Tungvekter om huldra

500 nakne damer med Photoshop-påmontert huldrehale! Litt av et prosjekt: Det ble tre kilo bok i stort format.

Bergensk arkitektur i sorthvitt

Bergensk arkitektur i sorthvitt er pakket inn i 150 side stort format: Ei bok for historisk interesserte - og for fotografer.

Runes aller (?) siste bilder

Rune Johansen har begått ei ny bok: Hans siste bilder, med tekst om og fra et kunstnerliv.

Interessante fotohistorier fra Nord-Norge

100 fotografier fra Nord-Norge fra de siste 150 år samlet hos Norges Arktiske Universitetsmuseum, pluss god tekst på norsk og engelsk - det har blitt ei spennende og lærerik bok.

Natur + Foto + Historie

Naturfotohistorieboka til Pål Hermansen fra 2016 anbefales fortsatt på det varmeste. Mye vakkert å se, mye å lære.

Boka om RIB-presten ute i havgapet

I allslags vær, året rundt, finner presten på Helgelandskysten frem til sin menighet når Vårherres ord skal forkynnes. Han kommer i en RIB.

Forlatte hus

Britt Marie Bye har i 10 år reist rundt og fotografert gamle og forlatte hus. Resultatet har blitt ei flott bok i tekst og bilder.

Før-og-nå-bok om Vestlandet

Pål Hermansen har laget ei 270 sider stor fotobok om Vestlandet. Basis i boka er bildene til de tre mest kjente «turistfotografene» fra midt på 1800-tallet og om lag 100 år fremover. Disse bildene har Pål Hermansens reist rundt og fotografert på nytt.

Naturbilder fra nord

Fotograf Trym Ivar Bergsmo sine opplevelser av det nordnorske landskapet er nå samlet på 192 solide og store sider i boka «Mitt land».

Møllersamlingen i bokform

«Eksponert - 170 år med fotografi fra Møllersamlingen» presenterer for første gang en av Norges største private fotosamlinger for offentligheten. Møllersamlingen består av ikoniske bilder og ukjente verk av norske og internasjonale fotografer, og forteller historier om de store hendelsene og personene som har formet vår tid

Good Wife, Wise Mother

Japansk kultur i bilder og tekst: Med dokumentarfotografens blikk og med sosialantropologi som bakteppe gir Anne-Stine Johnsbråten oss et interessant bilde av dagens Japan – sett i et kvinneperspektiv.

Folket under nordlyset – i farger

Den danske nordlysforskeren Sophus Tromholt fotograferte i 1882-1883 samer i Kautokeino på en måte som ingen andre hadde gjort før ham. Nå får du disse bildene i farger – og bildene lever.

Mesterlig om nordisk hverdagsliv

Denne boka presenterer på en utrolig flott måte hverdagslivet til innbyggere i de åtte nordiske landene: Gode bilder, herlig tekst, alt med fokus på hva vi har til felles i Norden.

Knud Knudsen og veiene

Boka «Fotograf Knud Knudsen – Veien, reisen og landskapet» er en rikt illustrert fortelling om Knud Knudsens fotografiske reise, en reise som også er sammenvevd med Norges modernisering.

I lyset fra et hav – en annerledes fotobok

En bok med naturbilder som ikke ser ut som naturbilder og som egentlig ikke handler om natur.

Varmt hjerte, sterke hender

Anne Helene Gjelstad bok om livene til de gamle kvinnene på de estiske øyene Kihnu og Manija, har blitt ei gedigen fotobok, men den er trolig også interessant for mange som neppe bryr seg om verken ISO eller blendere, men kunsthåndverk.

Bladet Fotografi har blitt nytt

Nummer 1, 2020 er et helt nytt blad på de fleste måter, og er nå mer et kunstfototidsskrift enn bladet slik vi kjenner det fra tidligere.

Fagbok om bildeforståelse

Magnar W. Fjørtoft har gitt ut ei fagbok om fotografi som medium. Det er i all hovedsak en teoretisk gjennomgang av billedlig uttrykk og forståelse.

Legen anbefaler fotografering som terapi

Lege og fotograf Torkil Færø har utgitt boken «Kamerakuren» der han tar for seg ulike personlige egenskaper og anbefaler en fotokur for hver av disse du måtte ha problemer med.

2680 Vågå – Et historisk praktverk fylt med inspirasjon

«2680 Vågå» forteller 30 års historie om Krogvold Workshop i tekst og bilder. Her er det mye inspirasjon å hente for alle som vil lære noe nytt.

Nordlysforskeren som ble same-fotograf

Sophus Tromholt (1851-1896) drømte om å bli berømt som nordlysforsker. Mest berømt har han blitt for sine fotografier av samer og samisk miljø i Kautokeino vinteren 1882-83.

Runes siste fotobok?!

Rune Johansen er ute med ei praktbok i stort format. Den gis ut som et slags resyme av hans virke som kunstfotograf. I forordet mer enn antydes at dette er hans siste bok

Solid og rystende dokumentasjon av frihetsberøvelse

Rune Erakers fotodokumentasjon av fangenskap, isolasjon, tortur og vold er noe du ikke glemmer så lett. Det var hensikten.

50- og 60-årenes bilder (og historie)

«Norges fotoalbum» er historie på en ny og spennende måte. Dette er en historisk aperitif som åpner både dører og sanser.

Fotobok om bedehus som kulturhistorie

Erlend Berge, fotograf i avisen Vårt Land, tok permisjon fra jobben og i løpet av ett år, fra mai 2017 til mai 2018, tilbragte han fire måneder i campingbil, på vei for å fotografere bedehus over hele landet.

Romsdalsnatur gjennom hele året

Etter 30 års virker i Romsdalsregionen har fotograf Øivind Leren gitt ut ei velkomponert og velfotografert bok - midt i blinken for alle som på en eller annen måte setter pris på denne flotte delen av landet.

Jonas Bendiksen dokumenterer Jesu gjenkomst

En anmeldelse av Jonas Bendiksens bok "Det siste testamentet"

Elisabeth Meyer – bilder frem fra glemselen

Hun har vært den godt bevarte hemmeligheten i norsk fotohistorie.

Det konfronterende blikket

Morten Borgersen og Fin Serck-Hansen formidler menneskene bak HIV-diagnosen i Våre stemmer. HIV: 30 år.

Refleksjonsrommet åpnes

Fotografiene i Midnight Milk er nydelige, underfundige og svært stemnigsskapende.
Åpne uskalert versjon i eget vindu