Fullmåne ved Ustetind
Den blå timen i øst, men fortsatt spor av solnedgangen i vest. Klarvær og stor utsråling etter en varm dag ga urolig luft og lokale lysbrytninger, som urund måne.
Utstyr
  • Canon 300d
  • Canon 75-300 IS
  • Brennvidde260mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger367
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_74328} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Nils L.

Flott bilde. Er det en dobbeleksponering?
Mvh Nils :-)
Odd Tore S.

Nei, det er slik det så ut kvelden før siste måneformørkelse (ca. 260 mm tele). Bildet er tilført litt skarphet etter reduksjon til tillatt bildestørrelse.
Nils L.

I så fall godt tatt, på rett tidspunkt. Månen ser jo diger ut da. Men bildet har et meget delikat lys. Bra komposisjon som ballanserer fint. Likte det meget godt.
Mvh Nils :-)
*****
Erik N.

Flott bilde, godt komponert og eksponert. Likte fargen på månen og at du har fått frem detaljene i den. Stemningen kommer godt frem, selv om jeg ikke kan forestille meg at det har vært en ''varm dag''. Ville kanskje vurdert å kutte bittelitt i toppen, - ta vekk noe av det sterkt rosa skjæret (men det kan være det er skjermen min?).
Odd Tore S.

Dagen var varm, og mye av nysnøen smeltet, men kvelden var så absolutt kald og blå med kraftige vindkast! Bildet skal være kaldt/blått, med bare en svak antydning til rosa skjær i toppen, men min skjerm er ikke skikkelig kalibrert.
Avsluttet .

Veldig pen komposisjon. Jammen er det en urund og fin måne også. Atmosfæriske forstyrrelser har en utilsiktet, men fin påvirkning noen ganger.

Vh Svenn
Avsluttet .

Ikke mye negativt om dette bildet, flott komp. Jeg ville nok ikke kuttet det i toppen slik som foreslått, rosafargen gjorde seg med månen.

Kieran
Øyvind A.

Fin stemning her, og bra eksponert måne. Det rosa oppe gjør seg. Alternativet er å beskjære mye oppe og litt nede for å få det i panoramaformat. Jeg blir litt nysgjerrig på hvorfor du har valgt akkurat denne plasseringen av månen. I mine øyne ville komposisjonen blitt ledigere om du hadde latt månen komme litt høyere over kanten.
mvh Øyvind
Odd Tore S.

Årsaken var rent praktisk: Det var ca. 1 mil å gå tilbake til vei/bil, riktig nok i fullmånelys, men stort sett uten sti, så det gjaldt å utnytte siste rest av himmelys på veien. Jeg skulle gjerne vært der lenger, og da helst med stativ. Kanskje byr det seg en ny mulighet i vinter.
Inger Anne Maritsdotter V.

Ja dette var virkelig et flott stemningsmotiv, annerledes og et vakkert syn, velkomponert.
Vegard H J.

Stemningsfullt og vakkert. Flott bilde :-)

Mvh
Vegard
Karl Anders S.

fint bildet :)
Bjørn H.

Hei Odd Tore ...

Du dette var steika flott :)

Så romantisk, og for en nydelig farge på månen ...

Jeg ser ikke behov for kapping, eller at du trenger å forandre formatet her. ...Et panorama ville jo fjernet den varme øverste delen av bildet...og den gjør mye ... for helheten :)

Me Liiike :)

Bjørn ;¤
Erik A.

En lise for øyne og sjel! Så stort, så stilt, så skjønt... Ved første øyekast kan himmelen virke for høy, men det hele setter seg harmonisk ved nærmere betraktning. Himmelen understreker roen i bildet, og avbalanserer det brokete landskapet. Samtidig matcher det rosa anstrøket i toppen månefargen, som KK sier. Månen er jo særs nydelig, og hildringspreget anger av mild luft og kramsnø. Som ØA nevner ligger månen vél tett på horisonten, men til gjengjeld ville den tapt farge hvis den hadde ligget høyere... Jeg regner med dette er et vårbilde? Som dansken ville sagt - ''det er et yndigt land''...
Odd Tore S.

EAA:
Nei, høstbilde, fra slutten av oktober i fjor, fra første ''film'' med digitale bilder.
Derfor omtrent urørt i PS også, litt Levels, svært lite usm.
En av de fineste måneoppganger jeg har opplevd.
Odd Tore
Erik A.

Jeg ser bildet på en CRT nå, i motsetning til LCD'er i sta, og det hele blir som vanlig et hakk mørkere og ørlite mer fargemettet. Og månen ''vokser'' ytterligere på det! Kan levende forestille meg hvordan originalen opplevdes! Nesten så jeg angrer på salget av 600 og 1000 mm'ern min når jeg ser slikt... Tenk deg denne med fx 600'n da - og med en reinsflokk på himmelranda under! Nei - du får meg til å drømme, gitt!
Bra jobba. Ser fram mot neste med spenning!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu