Verdens dyreste kamera!

Vi skrev forrige uke om verdens antakelig dyreste nye, analoge kamera. I dag kan du lese om verdens definitivt dyreste kamera noensinne.
Kostbare Leica-kameraer har vært omtalt her før, og nylig med Leica M-A Titan. Likevel blir nok dette småpenger sammenlignet salget hos Leitz Photographica Auction i dag.

Det viktigste objektet på auksjonen var Oskar Barnacks private 0-serie kamera med serienummer 105 (serien begynte på 100). Oskar Barnack var ingeniøren hos Ernst Leitz som oppfant 24x36-formatet med sin Ur-Leica i 1913.

Kameraet på auksjonen i Leitz-Park, Wetzlar er en av 23 prototyper (0-serie) fra 1923 og dermed et kamera som ble produsert før serieproduksjonen startet i 1925.

Hammerslaget var på 12 millioner Euro. Det betyr at prisen inkludert avgifter ble kr 147 millioner kroner etter dagens kurs, noe som gjør dette til det dyreste kamera i historien.

Den forrige rekorden fra 2018 var også et Leica 0-serie kamera, men da med serienummer 122 og prisen ble kr 24 millioner.

Leitz Photographica Auction er basert i Wien og holder auksjoner med sjeldne kameraer normalt to ganger i året. Auksjonen i dag var dermed den 40. i rekken
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu