Eventyret fortsetter. Gubben sitter i kjelleren og trøstespiser, da en merkelig selger banker på...hva i alle dager er det han vil selge....poteter?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger213
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_444645} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Solvår B.

Mandelpoteter... selvfølgelig! Og Gulliver er fortsatt med på eventyret selv om Ann Kristin nok helst vil ha ham hjemme. MEN for meg (som er forholdsvis ny i dette viderverdige fantasifulle eventyert) ser det ut som en ny aktør nå kommer på banen: En FROSK med kongekrone. Eller har Gubben fått froske-tendenser?? Jeg ser ingen antydninger til rom-tønner her....
Det blir mye å fundere på i natt. Vil Tyrin eller Per Einar eller Odd eller Ann Kristin eller noen andre løse gåten?
Tove - det er støy i bildet ditt!! Herlig fargesprakende støy! Og masse humor. Det er bare så fint å kunne påpeke støy som jeg hører om altfor ofte.
God humor-kveld! : ) Solvår
Per Einar G.

Du steikje pottittåker hva er det som selges her da! Jeg ser mandelpottitt i haugevis montert på streng. Det reneste virvar av mandelpottitt, det er ikke rart at kjerringa gaper høyt i ren frustrasjon over denne pottittstreng selgeren.
Hva er det selgeren har på hodet, er det en krone...kan han være av adelig opphav? Nei dette er nok en selger av den smarte sorten og det er ingen krone men en hanekam! Fytterakkern nå er det kommet en selger fra eventyrskogen, jeg tror det er "hanekamselgeren" han som prøvde å lure kobberugla i forfjor...Tyriiiin! Nå er all hjelp god...fytterakkern!

Mvh
Per E.
Dirk R.

Hei Tove,

det første jeg tenkte "har Kåre blitt pappa?", det se ut som en liten "partyløve" på høyre side.

hilsen dirk
Tove H.

Tusen takk for sprudlende kommentarer, Solvår, Per Einar og Dirk:-)) Støy er det, Solvår, men den må nok være med..Romtønnene er på avveier, så de var ikke med....er de ikke hos deg da Solvår?
Per Einar, visst er det "HANEKAMSELGEREN" fra EVENTYRSKOGEN.....jøyemeg, nå kjenner jeg ham igjen..for en frekkas!
Nei Dirk, Kåre er absolutt ikke blitt pappa...partyløve?:-))
Glad for kommentarene:-))
Hilsen Tove
Inger-Lise S.

Fin balanse i bildet ditt. Savner litt kontrast. Her sitter de i en dis, men det er kanskje meningen. Ja,hanekammen synes godt ;-)

Inger-Lise
Lars-Anders M.
+1
Jeg velger å se bort fra din fortelling.
Bildet er noen silhuetter mot en bakgrunn i noe som ligner en solnedgang tatt med meget høy ISO og dermed dette fryktelige fargestøy.
Det er min mening om dette bilde.

Mvh
LAM
Lars-Anders M.
+1
Min kommentar! Jeg skriver det jeg mener etter å ha lest din presentasjon av deg selv her på dotten. Jeg liker selv helt ærlige kommentarer og ikke bare det var bra og slikt som vi skriver for å få andres like intetsigende kommentarer. Jeg lider selv av dette noen ganger da det er fristende å skrive slikt for å få mange kommentarer.

Her er din presentasjon
Fotografering er en spennende hobby og jeg tar med glede imot tilbakemeldinger på bildene mine. Målet er å bli bedre og jeg lærer mye av å lese kommentarer både på egne og andres bilder. Ellers har jeg glede av å male bilder også. Og så er jeg glad i å ferdes i naturen - til lands og til vanns, for å nevne noe

Mvh
LAM
Tove H.

Tusen takk for flere gode kommentarer - og fint du er ærlig Lars-Anders, noe annet hadde vært tull. Men dette er en egenoppfunnet teknikk uten høy ISO....ISO er 250 på dette bildet.Det er ikke fargestøy du ser, selv om det kan se slik ut, men en tilsiktet effekt. At ikke alle liker den, må jeg tåle....Jeg står for det som står i presentasjonen. Fortsett å være ærlig...flott for meg å få mangfold i kommentarene.
Hilsen Tove
Håvard F.

Spennende. Ser frosken (prinsen som venter på å bli kysset - eller var det omvendt?)
Katten er med - Eventyr dette :) Liker bildet Tove
mvh
Håvard
Hans-Jørgen H.

Skummel utvikling i thrilleren Tove.
Lysterapifenomenet flommer over Drivdalskåken hver dag, men kjærringa er like trøstesløs i sitt dype tungsinn. Hennes fyldige legeme forvandles sakte, men sikkert til ei Dølakus skikkelse, og desperate møøøøøøøøø fra hennes sjels labyrinter vitner om krisetilstander....
Som vi husker fra i sommer/høst sitter Drivdalsgubben inne med evner som kan forvandle ham til en froskeprins. Det er disse han nå har tatt i bruk for å sjokkere kjærringas hypofysestilk slik at hu igjen kommer til seg selv...eller kanskje det er nå hun virkelig er seg selv..Hvem vet?
Og sannelig ser det ut som om mandelpottittatos på streng vekker interresse, styggsulten som hu er. Nå er det vel like før hu får fire mager å mette au, og jeg ser henne ligge i sofan å tygge drøv dagen lang. Kanskje hu til og med kan produsere såpass med mjølk på sikt at gubben får grynvelling en gang i uka...
Hvorfor Gullivern igjen har tatt turen opp til Drivdaln er en gåte....Bare nå ikke han Kaare og er på vei... Planlegger de to kompiser et stunt?
Har han vært borte lenge Ann Kristin? Ser til og med ut som han digger det han ser.....
Hva blir det neste?
Spennende og uttrykksfulle farver og creations i velkjent Tovestil.
Tyrin.
Tove H.

Tusen takk, Håvard og Hans-Jørgen! Hyggelig at dere liker eventyret.
Nye innspill hele tiden, he, he...nå vet jeg ikke lenger hva jeg ser...he, he.. Dette kan bli et vannvittig drama om kjerringa forvandles til ku...Det nye drivdalsparet...frsosk og ku?
Mandelpoteter på streng er det iallefall, he, he...og en selger?
Takk for latteren:-)
Hilsen Tove
Odd E. k.

Du store alpakka Mysil Bergsprekken!!

Hele eiendommen til drivdalsgubben ligger i en damp av kokte poteter i den kalde luften. Veiene ut og inn av Drivdalen har blitt såpeglatte og trærne ligger i et tykt rimlag. Den bunnfrosne elva driva har slått sprekker og tulipanene har fått knopper i blomsterbeddet attmed den såpeglatte trappa inn til grisehuset. Kjerringa har lagd et gedigent illsted ute på tunet der hun koker mandelpoteter på harde liver for å få gubben ut av kjelleren. Gubben ligger i fosterstilling og sjokktilstand i den mørke og kalde potetkjellaren og roper at han aldri mer skal bruke kattkjeppen.
Eimen og dampen er så kraftig av de nærmeste naboene har søkt tilflukt inne på kommunehuset og kart og kompass må brukes mellom våningshuset og utedoen. Flodhesten Villfred som et sirkuskorps mistet i Drivdalen for noen uker siden har kjent eimen og har inntatt tunet sammen med kattene på garden. Kjerringa har søkt tilflukt oppe på mønet og overværer det hele fra oven. Villfred er svært sulten og roter i dampkjelen etter flere poteter samtidig som kattene overværer det hele på betryggende avstand.
Hvor skal dette ende, vil flodhesten Vilfred ete opp alle potetene og vil den overraske gubben som går etter eimen ut fra kjelleren og i sjokktilstand? Vil kjerringa klare den sterke kulden fra mønet og vil lensmannen fra bygda greie å kaste vann på bålet……..Dette vil ingen ende ta tovemor..Hjeeeeeeelp!!!!

Mvh

Odd E.
Solvår B.

Nei, Tove, tønnene har jeg ikke sett snurten av etter at Tyrin sendte havørna Gaute for å plukke dem opp av restavfallet mitt. Godt å være kvitt uhumskhetene.
Selvfølgelig skal det være støy i dettte bildet. Det er det som gjør bildet spesielt sammen med silhuettene. Og det hjelper tydeligvis til å få fart på fantasien. Herlig humor i dette helt uforståelige eventyret med forgreininger i alle retninger. Takk for latteren!
: ) Solvår
Inger Anne Maritsdotter V.

Ler meg skakk av den godeste Tyrin`s hærlige kommentar her;-)))))))))
Syns så tydelig eg ser silhuetten av ein katt der, Tove, er den også med i eventyret eller?
Drivdalsgubben seie du, men syns så tydeleg eg ser silhuetten av ei dame med krone på hovudet, eller treng eg briller? :-))

Jaja; uansett eit spennande og interessant eventyr:-)

Mvh Inger Anne
Marit O.

Jeg tror sandelig det er party poteter til salgs her eller er det karneval på gang Tove??
Du får det til,herlig og underholdene!
Koser meg jeg nå :)

Mvh Marit
Ann Kristin S.

Det er nok Gulliver ja som har tatt seg en tur til Drivdalen igjen. Han var borte et par dager da det var som kaldest. Han syntes det var litt fortærende at gubben slapp billig fra det før i vinter da besøket endte i et realt allergianfall. Ingen visste vel at nesehårtrimmeren gubben vant i julekalenderen var så virkningsfull og allergien dukket opp som en overraskelse for gubben også. Så Gulliver dro av gårde igjen for å sjekke om gubben har tatt allergimedisinene sine som han fikk tak i billig fra Hong-Kong på postordre.
Men fant han gubben? Neida, bare en potetspisende frosk - sleip og fæl med digre vorter på. Frosk bryr ikke Gulliver seg om. Orker ikke ha dem i munn. Hørte rykter av nabokatta at dette var en forvandlet gubbe som hadde prøvd å gjøre seg til en prins, men ingen ville kysse han. Gulliver ville absolutt ikke kysse gubbefrosken så tuslet hjem og syntes gubben kan være frosk ei stund.
Dette er hva jeg har hørt Gulliver fortelle da....

Artig bilde med artig eventyrmotiv og fine farger.
Underholdende kommentarer under.
Flott at noen holder liv i historien.

Mvh Ann Kristin og Gulliver
Tove H.

Tusen takk for at dere kommenterer og spinner videre på historien - her er det ideer i fleng. Må si jeg falt litt for den flodhesten, Odd E.....helt kokkeliko:-)) Gulliver er med...må ikke forveksles med pisskatten...fort gjort.... Her er alt åpent....har nå ledd godt av morsomme innspill - tusen takk for at dere tar dere tid til å kommentere, inspirerende til 1000:-))
Hilsen Tove
Avsluttet .

Hei Tove
Hva har skjedd. Jeg måtte tilbake i tid for å se på eldre bilder med denne teknikken din.
Hele gløden i bakgrunnen har forsvunnet. Igjen sitter du med en bakgrunn som for meg er grøtet og uryddig. Da blir også farvene dårlige, i overganger etc..
Enkelt fortalt: En bakgrunn som for meg, ser mislykket ut.
Tegningene er heller ikke så gode som de var før.

Jeg sier hva jeg mener nå. Om alle ser det slik, tviler jeg sterkt på, men en klar og tydelig uttalelse fra meg, en skikkelig skivebom i forhold til hva jeg er vant med fra din hånd.

Jeg vil også legge til at jeg vet at du er en dame som vet hva du gjør.
Hvorfor denne endringen, ja jeg undres.
Er du fornøyd med dette selv? Selvfølgelig er du det, ellers hadde du ikke vist det frem.

Tove: Det er det viktigste, at du er fornøyd med ditt eget verk.
Du vet, jeg har sterke meninger, både om mine egne bilder, og andres.
Jeg har ikke tatt meg tid til å lese historiene:)

mvh arild
Tove H.

Tusen takk, Arild! Gløden i bakgrunnen er noe jeg alltid forsøker å få til, men i det siste har jeg strevd lovlig mye uten å få gløden slik jeg vil ha den Her tenkte jeg - og tenker - at dette bildet passer til den dystre stemningen som nå råder i Drivdalen. Er faktisk veldig glad for at du minner meg på at bildene var bedre før...trengte en liten vekker. De med glød er bedre! Takk, Arild.kritikken din virket på rette måten, jeg fikk lyst å skjerpe meg:-))))
Hilsen Tove
Hans-Jørgen H.

Ler meg skakk av den flodhesten hans Odd......og kart og kompass må brukes mellom våningshuset og utedoen.....Haaaaaaaaaa...hooooooo......Svært god humor.
Og Arild: Du må da vel i heitaste skjønne at den til vanligvise glødende lufta i Drivdaln forsvinn når dampeimen fra mandelpottittkokinga ligg som et teppe over grenda? Du må lesa teksten min gode mann!
Ja, hvor skal det ende Tove?
Tyrin.

Tove H.

Takk, Hans-Jørgen! Jeg skal oppover og sjekke ut den flodhesten til Odd, pakker kamerasekken med det samme og prøver å få haik...kanskje du Arild skal oppover igjen? ....:-)))
Hilsen Tove
Per Einar G.

Jeg har allerede vært oppe å sjekket, jeg fikk iallefall sikret bevis. Det var flere andre individer som var ankommet også og noen av dem gjorde "the wild thing" oppi all dritten...fysj å fy..se bare her bilde nr. 505847

Ha en trivelig helg og husk kompass ;)

Mvh
Per E.
Tove H.

Har sjekket..fysj og fysj...må komme meg oppover og se denne flodhesten med egne øyne..er det sant eller bare oppspinn, tro?
:-)) Tove
Odd E. k.

Haaa Per Einar,sikre bevis dette ja!

Tovemor, ikke ta med nistepakke!!!!
Såg i lokalavisa i dag der drivdalsgubben annonserer på middag med god gammaldags flodhestkake som hovedrett til oppdals befolkning. Tovemor, du behøver ikke ta med nistepakke over fjellet, flodhestkake med mandelpotet, rosenrot, stuet kål og bruna saus med løk i langpanne er hovedretten, der alt blir servest på langbord ute på tunet, mellom våningshuset og utedoen. Dessert, flodhestflue i gele sammen med bringebærsaus ( noe stram i smaken, men med en hæææærlig ettersmak, må bare prøves).
GOD TUR og FORNØYELSE!!!

Mvh

Odd E.
Tove H.

Kvekk...Hva? er flodhestet slaktet? Jeg håper det er flere, ellers snur jeg sporenstreks! Oppdølinger ligger tynt an om det bare er Per Einars flodhestkaker igjen..
Hilsen Tove
Tove H.

Klarte å skrive flodhestet...så så dumt ut...flodhesten....selvsagt!
Reiser oppover uansett...dette må undersøkes...tar nå med nistepakke!
Solvår B.

Den desserten virket ganske interessant, Odd E. Kanskje ikke fristende, men interessant. Skriv rapport om du prøvesmaker, Tove!
Hovedretten er vel ganske velkjent i dalstroka innafor. Jaja, kanskje ikke flodhestkaker, men de smaker nok ganske likt andre hestekjøttkaker.
Kanskje overraskelsen blir at det serveres rom til dette måltidet. Dukker tønnene opp igjen? Jeg følger spent med på utviklingen.
: ) Solvår
Odd E. k.

Tror det er noen misforståelser ute og går her. Vil referere til Per Einar sitt bilde nr: 505847.
Etterlatenskapene til flodhesten blir her til flodhestkake av beste sort.

Mvh
Odd E.
Solvår B.

Jeg synes igrunnen det var greit at jeg misforsto. Fikk ikke så lyst på mat nå....
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu