DPreview legges ned

10. april er det slutt for verdens største nettsted for foto og fotoutstyr
Jeg har fulgt DPreview siden tidlig dette århundret, og lest forumtråder og tester til øyet ble stort og vått. Jeg har drømt om utstyr jeg ikke hadde råd til og brukt det som kjøpsveiledning. Jeg har lært mye, og kanskje fikk jeg jobb i denne bransjen i 2005, blant annet fordi jeg hadde lest meg opp hos dem. DPreview.com har vært referansen for det meste som har med tester, omtaler og diskusjoner om foto i 25 år. I kveld melder de at de stenger dørene 10 april. Har du innhold der, kan du laste det ned før denne tiden. Fra 10. april vil innholdet ligge tilgjengelig en periode de ikke spesifiserer, for deretter å bli tatt av nettet.

Det betyr at enormt mye godt stoff vil forsvinne. Det største forumet for å diskutere utstyr, fotografering og nyheter blir borte, og svært mye historikk som dokumenterer utviklingen innen digital foto vil være borte for alltid. Dette er ganske tragisk.

Vi oss som jobber i samme bransje, har alltid hatt et ambivalent forhold til DPreview. Vi har ikke egentlig hatt noe problem med dem – de har alltid gjort en solid jobb, men de har alltid fått alle fordeler fra produsentene, som vi andre ikke fikk. Før en lansering, får vi ofte høre at vi ikke kan få bilder eller pressemelding før lanseringstidspunktet. Før vi får slikt fra produsentens nordiske kontor, ligger en full test ute på DPreview. Nå er ikke Foto.no avhengig av lesertall for å få annonseinntekter, men for dem som er det, har det vært umulig å konkurrere mot. Men dette har aldri vært DPreview skyld. Likevel etterlater det et stort tomrom som vi håper noen vet å fylle. Kanskje dukker det opp nye nettsteder som nå kan blomstre fordi det ikke alltid ligger en gigant i forkant.

Det som overrasker oss, er at eierne (Amazon.com) ikke lenger ser verdien i å opprettholde dette hegemoniet, og finner en måte å fortsette det på. Men Amazon er vel ikke kjent for å gjøre sånt.

Fotoverden på nett blir mye fattigere uten DPreview. Vi har et håp om at noen andre kan se verdien i det, og overta det. Kanskje de ansatte kan kjøpe det billig – det er uansett bedre for Amazon å få litt inntekt fra salget enn å bare legge det ned. Men sant å si så har vi våre tvil.


Her kan du lese meldingen hos DPreview.com


Hva har DPreview betydd for deg, og hva tror du konsekvensen av dette blir?
Diskuter det i forumet vårt.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu