Interfoto II: Proffens lekestue

I siste del av to artikler om Interfoto ser vi i denne artikkelen på butikken, pølsefredag og lekestuen for profesjonelle fotografer.
Det er nesten hjemmekoselig i lokalene hos Interfoto. De er ikke enormt store, men varene er klokt anlagt slik at det er romslig og ledig. Selv om det er litt vanskelig å finne veien inn via trappegangene utenfor allfarvei er det en hyggelig atmosfære som tar deg imot.

Likevel er det er ingen tvil om at det er den profesjonelle fotografens lekestue. Showrommet byr på ett utvalg av studioblitser, softbokser, printere fra både Canon og Epson, diverse MACer og andre fristelser. Det mangler likevel noe i godtehyllene, for mye av utstyret er omplassert etter to kostbare innbrudd i juletiden. Kloke av skade er nye retningslinjer satt opp, og med et nytt sikringssystem bør lokalene være tryggere i fremtiden. Men alt som er fremme av utstyr er oversiktlig plassert og er det rushtrafikk i lokalene er gratis selvbetjent kaffe å få mens du venter. Selve varelageret er heller ikke langt unna og er bare noen trappetrinn ned i lokalene, mens det svært fleksible verkstedet ligger vegg i vegg til selve butikken.

Pølseslaberas

Stikker man innom en fredag og overværer det ukentlige pølsetreffet er det gode sjanser for å møte kolleger og interesserte for en hyggelig prat. Maten er selvsagt gratis, og sjansen er stor for også å møte ett par kjente fjes, som den legendariske pressefotografen Johan Brun som virket å kose seg godt med pølser og fotoprat samtidig som han ble assistert med printing av sine arbeider. For det er gode sjanser til å få unnagjort flere gjøremål parallelt med pølsekosen. Du kan skue på det siste av utstyr eller foreta justeringer eller reparasjoner på det du allerede har i deres velbesatte verksted. Undertegnede fikk for eksempel kameraet renset for smuss og rask til en hyggelig pris, mens pølser og brus gikk ned. Nettopp denne sosialiseringen gjør Interfoto til et smart knutepunkt for kunder og interesserte og er de riktig heldige drar det kanskje med seg litt på omsetningen også.

Trivelig

Serviceinnstillingen og humøret hos de ansatte i Interfoto er det ingenting å si på. De ansatte er gjennomgående erfarne innenfor ulike felt av fotografi, enten de har praktisert selv, eller jobbet i andre liknende bedrifter, som for eksempel Lars Farnes AS og konkurslidende Fotosentralen. Poenget er uansett å ha høyest mulig kompetansenivå på folkene som jobber der og dette kombinert med en iver til å bistå kunden med et positivt sinn gjør besøket hit til en fornøyelse. Kanskje er det ikke så rart, siden Høvik ikke akkurat er Karl Johan, og kundestrømmen ikke kan sammenliknes med noe i Oslo sentrum. Det er selvsagt viktig å holde på kunden og bevare et godt rykte. Administrerende direktør Egil Nilsson kan fortelle at det er en kresen og krevende kundegruppe man har i Interfoto, men at dette selvsagt bare fører til at bedriften jobber enda hardere for å holde følge. Dette klarer Interfoto med glans og alle besøkende virker å være fornøyde med både hjelp og handel.

Både web og telefonsalg

Skulle man ha problemer med å komme seg ut til Høvik grunnet rushtrafikk eller geografiske utfordringer er alle varer og tilbud tilgjenglige via deres websider. Weben er god og oversiktlig og kan virke like godt som oppslagsverk som bestillingsside. Dessuten er det god telefonbistand her som tar imot bestillinger og er behjelpelige til alle og enhver. Uansett er det ikke så farlig at Interfoto ligger såpass usentralt som det gjør, for varene som selges her er ikke akkurat til spontanhandleren. Veldig få stopper tilfeldig innom Interfoto på veien hjem og tar med seg ett digitalt Hasselblad, et slikt kjøp er gjerne planlagt over en stund.

Så om det er for en pølse eller nytt fotoutstyr så er et besøk ut til Høvik og Interfoto verdt bryet. Et tips er bare å unngå rushtrafikken.
Christian Roth Christensen - Hyggelige pølser
Hyggelige pølser
Christian Roth Christensen
Christian Roth Christensen - Diskusjon
Diskusjon
Christian Roth Christensen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu