Natur + Foto + Historie

Naturfotohistorieboka til Pål Hermansen fra 2016 anbefales fortsatt på det varmeste. Mye vakkert å se, mye å lære.
Tittel: «Norsk Naturfotografi - et historisk perspektiv»
Forf: Pål Hermansen
Format: 28x25X1,8 cm, 208 sider
Tellus Forlag, 2016

Hvis du har et snev av interesse for natur, for foto og for fotohistorie, så finnes det ei bok som bare står og venter på deg: «Norsk naturfotografi – i et historisk perspektiv».

Det er ikke vanlig å omtale ei bok som kom ut i 2016. Derfor er dette ingen vanlig omtale, men en anbefaling om at du bør skaffe deg ei makeløst flott bok - hvis du som nevnt måtte ha interesser innenfor de tre nevnte fagområdene.
Her får du alt på ett fat: En kjapp gjennomgang i fotohistorien, noen kloke tanker om naturen i sin alminnelighet og vår begredelige misbruk av den, litt om ulike stilarter, de første (natur)fotografene i Norge, fra Knud Knudsen via Anders Beer Wilse til Carl Normann. Det var gammelkara. Så et langt og like spennende kapittel om de nyere naturfotografene, ingen nevnt – ingen glemt. Her er alle de store tatt med, med masse flotte bildeeksempler. Og så til sist noen sider om hvordan norsk fotografi har utviklet seg.
Boka ble gitt ut til 40 års-jubileet til Foreningen Norske Naturfotografer. Målsettingen var å løfte frem, bevare og spre kunnskap om denne viktige delen av det fotografiske landskapet. I forordet tar Kai Jensen også frem «pekefingeren» og viser til at det yrende livet som fotografer kunne oppleve for 40-50 år siden, i dag er en sjeldenhet. Derfor har dagens naturfotografer en stor oppgave ikke bare å vise det vakre, men også å løfte frem truslene mot naturen.
Boka er pr. øyeblikket nedsatt fra kr. 350 til kr. 105, altså 70 % rabatt. Boka er minst like fin som da den kom for fem år siden. Løp og kjøp!
http://www.foto.no/foto-og-video/118049/norsk-naturfotogr...perspektiv
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu