Norsk Fotograf Vinner Internasjonal Konkurranse

Bergensfotografen Helge Skodvin er årets vinner av den prestisjetunge Internasjonale Polaroid konkurransen ,som er den 4. i rekken.
Vinnerbildet er tatt med storfofmat 4x5"
på film Type 55 .
Et fanastisk stemmnings bilde i sort/hvitt.
Norsk fotograf til topps i internasjonal fotokonkurranse

En robåt, et forlatt båthus, et stykke fjordarm, fjellknauser - pluss en porsjon tålmodighet for å vente på det rette lyset - dermed var grunnlaget på plass for å gå til topps blant 2500 bilder i Polaroids fjerde internasjonale fotokonkurranse.

Bergensfotografen Helge Skodvin forteller at han dro omkring i Øygården på Norges vestkyst, på jakt etter åpne landskap, da han kom over denne scenen. - Jeg gjorde et testopptak på øyeblikksfilm for å sjekke komposisjonen. Deretter ventet jeg til lyset traff siden av båthuset, og gjorde så to opptak.

- Jeg lager ofte mine landskapsbilder med et spor av noe menneskelig/kulturelt - som en vei, et hus, en båt, lyktestolpe, et skilt. Alltid uten mennesker, men med en følelse av at det har vært mennesker der, forteller fotografen.

Å vinne Grand Prize i denne konkurransen innebærer en tur til New York, hvor han i to dager får arbeide med et historisk Polaroid-kamera som bruker filmformatet 50 x 60 cm (!). Han får 30 filmer til å "leke" seg med i dette gigantkameraet.

Helge Skodvin vant dessuten en av de fem klassene konkurransen er delt i, og kan i tillegg velge Polaroid-produkter for 1000 dollar. Dessuten blir det også en reise til Paris.

Bilder:
HelgeSkodvin
Med dette bildet fra Øygården gikk Helge Skodvin til topps i Polaroids internasjonale fotokonkurranse.


Helge Skodvin (t.h.) mottar beviset for sin seier av Tore Johannessen hos den norske importøren RAFO Engros.


For mer info: Tore Johannessen, tore.johannessen@rafo.no
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu