One of those days 2
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger359
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_76229} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Avsluttet .
Veldig bra Fred, elsker bilder med noe som kroker seg innoover, skaper dybde!!

Mags
Marianne M.
Hei Mr. Stroemme :-}

Grå vinterstemning med en elv? som svinger seg buktende gjennom landskapet og gir spenning og liv til bildet og komposisjonen. Mangelen på farger kler absolutt motivet og stemningen.
Skjønner at jeg av og til må rive meg løs å fotografere på ''bad hair-days'' også......Eller var det bad-weather-days....

Mvh Marianne

Tom A. T.
Flott landskap som du gjengir både vakkert og stemningsfult. Jeg syntes måten elva kommer inn i bildet og snor seg innover i bildeflaten skaper meget god dybde. Bra komposisjon er det også, som sammen med vare fine toner gir en god harmonisk feeling.
Severdig bilde!
mvh Tom T
Siri Elisabeth J.
Stemningsfult og vakkert.

Mvh Siri :-)
Steinulf L.
Gir meg assosiasjoner om det værste med vinteren. Som sådan et vellaget bilde. Komposisjonsmessig fint med elven som drar blikket gjennom bildet.
Terje D.
Fin stemning i dette bildet. Også veldig bra komponert synes jeg !
Bjørn H.
Fint motiv Fred ....

Linjer og dybde som skaper fin spenning innover -

Tåkedisen setter prikken over ...... i`en ..

Tror det er en grønnstikk som plager meg litt....men kanskje jeg ser syner :)

Bjørn ;¤
Fred S.
Takk for kommentarer : trodde først det var en grønnsissik som plaget deg, og i så fall ser du helt sikkert syner, men grønnstikk...? Tja, muligens, i alle fall er toningen et resultat av å lete tilfeldig i undermenyene til duotone (i PS), mye rart å finne der.
Marianne: Fotograferer du bare på ''good-hair-days '' ?
vh fred
Marianne M.
Humrer litt av grønnsissiken...
Med mitt krøllete bustehode vil vel noen si at jeg bare har bad-hair-days......
Nei Fred jeg fotograferer ikke bare på good-hair-days,men synes ofte at bildene jeg tar på bad-hair-days blir litt ''flate'' og uten snert...Jeg får ta det som en utfording,og la dine tåkebilder være til inspirasjon for meg. Det har de forresten allerede vært...
Enig med deg i at det er mye spennende under duotone....

Mvh Marianne
Marit E.
Godt å sitte å følge elven innover i landskapet ditt, Fred.

Du er RÅ på slike stemningsbilder. Skikkelig dampete, kaldt, hustrig og rått utevær som er som skapt for hustrige sofagriser med angst for å bli snufsete.

Men, mulig jeg har en anelse grønn stær, jeg aner også litt grønnstikk......

mvh Marit
Marina R.
Liker disse bildene dine!
Et godt sted å være som gir ro??
Liker komposisjonen, men det er noe med fargen som ikke stemmer helt for meg?? Tror Bjørn nevnte noe om det også!
Uansett flott bilde!

Marina
Avsluttet .
Flott bilde! Stemning og komposisjon er bra... Ser ut som en ekte gråværsdag...

Mvh Kia:)
Odd Tore S.
Day 1 = day 2 cropped, day 2 = day 1 med annen toning.
Likte motivet for day 2 best, men toningen funket ikke for meg. Jeg ser også grønnstikk, men har garantert ikke grønn stær!
Fint motiv du har der, ser frem til versjoner med full snøvinter og etter siste regnvær, osv.!
MVH
Odd Tore
Carsten A.
Avgjort et ganske fint landskapsutsnitt.

Litt vanskelig å se hvordan et kraftig overskudd på gult (underskudd på blått) kan bli et grønnstikk, samtidig er jo bildet opplagt tonet. Men uansett dette, her syns jeg ikke toningen bidro til noe postivt, i et bilde som dette ville jeg foretrukket ren svart/hvitt. Riktignok forutsetter det en høy grad av renhet i toneskalaen, men toningen tilslører om bildet kan få en slik egenskap. Skarpheten er litt vel svak for en billedtype som denne. Litt mye ruskete kvister i nedre høyre hjørne.

MVH CA
Fred S.
Takk igjen: Joda, enig med CA ang. tonen, ser ikke det grønne, men snevet av gulbrunt som jeg av en eller annen grunn har sans for i forskjellige kombinasjoner kan jeg ikke fraskrive meg. Enig med deg ang. sv/hvitt, CA, og jeg har veldig lyst stadig vekk. Har stått i mørkerom og jobbet med nettopp det i årevis , både i forb. med foto valgfag på skolen jeg jobber, og for egen del. Etter at jeg ble ''digital'' har jeg ikke våget meg bort på i forb. med naturbilder. R
Rusket ? enig der også jeg, derfor utsnittet i nr. 1, orket ikke å ''rydde opp'' i nr. 2
vh fred
Birna R.
et betydelig stikk i retning (grumset) grønt er lett å se på mine fargekalibrerte og -profilerte skjermer, jeg har sjekket på to stk. som uavhengig gir samme resultat.

minner adskillig om resultatet jeg stundom fikk da jeg leverte ilford XP-2 film til kopiering på papir, det ble stort sett enten grønnstikk (som her) eller rødbrunt stikk (ikke her).

ellers er dybdevirkningen bra, men utsnittet synes jeg du kunne rendyrke adskillig mer. forgrunnen er avgjort ikke veldig spennende, mulignes kunne det ha vært lettere å ha et kamerastandpunkt mer til venstre (om dette var teknisk gjennomførtbart, selvsagt, ukjent terreng for en tilskuer).

plusspoeng for å ta bilder i slikt vær får du uansett.
Nils L.
Enda mer dyster stemning enn det forrige.
Bildet er dog litt besnærnde på en måte....
Mvh Nils :-)
Brita Helen E.
Dette var et virkelig flott gråværsbilde.. :)
Fine linjer i bildet som gir en god dybde.. God komp. også!
Likte bildet godt:)

Mvh Brita...
Brita Helen E.
Dette var et virkelig flott gråværsbilde.. :)
Fine linjer i bildet som gir en god dybde.. God komp. også!
Likte bildet godt:)

Mvh Brita...
Jóhann Á.
Hei Fred!
Du holder deg i tåkeheimen ser jeg! Flott bilde dette også. Liker den diagonale linjen som elva skaper, klarheten i snøen som er i forgrunn og tåke effekten. Liker mindre den Katastrofegule fargen. Og så virker det som bildet er skarpere i forgrunnen, men litt ullent i bakgrunnen. Men utsnittet er det ikke mye å si på.
Arne S.
Kjent namsdalsvær. Du serverer landskapsbilder som fenger og skiller seg ut fra mengden. Kan være enig med CA om 'rusket' nede til høyre.
Fred S.
Hei, og takk for nye kommentarer. Er bare innom på en ''tyvlånt'' maskin for å kikke. venter på ny PC etter at min gamle dro et siste , rapende sukk for noen dager siden. Muligens den ikke tålte fuktigheten som innhyller dette bildet.
BR: Hyggelig med et snev av anerkjennelse her; nemlig at jeg får ros for å fotografere i ''slikt vær'' (!) Javel da; ser jo ganske riktig at enkelte her inne lager dramatiske historier om hvordan de risikerer liv og lemmer på turer til ville elver og mørke skoger i forferdelig vær... Blir ikke videre imponert over denslags, trodde vi nordmenn stort sett var et folk som trivdes ute, uansett værforhold, og i det minste at fotovær ikke nødvendigvis er identisk med solskinn. I alle fall, jeg ferdes mye i skog og fjell, har ingen ting i mot gråvær selv om jeg ikke liker plaskregn, og dette bildet ble faktisk tatt i oppholdsvær, selv om det ikke ser slik ut. Ullen bakgrunn, Johann ? Ja, men det er vel skodda som skaper den .
vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu