Rullesteiner
Utstyr
  • Canon 500
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger220
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_34580} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Det er jo pent, bevares. Men er det nødvendig?
Jonas L.

Pent dette, men litt slapt i fargene og kontrastene.
mvh JL
Tom B.

Jarle,
Du er mann for å ta dette: NEI, vi trenger ikke flere slike klisjeer. Ikke hvis de ikke er hel ekstraordinære. Dette er slitt helt i filler.
TomB.
Geir Helge S.

Det ER en klisje ja, men utførelsen er jo ikke helt på tryne akkurat...det er egentlig ganske pent etter min mening. Nå kjenner jeg ikke til Jarle's egenskaper som fotograf, men jeg ville ha vært ganske fornøyd med et slikt bilde dersom det var mitt verk...Nå kan det alltids forbedres, men alt i alt ikke verst etter min mening. Jarle: jobber du mer med motivet tror jeg at du kan få til å lage enda bedre bilder. Et tips er bruke et tettere utsnitt for å skape færre elementer i bildeflaten.
Mvh. Geir
Kenneth P.

Jeg mener at man må jo ta alle typer bilder i en læringsprosess. Dette her ble ikke helt velykket etter min mening da kontrastene er litt slappe og farvemetningen er liten. Bildet er dessuten for lyst. Prøv å ta dette bildet i skumringen og etterbehandle bildet litt slik at du får mer smell i farver kontraster hvis du ikke får dette til på opptakstidspunktet. Er det på Mølen? La iallefall inn ett par slike bilder selv for kort tid siden. Vel, klisje var det ene iallefall. Noe ála dette, men med de forandringer jeg beskrevet over.
Det er ingen vits i å la være å ta ett bilde bare for at det er tatt før. Men hvis du klarer å overgå det som er gjort før da har du truffet skikkelig. Streb etter det målet.
Tom B.

Etter hva jeg har sett av Jarles portfolio har han tatt en god del bilder og har ikke behov for ''vær snill med begynnerene behandling''. Vær kreativ og unngå klisjeene. Det er fullt mulig å utvikle seg teknisk med motiver som er et produkt av din egen hjerne. Styr unna klisjeene uansett på hvilket nivå du er. Greia til en bildemaker er å lage bilder og da kan man like godt lære teknikken med gode og kreative motiver. Kreativitet kan man ikke lære seg så da er det like greit å begynne.
TomB.
Geir Helge S.

Jeg kverulerer kanskje litt nå, men jeg mener at en fotograf har gode muligheter til å utvikle teknikk og blikk også ved å ta bilder av klisjeer. Tom B: jeg vil ikke være ufin, men jeg har observert at du har en serie om gamle biler i naturen (en serie jeg forøvrig liker godt). Er det ikke slik at slike bilder også er en klisje? Det er jo mange fotografer som har publisert bilder av denne typen før, eller?
Mvh. Geir
Tom B.

Ålreit da....
... men jeg har et litt sært forhold til gamle biler, et type forhold som jeg håper Jarle ikke har til stein ;)
Dessuten, på en klisjeskala fra 1-10 ligger vel rullesteiner på Mølen med lang lukkertid et stykke over bilvrakene mine ?

Grunnen til at jeg i det hele tatt kommenterer på den måten jeg gjør er faktisk fordi jeg mener det er gode råd og ikke for å være negativ.

Jeg kan ikke fatte og begripe at man må arbeide med denne slags klisjeer for å lære seg å lage bilder.

Et bilde består av et stk. innhold og det må en viss kompetanse til for å få formidlet det på en bra måte.

Fotomiljøer generelt fokuserer 95% på teknikken og 5% på innhold (for å si det sånn). I en utviklingsprosess mener jeg innholdet må få den fokus det fortjener.

Derfor: når man skal utvikle seg bør man unngå å lære ved å lage klisjeer - man bør (etter min ydmyke mening) lære ved å fokusere både på innhold og teknikk samtidig.

At man ''må ta alle slags bilder i en læreprosess'' høres for meg ut som en dårlig unnskyldning for manglende fokus på kreativitet.

Nemlig.

TomB.
Geir Helge S.

OK...vi er bare bitte litt uenige da :) Likevel, det er jo fornuftig det du skriver, og jeg tror jeg ser hva du mener.
mvh. Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu