Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i digitalfotografering på Jeløy – Oslofjordens perle

Er du en ivrig amatør eller en begynnende profesjonell som har lyst til å komme litt videre og prøve noe nytt? Føler du at du har mer å lære når det gjelder digital arbeidsflyt?
Har du fortsatt ikke helt klart for deg hva et digitalt negativ er? Sliter du med å få dreis på fargestyringen? Vet du egentlig hva en ICC-profil er? Og hva med det grunnleggende – utstyr, motivvalg og komposisjon? Hvor mange megapixler bør du ha? Hvor viktig er det med stativ? Hva er det gylne snitt?

Alt dette og mye mer kan du få svar på i løpet av en helg på Jeløy – øya som i over hundre år har vært kjent som Oslofjordens perle. Jeløy er kun én mil lang, men svært variert. Her finnes et historisk kulturlandskap med lange alleer og ærverdige bygninger, men også rike løv- og barskogsområder og en tilnærmet urørt kystlinje med både sjeldne bergarter og oppsiktsvekkende formasjoner. Det er ikke for ingenting at Jeløy kan vise til nærmere ti større og mindre verneområder. Jeløy har kort sagt noen svært spennende fotomuligheter.

Lederen av workshopen er Edmund Schilvold, en 32 år gammel fotograf og forfatter som i 2006 gjorde stor suksess med sin praktbok om – nettopp – Jeløy. Schilvold har et ”fine art” print-studio i Møllebyen i Moss, og arbeider med opptil flere nye bokprosjekter. I 2007 hadde han sin første fotoutstilling – på Galleri Henrik Gerner i Møllebyen, og siden våren 2008 har han arrangert mer enn 30 ulike helgekurs i fotografering. Schilvold har et stort engasjement for både fotografi og natur, og vil gjøre sitt ytterste for å gi deg en lærerik og minneverdig helg på Jeløy.

Kurshelger våren 2012

Fredag 20. april – søndag 22. april 2012 (5/6 plasser ledige)

Fredag 27. april – søndag 29. april 2012 (4/6 plasser ledige)

Tider: 15.00 – 21.00 fredag, 09.00 - 15.00 lørdag og søndag (18 timer i alt). Forbehold om mindre endringer. En kombinasjon av praktisk fotografering i friluft og bildebehandling innendørs.

Pris: 2.879,- per deltaker. Enkel bevertning er inkludert i prisen.

Påmelding: Helst minst tre uker før. Kursavgiften må være betalt to uker før workshopen starter. Ved avbestilling inntil syv dager før vil 50 prosent bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon.

Antall deltakere: For at alle skal få tilstrekkelig oppmerksomhet, er tallet på deltakere begrenset oppad til kun seks personer. Det kan med andre ord lønne seg å være tidlig ute.

Overnatting: Må ordnes av hver enkelt deltaker. Hotellene Jeløy Radio og Refsnes Gods ligger på vestsiden av Jeløy. I Moss by finnes blant Moss Hotel, Mitt Hotell og Mossesia Kro og Motell.

Nødvendig utstyr:Digitalt kamera (speilrefleks anbefales) og fotostativ. Bærbar PC med mus, kortleser og programvare (fortrinnsvis Adobe Photoshop CS3/Photoshop Elements versjon 9 eller nyere).

Møtested: Parkeringen på Alby (Galleri F 15), søndre Jeløy.

Mer informasjon om opplegget vil bli sendt deg på epost når du tar kontakt.

Påmeldinger og spørsmål sendes til edmund@schilvold.com

Se også http://www.schilvold.com/

Hva noen av deltakerne sier:

"Tusen takk for oppsummeringen og ikke minst – tusen takk for en flott helg. Du er en fantastisk pedagog som maler også verbale bilder med stor grundighet og tålmodighet. Det gjør det lett å forstå – både teori og praksis. Kombinasjonen av praktisk fotografering, teori og bildebehandling var helt ypperlig."

Karen Hannasvik, Biri
Deltaker på kurset fra 5. til 7. november 2010

Tusen takk for en flott og lærerik helg – det praktiske og teoretiske var midt i blinken for en som trengte litt mer grunnleggende kunnskap om fotograferingens irrganger.

Terje Måkestad, Oslo
Deltaker på kurset fra 5. til 7. november 2010

"Har lært utrolig mye på disse tre dagene, og gleder meg til å fortsette med fotografering og etterbehandling i Photoshop. Synes også det var kjekt at vi var en liten gruppe, sånn at alle fikk individuell veiledning."

Bjørg Unndis Dale, Oslo
Deltaker på kurset fra 5. til 7. november 2010

"Takk for et flott kurs! En intensiv helg med en fin kombinasjon av mye fotografering ute i naturen og nyttig teori for å øke forståelse. Veldig bra veiledning underveis. Har lært veldig mye som jeg nå skal ta med meg videre. Photoshop-sesjonen var glimrende."
Ola Smith, Hosle
Deltaker på kurset fra 24. til 26. september 2010

Tusen takk for et lærerikt kurs. Jeg fikk ny inspirasjon til å fotografere mer, og til å bruke bildebehandlingsprogrammet mer systematisk. Dette var morsomt. Du er god til å forklare, og ditt brennende engasjement for fotografering var lett å se. Så, tusen takk for tre flotte dager!

Anne Sofie Røimål, Oslo
Deltaker på kurset fra 24. til 26. september 2010

"Kurset var meget bra lagt opp, med en flott blanding av teori og praksis. Det var veldig bra at praksisen fulgte rett etter teoridelen, slik at vi fikk prøvd ut ting umiddelbart. Jeg har lært utrolig mye om kamerainnstillinger, og om det å kunne se motiver ute i naturen."

Shirley Christell Løvtangen, Sarpsborg
Deltaker på kurset fra 4. til 6. juni 2010

"Tusen takk for denne helgen! Som du forhåpentligvis forsto, var jeg svært fornøyd på alle måter. Kanskje passet jeg med mitt kunnskapsnivå og erfaringer nøyaktig inn i profilen til den ideelle deltager. I hvert fall ga kurset meg mer enn foventet av konkrete tips, råd og ny forståelse. På bakgrunn av dette ga kurset meg så mye inspirasjon at jeg ikke kan vente med å få satt i gang med den nye viten. Dette skal det bli bedre og flere bilder av!

Tore Lie, Son
Deltaker på kurset fra 26. til 28. mars 2010

"Takk for oppdatert informasjon. Vil ta med at jeg fikk stort utbytte av kurset i mars i år. Bruker det vi lærte på kurset hyppig!"

Andreas Sinding-Larsen, Oslo
Deltaker på kurset fra 12. til 14. mars 2010

"Jeg synes kurset var veldig lærerikt. Det var en fin kombinasjon av teori og praksis både innendørs og ute i det flotte landskapet, og alt ble forklart på en grundig måte som gjør at det vil bli husket. Med bare fem deltagere fikk vi alle bra individuell oppfølging."

Arild Pettersen, Rygge
Deltaker på kurset 11. april – 13. april 2008

"Tusen takk for en svært lærerik og super kurshelg. Jeg er veldig fornøyd."

Therese Norman Andersen, Slemmestad
Deltaker på kurset 23. mai – 25. mai 2008

"Jeg hadde store forventninger til dette kurset. Noe kunne jeg fra før, men jeg lærte mye nytt. Kurset var fint lagt opp med en god kombinasjon av læring inne og fotografering ute. Det var også en stor fordel at vi kun var 5 personer slik at enhver fikk den hjelpen som var nødvendig. Kurset innfridde mine forventninger og kan varmt anbefales til andre med interesse for fotografering."

Erik Solberg, Porsgrunn
Deltaker på kurset 26. – 28. september 2008
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu