Fra en fiskers dagbok 1
Det er første dag i ferien, og jeg har noen timer til rådighet til en fisketur i fjellet. En interesse som gir nye opplevelser, og nye krefter.
Turen går til et lite tjern i foten av Rondane. Jeg har vært der før, og vet at storfisk finnes...

Etter en trivelig spasertur på ca. 20 minutter, kommer jeg frem til tjernet. Allerede ved ankomst, kan jeg høre storfisken vake. Det blåser kraftig, så jeg ser ikke hvor den vaker, men lydene etter storfiskvak, får pumpa til å slå noen ekstra slag. Pga. av den sjenerende vinden, velger jeg å legge fluene tilbake i boksen, og jeg fester i stedet en 12 grams spinner på senen, og starter.
På første kastet treffer spinneren midten av vannet, og etter noen få sveiv, sitter første fisken. Det durer fra snella! Jeg kjenner at det ikke er største fisken, men brukbar. Jeg får fisken på land, og vekta viser 800 gr. Dette er en god start.

Jeg beveger meg etterhvert over til andre siden av tjernet. I denne kanten, går sivet litt ut i tjernet, og her står det ofte storfisk, i allefall gjorde det det sist jeg var her. Jeg kaster flere ganger, men det er ingenting å kjenne. Plutselig i det jeg er i ferd med å flytte meg igjen, biter det der ute. Snella skriker igjen, og denne er større enn den første. En kamp på 15 minutter starter, som fiskeren igjen vinner. En pen ørret på 1,2 kilo.
Søndagsmiddagen er reddet etter en liten times tur inne i Rondane.
Jeg ville ikke mer. Tjernet er veldig lite, og det finnes ikke et utall av slike fisker i det lille vannet.
Jeg sparer noen til en annen gang. Men, det finnes så mange andre slike små tjern, som de fleste bare går forbi på sine fisketurer i dette området. Rapporter derfra kommer ettersom ferien går.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • 18-55
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger233
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_266565} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Monika Frisvold V.

God kveld Egil...
NAM.... denne så fin ut....
Herlig tekst som en godt lever seg inn i ... Dette er som vitaminer..en kjenner energien sakte siger inn..... først morsjon...å så spenningen med å fiske.... Topp!
Ønsker deg en god middag, å en fin søndag... Dumt du ikke var her kunne du fått hjemmelaget rømme....Jeg har vært på fjellet i dag....
-monika-
Laurberg G.

Hej Egil. Det kan du altså ikke være bekendt. Tænk på alle de misundelsens lidelser og kvaler du udsætter os andre stakler for Her sidder man uden ferie, i silende regn og uden mulighed for ørredfangst og må se på disse pragtfuldt, velsmagende dyr, og må tænke på at ham Egil sidder og smovser dette lækre måltid i sig uden min bistand. ÆV og atter æv. :-) med venlig og misundelig hilsen. lau
Egil S.

Monika, jeg tar en liten dæsj av rømmen din ut av denne kommentaren, og legger den på talerkenen i morgen.
Lau, det regner her også, og det har det gjort i ukesvis. Noen ganger er det opphold i noen timer slik at man kan ta seg slike raske turer. Håper været snur både hos deg og meg ganske snart. Ferie og øsende regn, henger liksom ikke sammen.

Takk for raske kommentarer!

Egil
Bjorn F.

Hei Egil.
Flott og beskrivende fortelling som lager fine bilder inne i hodet mitt og gir meg en følelse av å være med på turen din.Skikkelig fine fisker du har fått som gir meg vann i munnen.Kan tenke meg det blir et herlig og velsmakende måltid.Røde i kjøttet er de nok også. Nam, nam.
Hilsen Bjørn.
Ruth S.

Jeg tror du har den rette fisketrangen, og da er ikke regn farlig:-)

Liker historiene du gir ved hvert bilde.


Ha en fin søndag:-)

-ruth-
Egil S.

Takk til dere også.
I dag ble det ingen tur dessverre.
Terje S.

Heldiggris som har slik stor fin fisk rett utenfor husdøra. En opplevelse jeg virkelig misunner deg. Her ute drar vi sei å makrell i bøtter å spann. Bikjene mine er så lei fisk at de snart spyr.Neida jeg har både fjellvann å lakselver rundt husveggen- men så langt i år har elvene vært nesten tom for vann.

Flott historie og bilde Egil.

Terje
Knut H.

Hei Egil.
En spennende historie der du beskriver med innlevelse
og respekt fra høyfjellets matkammer.2 vakre ørretter
på en vidjekvist der fargespekteret i fiskene kommer
til sin rett.Lykke til på kommende fisketurer i sommer,
lignende reiseskildringer mottas med takk.
Skitt fiske.
hilsen Knut
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Egil!
En flott skildra fisketur med stor innlevelse....som gir inspirasjon
Du er jo reineste forfattern jo!
Fint bilde av de to flotte aurene!
Ha en fortsatt god ferie Egil med mange flotte naturopplevelser og napp!
Glem ikke et reservelager med smultringos i sidelomma da....
Man vet aldri....
Hans-Jørgen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu