Mer teknisk trøbbel med Z8

Nikon tilbakekaller flere Z8-kameraer etter at det er oppdaget en ny feil. Her er hvordan du sjekker om det gjelder ditt kamera, og hvordan du forholder deg.

Nikon tilbakekaller noen Z8

Enkelte eksemplarer har noen ganger problemer med å at objektivet ikke vil låses i fatningen. Dette kan utbedres gratis, hvis du har et kamera som er omfattet.

Carl Zeiss er ute av fotobransjen

Legendariske Zeiss, som har lagd objektiver siden 1866, produserer ikke lenger utstyr for fotografering.

DPreview legges ned

10. april er det slutt for verdens største nettsted for foto og fotoutstyr

Preus museum må stenge

På grunn av høye strømpriser og problemer med magasiner for oppbevaring av samlingen må Preus museum stenge for publikum inntil videre.

Dji har kjøpt Hasselblad?

I følge Luminous Landscape har DJI kjøpt majoriteten av aksjene i Hasselblad.

Tyvgods i omløp

Natt til tirsdag 23. september var de frekke tyvene på ferde hos Interfoto nok en gang.

FotoVideo har åpnet Europas største Canon Store

FotoVideo i Oslo er den første butikken i Norden med det nye konseptet i sine lokaler. Den nye shoppingopplevelsen integrerer kunder og produkter på en helt ny måte i hele 92m2 inne i FotoVideos lokaler i Oslo.

FotoVideo Sverige solgt

Melding fra bransjen: FotoVideo i Sverige er solgt til den finske Rajala Gruppen, Rajala Camera Oy. FotoVideo Sverige består av fotobutikker i Stockholm og Malmö samt Nettbutikk www.fotovideo.se.

Overveldende interesse for stiftelsen Se

- Vi er positivt overrasket, sier styreleder Knut Førsund. Stiftelsen Se, som skal jobbe med fotografiets plass i samfunnet, har fått en pangstart.

Ny logo fra Lexar

Lexar Media, verdens ledende produsent av lagringskort for digitale enheter, har nylig lansert sin nye logo.

Norsk brukerstøtte for Konica Minolta

Det er vel og bra med engelske bruksanvisninger, enda bedre med norske, men likevel vil mange av og til ha behov for hjelp til å løse problemer. På norsk, og uten at det koster skjorta...

FotoStation PRO for Mac OSX

Den nye versjonen av FotoStation PRO for Windows er lansert, men MAC folket fortviler. Nå melder den norske utvikleren av programmet, at MAC brukere må smøre seg med tålmodighet helt frem til lansering 24. mai 2004. Vi gleder oss og anbefaler heller å kjøpe kjappere MACer som emulerer OS9...

Gratis filter til PhotoShop!

Har du registrert deg som bruker av Nikon FotoShare? Interfoto anbefaler alle Nikon-eiere til å være registrert slik at du kan dra nytte av mange spennende medlemsfordeler.

FotoStation PRO 5.0 i ny versjon!

Det beste systemet for digital bildearkivering har nå blitt enda bedre! FotoStation Pro 5.0 er det kraftigste og mest avanserte verktøyet for arkivering av digitale bilder og media.

AVIAS MEC Station Deluxe

I det siste har datablader begynt å nevne dette produktet som det hotteste innen digital arkivering. MEC Station er en mediaspiller med en 6.5" LCD- fargeskjerm. Du kan se på digitale bilder og filmer, bruke som ekstern harddisk med innebygget kortleser.

Interfoto spanderer utstilling!

Interfoto er i gang igjen og søker nye fotografer til prosjektet "Interfoto Debutantutstilling". Oppfordringen til unge nye fotografer er; send inn bilder til Interfoto og bli med i konkurransen om å holde neste separatutstilling!

Norsk Fotograf Vinner Internasjonal Konkurranse

Bergensfotografen Helge Skodvin er årets vinner av den prestisjetunge Internasjonale Polaroid konkurransen ,som er den 4. i rekken. Vinnerbildet er tatt med storfofmat 4x5" på film Type 55 . Et fanastisk stemmnings bilde i sort/hvitt.

2 milllioner solgte lisenser!

I perioden januar 1998 til mai 2003 har FotoWare AS solgt 2 millioner lisenser av programvaren FotoStation i hele verden. FotoWare mener selv at dette må være norsk rekord.

Nytt Hasselblad dual format kamera!

Vi har alle hørt om småbildeformat og mellomformat. To systemer. To kameraer. Hos Hasselblad kombinerer man disse to formatene. Dermed blir det Dual Format. Produktet heter Hasselblad XPan II.

Nikon lanserer ny logo

Nikon har gleden av å presentere sin nye logo. Den er laget for å formidle Nikons grunnleggende verdier: nyskapning, fremtidsro og tillit. Det nye symbolet uttrykker selskapets økende betydning og selvtillit på et globalt marked i rask utvikling.

Sony lanserer 'Mini' Micro Vault

CeBIT 2003 ? Sony Business Europes divisjon, Recording Media & Energy (RME), lanserer 'Mini' Micro Vault USB lagringsmedia. Dette nye supplementet til Sonys serie av profesjonelle lagringsprodukter har en ny, spennende design, langt mindre størrelse og en USB2.0-docking for enkel tilkobling til bærbare så vel som stasjonære PC?er.  

Høyest bildekvalitet med råfiler og Capture One

Bruk av programvaren Capture One fra Phase One er den enkleste veien for å skape produksjonsklare bildefiler av høyeste kvalitet. I kombinasjon med råfiler fra markedets ledende DSLRmodell, Canon EOS 1Ds, blir resultatet optimalt.

Kodak presenterer første digitalkamera med OLED-di

Kodak EasyShare LS633 har forbedret skjermkvalitet og kontrollfunksjoner direkte på kameraet for enkelt å kunne se og dele bilder med andre LAS VEGAS, 3. mars 2003 - Eastman Kodak Company introduserer nå kameraet Kodak EasyShare LS633 zoom, verdens første digitalkamera med OLED-display (organic light-emitting diode). Med denne teknologien, som er utviklet av Kodak, blir bildene klarere, skarpere og enklere å se fra alle synsvinkler. Skjermen er 2.2 tommer, sammenlignet med de fleste displayer i dag som vanligvis er 1.5 tommer.

Casio lanserer ny 3.2 Megapixel EXILIM

CASIO COMPUTER CO., LTD. er stolt over å lansere det nye Exilim EX-S3 digital kameraet som pakker 3.2 millioner effektive piksler og en 2.0 ” LCD skjerm inn i en 11.7 mm tynn konfigurasjon.

Sony introduserer 5 Megapixler i Cyber-shot serie

5 Megapixler oppløsning i kompakte “point and shoot”-modeller Sony lanserer to nye Cyber-shot digitale stillkameraer med hele 5 Megapixler oppløsning. Den elegante og funksjonsrike DSC-P10 er mer kompakt enn sin forgjenger, DSC-P9, og appellerer til designbevisste. DSC-P92 kombinerer høy bildekvalitet med gjennomført brukervennlighet og er det perfekte “point and shoot”-kameraet for nykommere innen digital fotografering. Kameraene er også blant de første produktene som er kompatible med Memory Stick PRO*, som har opp til 1GB lagringskapasitet.

Pentax *ist D Verdens minste digitale systemkamera

The New PENTAX Lens-interchangeable Digital SLR Camera
PENTAX Corporation has successfully developed a lens-interchangeable digital SLR camera ? an innovation that delivers the clarity of 6.1 effective megapixels and satisfies the requirements of various kinds of users. This new advance will be showcased at PMA 2003* (the largest exhibition for photographic equipment in the US), at CeBIT 2003** (the largest exhibition for IT-related products in Europe), and at PHOTOEXPO 2003*** (one of Japan's most comprehensive photographic fairs).

Sony lanserer sin første DVD Handycam-serie

Sony lanserer sin første serie DVD videokameraer over sommeren 2003. Modellene DCR-DVD100 og DCR-DVD200 vil ta opp på 8cm DVD-plater for direkte og enkel avspilling på de fleste hjemme-DVD- og PC-DVD-spillere så vel som senere utgaver av PlayStation 2-konsoller. Som følge av DVD-formatets enestående popularitet har Sony kombinert den høye bildekvaliteten og de omfattende funksjonene ved Handycam-familien med alle fordelene ved DVD, herunder enkel bruk, direkte tilgang til data og pålitelig, langsiktig lagring.

Nyhet fra Hasselblad

Hasselblad H1 kommer til Norge.

Ny Kodak Professional Ektachrome

Dette fra Kodaks hjemmesider: Kodak's latest transparency films, first announced at Photokina last year, are set to arrive next month.
Åpne uskalert versjon i eget vindu