre Elvegård og til Anne Lene Baanrud. En særlig tak for anbefalinger. Jeg er helt overvældet og selvsagt glad for den positive velvilje der strømmer ud af Jeres kommentarer, helt på trods af at det også af en kommentator er blevet betegnet som ordinært. Men folk, deres øjne og deres skærme er jo vidt forskellige. Så endnu engang tak for, at I stoppede op og kiggede. mvh. lau
Anna Rosa L.

Så vanvittig kjempeherlig bilde!!! Bravo så kult!
-rosa-
Odd E. k.

Hei Laurberg!

Et flott stemningsbilde, der halmrullene ligger tilbake etter at kornet er høstet inn. Flott mønster langs jordene i behagelige gulbrune veier der skuretrøsken har fartet. Det stigende terrenget er fremragende, der dybden i bildet kommer fint frem samtidig som halmrullene får en fin dimensjon. Den fyldige blågråe himmelen er utmerket og går fint til fargene på jordet. Komposisjonen er bra, der det er en fin balanse i bildet, der halmrullene ligger behagelig plassert utover marken. Fotovinkelen er også bra, der en sterk tanke om at halmrullene kommer, så kommer de mot en. Flott sett og fanget i et behagelig utsnitt Laurberg!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Praktfullt bilde!!!!!
Kontraster, farger, utsnitt og komposisjonen. Dette liker jeg meget godet.

MvhJRH
anne g.

hei laurberg! et deilig og varmt bilde med lys, humor og spennende saker som skjer. hilsen anne
Wenche J.

Hei Lau, kommer litt sent inn her, men blir med i jubelkoret. Et fantastisk bra bilde. Anbefales paa det varmeste.
Hilsen Wenche
Avsluttet .

Hei Laurberg
Gratulerer med dette flotte bildet.
Nydelig enkelt og delikat. Kjempebra standpunkt som nettopp gir følelse av at rullene kommer mot en. Den lille hellingen som er på jordet øker helhetsinntrykket og spenningen - ruller de av gårde, eller blir de liggende? -.

Merker meg også det grønne gresset som et positivt innslag.

Og en liten historietime i tillegg, interresant lesing.

mvh arild
Venche J.

Dette syntes jeg ble kjempeflott, og er helt enig i kommentaren til AA.

Skjønner godt at det har vakt oppsikt.

Wenche.
Egil S.

Venter bare på at halmballene kommer rullende ut av skjermen...O:)
Lenge siden jeg har sett et bilde med en sånn uvirkelig virkning.
Både kreativt og godt jobbet dette.
Fargene går bare rett inn i hjertet, og min anbefaling er vel fortjent for dette bildet.

Mvh.
-Egil
Per Harald O.

Mye velfortjent skryt! Velkomponert, nesten litt abstrakt. Herved anbefalt;)
Avsluttet .

Er det vits å skrive noe her du får jo så mange kommentarer at du legger ikke merke til lille meg....

Nydelig og får en dybde, når skal du holde kurs i Danmark da melder jeg meg på nå....

Rune
Hans-Jørgen H.

God kveld Laurberg!
Det meste er sagt. Allikevel må jeg gi det min hyllest.
Gir en helt spesiell effekt og virkning...Hjelp kom deg unna da mann: Rundballene kommer..
Har selv mye erfaring fra landbruket og har mang en gang prøvd meg både på grasslåttbilder der rankene ligger så kunstnerisk i linjer med en lav sommersol i bakgrunnen, og på rundballefotos. Men har aldri fått til slikt som dette.

Hadde vært meget interressant og sett orginalbildet før etterbehandlinga. Du må jo og være dyktig i etterbehandling for å få til noe slikt.
Gnistrende komposisjon, farvetoner, linjer og former.
Høyt kunstnerisk innhold her. Likte det umiddelbart.

Takk også for historiske opplysninger og intressant info. Virkelig bra jobba!
Anbefaling herfra og!
Ha en fortsatt trivelig kveld Laurberg!
Hilsen Hans-Jørgen
Jorun Kristin N.

Hei Laurberg!
Et herlig komposisjon og knall farger!
Jeg må løpe unna her, samtidig som jeg blir utrolig sulten ;o)
Mvh
Jorun
Anne-Lise S.

He, he! Ja, det kan nesten se ut som om de kommer rullende mot oss disse her, og at de går til angrep på et stakkars lite menneske... Synes det er svært interessant å se denne virkningen, og lurer på hva det er som gjør at dette ser slik ut. Har det med linjer å gjøre? Farger og lys? Komposisjonen? Finner liksom ikke utav det, men selvfølgelig er jeg nok påvirket av tittelen også.... Likte det!

Anne-Lise
Kjell Sigurd S.

Et tilsynelatende rolig motiv men med en skikkelig nerve. Liker fagesammensetningen godt. Kanskje et velbrukt motiv men med et meget severdig restultat.

Kjell S
Knut H.

Hei Laurberg.
Du er en dreng som spiller på mange strenger,
Du har en viten som en erfaren bonde.Et
serverdig bilde du serverer oss,de ser ut som
rullene kommer mot oss,god bruk av lys og
farger preger bilde ditt som inneholder mange
gjennomtenkte momenter.Dette bilde falt i
smak hos meg og jeg tildeler deg en anbefaling.
Mvh Knut
Laurberg G.

Anna Rósa Hreinsdóttir Lossius: Tak for din venlige kommentar. mvh. lau

Odd E. kjølstad: Rigtig mange tak for din gennemgang af billedet. mvh. lau

Jan Roar Hansen: Tak skal du have. mvh. lau

Anne gundersen: Tak for din medtagelse af humor. mvh. lau

Wenche Jostad: Tak Wenche for jubel og anbefaling. mvh. lau

Egil Skredemellom: Tak Egil. Deligt at du synsde ruller ruller. :-) mvh. lau

Arild Aase: Tak skal du have. Og dejligt at du kan lide historie. mvh. lau

Wenche Jensen: Tak skal du have for kommentar. mvh. lau

Per Harald Olsen: tak for kommentar og for anbefaling. mvh. lau

Rune Håvak: :-) Tak skal du have. Jeg er vidst ikke den rette til at holde kursus. Men her et minikursus: ''Ned i knæene og cameraet en anelse vinklet opad.'' mvh. lau

Hans-Jørgen Hovelstad: Rigtig mange tak for din udførlige kommentar. Tror såmænd ikke at jeg er særlig dygtig. Men lærer lidt hver dag, og håber at blive ved med det. mvh. lau

Jorun Kristin Nilsen: Tak skal du have og velbekomme. mvh. lau

Anne-Lise Stangenes: Tak skal du have. Og årsag: Lavt camerastandpunkt og cameraet et par grader opad så skyggen under ruller favoriseres. mvh. lau

Kjell Sigurd Strandenæs: Tak - Tror at alt i verden er fotograferet før. Så velbrugt er fornyelsen i eksponering og biledbehandling. mvh. lau

Knut Hovdhaugen: Tak Knut. Dumt at købe et koncertflygel uden at bruge alle tangenter. mvh. lau




Vidar S.

Mine komplimenter til et morsomt og fengslende bilde hvor etterbehandling imponerer like mye som valg av motiv, perspektiv, komposisjon og fargebruk!
''Et ordinært bilde av et velbrukt motiv'' ble sagt tidligere, men å utnytte det og lage et severdig bilde av slik klasse er langt utover ordinært! Lau, gratulerer & hatten av! :o) Vidar
Eva Marie P.

Alt er jo sagt, men jeg må si det, bare må si det. Dette var et utrolig levende bilde.
Ungene mine kaller det for traktor-bæsj:) Tittelen er helt fortreffelig for jeg ser jo virkelig at de kommer. Du er så flink, alltid spennende når du legger ut et nytt bilde.
-epl
Laurberg G.

Tak Vidar. Og det er så sandt som det er sagt. Motivet er ordinært. Hvilket motiv i verden er ikke ordinært. Alt er fotograferet. Men det det drejer sig om er, at se og formidle det ordinære på en ny og helst tanke- og følelsesvækkende måde. På samme måde når man påviser det ordinære i sin kritik er det ikke ligegyldigt med ordvalg og form. Ord kan såre som skarpe sværd. Det er det modsatte med dine. De varmer og de heler. TAK

Tak Eva.Og den må jeg lige have oversat. ''Traktor bæsj.'' Hvad i alverden betyder det?? :-) Og tak for din kommentar. mvh. lau
Eva Marie P.

Det er altså...eh...ja du vet, det som kommer ut av baken på kua..(og alle oss andre).Så tror ungene mine at dette kommer ut av baken til traktoren..Huffa:)
Laurberg G.

Hej Eva. Fint nok. :-) traktorfækalier. De er jo egentlig tæt på sandheden, bøndernes almene holdning om og til halm taget i betragtning. mvh. lau
Jon-Erik H.

Hei! utrolig pent bilde! komposisjon og farger er perfekt!

mvh Jon-Erik.
Tone A.

Hei Lauberg
Graulera med dette anbefalte bildet som både har eit dramatisk uttrykk pga traktoregga som kjem i full fart. Og så har det eit haustprega uttrykk også pga varme gultonar, traktoregga og himmlene som har eit trugande skydekke som forsterker kjensa av haust. Her har bonden høyrt på vermeldinga og har laga traktoregg før regnet kom. Men ennå har ikkje plasten kome på.
Fine linjer bakover med felt som har litt ulik klypping, med dumpen i bakken øverst som bryt linjene. Traktoregga bakerst gir flott dybde der dei mest balanserar på bakketoppen. Flotte fargar, velkomponert og med skarpe detaljar spesielt i forgrunnen med dei to traktoregga og linjespelet der. Kjempebra jobba.
Historien under bildet likte eg godt.
:) Tone
Lars G.

Helt klart et velbrukt motiv, traktor egg. Men veldig bra utført. Fine fargetoner, og en komposisjon som gir et 3D inntrykk. Ser faktisk ut som taktor egga fremdeles ruller.
Og, hallo! Tror ikke mye er henta i etterbehandling. Det meste i et godt bilde blir fremdeles gjort med kameraet i hendene. Mvh Lars G
Geir F.

Synes dette er et frmragende bilde der man får følelse av at de kommer rullende mot en. En utsøkt mollstemt fargeballanse i bildet. De ulike størrelsene på rullene gir bildet dynamikk.
-fløde-
Terje S.

Meget flott bilde Lauvberg. Dette meste er allerede skrevet. Flott sett og fin teknisk utførelse.


Terje
Anne Ø.

Oj, her kommer de rullende i en stor fart ser det ut som.
Et svært flott bilde Laurberg.

Anne:)
Sander M.

Lau, - veldig bra. Himmelen/skyene ble litt for blå, men det er du sikkert meget klar over. Effekten med ballene fungerer meget bra, og det er det du vil uttrykke føler jeg :-)
Helge R.

Hei lau!!
Bra bilde og flott medfølgende tekst, her lærte jeg masse om halm, slik informasjon er nyttig, biobrensel er jo mer miljøsikkert en atomkraft.
Jeg liker komposisjonen, ballene kommer faktisk rullende mot meg, bra komponert. Fargene er tøyd til bristepungtet eller hva?
Surealisme i bondens hverdag, det er bare Dadaistene som mangler.
Ha en flott kveld hilsen
:)Helge
Anne E.S. E.

Veldig morsomt bilde. Jeg rygger nesten tilbake for ikke å bli overkjørt. Liker dessuten fargene godt. Har alltid vært glad i de sterke fargene på sensommeren.

Mvh. Anne
Laurberg G.

Rigtig mange tak til jer alle. Til Jon-Erik Henriksen, Tone Aarsland Øgreid, Lars Grepstad, Geir Fløde, Terje Sylte, Anne Øverås, Sander Micaelsen, Helge Rudschinat Grønli og til Anne E.S. Enger.

Og på grund af Helges bemærkning angående dadaisme og fraværet af disse må jeg vel anse at i hvert fald en dadaist har kommenteret her, nemlig nævnte Helge Rudschinat Grønli himself, hvis fredagsbilleder vel må siges at anbringe ham mellem disse :-) . Og for at andre som måske ikke har sat sig ind i stilhistorien og dens mange afarter defineres dadaisme herunder:

''DADAISME
Dadaisme er en anden samfundskritisk kunstretning, der opstod i 1916 under indtryk af 1. Verdenskrigs og industrialismens tiltagende kaos og meningsløshed. Gennem “skøre” kollager, abstrakte affaldsskulpturer, fotomontager og happenings søgte dadaisterne at give udtryk for en total foragt for den vestlige bykultur, som jo var skabt udfra idéen om en videnskabelig fornuft.

Dadaisterne afviser eksistensen af denne fornuft og fremstiller det stik modsatte i deres værker: Det kaotiske, splittede, tilfældige, vanvittige og absurde. Således opstod betegnelsen “dada”, da tyskeren Hans Arp sammen med sine kunstnervenner skulle finde et navn til gruppen i 1916. Man slog tilfældigt op i en fransk ordbog og ramte ordet dada, der betyder gyngehest. Det tilfældige valg markerer gruppens totale afvisning af nogen eksisterende fornuft og mening - verden fremstilles i alle måder som kaotisk og meningsløs. Blandt dadaisterne møder vi bl.a. malerne Hans Arp, Kurt Scwitters og Marcel Duchamp og collage- og fotomontagekunstnerne Raoul Hausmann og John Heartfield.

I Danmark kan man godt betragte humoristen Robert Storm Petersen som dadaist. Dadaisterne var pionerer for den del af den moderne kunst, som bryder med de traditionelle kunstgenrer: De lancerede collagen og fotomontagen som selvstændige billedformer - og de lancerede idéen om at fremføre dagligting som kunstobjekter (”objekter”, ”ready mades” og “installationer”). Det er også dadaisterne, der udvikler den kunstneriske udtryksform, som kaldes happening (en improviseret, teatralsk begivenhed med personer, der i handling udtrykker en idé eller holdning, der helst skal fremprovokere en reaktion og eftertanke hos et publikum).

Dadaismen påvirker den lidt senere surrealisme, men dens udtryksformer dukker op igen og igen i de efterfølgende tiårs modernistiske kunst. En samlet dada-revival oplever man i 50-erne og 60-erne med fluxus-bevægelsen, som bl.a. danskerne Asger Jorn og Arthur Köpke medvirker i.

Også poparten i 60-erne og 70-erne henter inspiration fra dadaismen (Andy Warhol og Roy Lichtenstein)''. ( Citeret fra Hobro gymnasiums hjemmeside.)
Maiken S.

Fint bilde!
Tenkte å ta noe lignende bilde på vinteren. Jeg ville riktignok ikke fått de fine fargene som du har (og ville ikke på langt nært blitt så bra som dette!).
Ser ut som rullene kommer mot en! Morsomt! Skaper et dynamisk bilde, og det liker jeg!

/Maiken
Laurberg G.

Tak Maiken. Og det kan du jo ikke vide på forhånd - jeg mener om dit billede ikke bliver så godt som dette. Det kunne jo være at det blev meget bedre. Så bare gå i gang. Alt er fotograferet ved du. Og jeg er sikker på at en eller flere af dine lærere på kolen har fremholdt dette for dig/jer at det er tilgangen til et emne der skaber det nye billede, skaber en ny vision. Aldrig sige: ''Det er jo gjort''. Istedet: ''Det er godt. Det vil jeg også se om jeg kan gøre PÅ MIN MÅDE, med min personlige tilgang''. Iøvrigt nogle flotte markvalmuer du viser. Lidt mørk i bunden. Men de røde lyser godt op bilde nr. 298569 mvh. til dig og ha´v en god fotodag. lau
Tom Dysa S.

WOW Laurberg det e rnesten litt skremende og titte på dette bilde,,, for følesen av att ballene treffer en vert sek... jeg liker også ditt valg farger her. pluss din altid perrfekte komp... mvh Tom
Laurberg G.

TakTom Dysa Stølan. Dejlig at høre dig beskrive denne virkning. Mine tanker gik til Hitcock ''fuglene''. Ikke at ballerne er farlige i sig selv, - men måske vi bliver rendt over ende af den udvikling de repræsenterer. mvh. lau
else r.

I all enkelhet: Jeg er mer enn enig med alle de lovord du har fått av ovenstående kritikere, så det er vel ikke nødvendig å ''oppfinne'' nye adjektiver....(:-)
Det som skiller deg spesielt ut fra andre fotografer, er all den kunnskap du har om stoffet. Det vitner om en genuin interesse for naturen i alle henseender.
Og en ting til: Du er ikke redd for å dele denne kunnskap med andre.
TAKK !!!

Elsemor Hårfagre
Knut-Inge J.

Hei Laurberg. Har sett gjennom din portfolie, og ehr er det mye bra. Er særlig svak for Danmarks-bildene dine. Dette er mesterlig, kort og godt !
Mvh Knut-Inge
Avsluttet .

Hei.
Æ syns nu traktor eggene va fine æ. Dem må nu kom fram nu .

God sommer.

mvh Reidar.
Tone A.

Hei Laurberg
Dette litt dramatiske bildet har eg kommentert før. Surrealismen kjem fint fram her, og at det er mest som om halmballane kjem etter meg. Spesielt dei 3 nederste og den til høgre nede ser ut til å vera i fart.
Dei metta gul- og blåtonane gjer mykje for bildet saman med ein fin komposisjon der linjene bakover og alle halmballane gir flott dybde.
Det tunge skylaget forsterkar også dramatikken med sine blåtonar.
Bokmerka og anbefalt frå meg.
Det var Anne-Lise som med sin kommentar på mitt bilde, fekk meg til å sjå innom igjen.
Inspirerande for meg, ja!
Helsing Tone
Tove H.

Utrolig hvordan du har fått liv i høyballene, så de kommer rullende mot seeren. Stilig bilde med flotte farger,lys og bra komposisjon.
Mvh Tove
Laurberg G.

Tak skal I have alle herover. 1.144 visninger. Jeg tror at det er mit mest sete billede. Her hjælper selvsagt også med at det igen bliver anbefalet. Så en stor tak til Jer alle. mvh. lau
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu