Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Workshop i Dubrovnik (Kroatia) med Bo Mathisen

Fotograf Bo Mathisen inviterer til workshop i 6 dager i vakre Dubrovnik. Reportasjefotografi, reisefotografi, portretter vil være vesentlige temaer, men også andre former for fotografi, generell teknikk og bildebehandling.
Fotograf Bo Mathisen inviterer til lærerike og inspirerende dager i vakre Dubrovnik. Gjennom 6 dager (5 netter) med fotografi fra morgen til kveld vil deltagerene virkelig lære, og få øvd inn, nye ferdigheter.
Reportasjefotografi, reisefotografi og portretter vil være vesentlige temaer, men også andre former for fotografi, generell teknikk og bildebehandling.

Vi veksler mellom klasseromsundervisning (og evt på terrassen/ved bassenget) og praktiske øvelser rundt i Dubrovnik. Teoretisk lærdom vil bli prøvet i praksis, og resultatet vil gjenomgås av Bo Mathisen i plenum eller sammen med deltagerene enkeltvis. Veiledning vil også i stor grad bli gitt under opptaksprosessen, og Bo vil vise ulike måter å se og utnytte motivene på.

Vi vil jobbe med komposisjon og lyssetting. Hvordan håndterer vi eksisterende lys best mulig? Hvordan får vi gode bilder under vanskelige lysforhold. Når, og hvordan, bruker vi flash, lamper og reflektor? Og hvordan kan vi greie oss kun med tilstedeværende lys? Vi vil fotografere under døgnets beste lysforhold, men også utnytte fortrinnene, eller omgå vanskelighetene, når lyset kanskje ikke er som vi ønsker. Om kvelden bruker vi stativ- og lommelykt til å "male med lys”.
Deltagerene vil lære viktig teknikk, slik som forholdet mellom blender, eksponeringstid, iso og brennvidde. Det teoretiske blir forståelig når det blir vist i praksis mens vi snakker om det.

Undervisning i bildebehandling i Lightroom og Photoshop vil bli gitt gjennom kurset, og veiledning blir gitt når deltagerne behandler egne bilder. Enkle teknikker kan gi de med lite erfaring i bildebehandling en skikkelig opptur når de ser forbedringen i egne bilder. De fleste med mer erfaring vil trolig også ha mye nytte av denne delen av kurset. Bo vil holde flere miniforedrag med visning av egne fotografier.

Imellom kursing og eksponeringer kan hotellets basseng, havet, sjarmerende kafeer og vakre omgivelser nytes. Gode sko er gunstig når bymuren skal bevandres eller flotte turveier skal utforskes. I kontrast til motivene vi finner i vakre Dubrovnik vil vi studere bildene i det populære galleriet War Photo Limited. Og et falkeblikk over gamlebyen får vi fra taubanen til toppen av Srd Hill med en restaurant/bar som har en utsikt man neppe glemmer, uansett.

Ved ankomst Dubrovnik samles vi til lunsj som er inkludert i prisen. Frokostene på hotellet er også inkludert, mens resten av måltidene betales av den enkelte. Likevel vil vi som regel spise lunsj og middag sammen.

Deltagere må ha med eget digitalt kamera, gjerne med flere objektiver, flash, stativ, reflektor og lommelykt til lyssetting. Vi vil fotografere i RAW-format og mest med manuelle innstillinger. Det er en fordel hvis deltagerene har kameraer hvor det er mulig, og at de vet hvordan det gjøres. Man må også ha med egen PC/MAC, kortleser, og helst ha Lightroom CC og/eller Photoshop CC installert. Gjerne nyeste versjon, og helst på engelsk. 1 mnd gratis trial-versjon kan evt lastes ned fra adobe.com før avreise.

Bo Mathisen jobber nå selvstendig med fotografi og video innen næringsliv, reklame og presse. Han har jobbet som fotograf i en årrekke, og ble som fotograf i VG en av landets mest premierte fotografer. Han har vunnet Årets Bilde- med et bilde fra Det Tidligere Jugoslavia, og gitt ut boken Mayday, med egne dokumentarfotografier. Boken fikk gode kritikker og ble tildelt sølv i “Årets Vakreste Bok”. Bo har hatt flere separatutstillinger, blant annet 2 ustillinger på rådhusplassen i Oslo. Han har filmet Gullrutenominert TV-dokumentar og produsert foto og video for en rekke store firmaer.

Fyldigere program kommer senere. Vi er avhengige av et visst antall påmeldte i veldig god tid før avreise for å kunne holde fly- og hotell-bestillinger, og for å få god tid til rekognisering/planlegging. Så interesserte bes melde seg så snart de kan!
Ta gjerne kontakt med Bo Mathisen hvis du har spørsmål/innspill: bo@bomathisen.no (mobil: 97500046).

Teknisk arrangør er Caravelle - Tour AS som tar imot påmeldinger. Selskapet er medlem av reisegarantifondet.
Bindende påmelding, 20 % depositum faktureres ved påmelding. Resterende beløp faktureres 6 uker før avreise. Billett og program sendes 3 uker før avreise. Vi anbefaler alle å ha egen reiseforsikring evt. avbestillingsforsikring.
For påmelding ta kontakt på telefon: 69 25 19 10, mail: lasse@caravelle-tours.no
Jeanette Plesner - Kursleder Bo Mathisen
Kursleder Bo Mathisen
Jeanette Plesner
Bo praktiserer reisefotografering. Det er ett av temaene under workshopen, som også vil omhandle mye annet!!
Bo Mathisen - Dubrovnik- endel av gamlebyen.
Dubrovnik- endel av gamlebyen.
Bo Mathisen
Gamlebyen i Dubrovnik sett fra et workshopens utsiktspunkter når solen er på vei ned og lysene tennes i byen.
Bo Mathisen - Kafeer og motiver i Dubrovnik.
Kafeer og motiver i Dubrovnik.
Bo Mathisen
Koselige kafeer i trange bilfrie gater er fine motiver og hyggelige sosiale møtesteder.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu