Sony lanserer sin første DVD Handycam-serie

Sony lanserer sin første serie DVD videokameraer over sommeren 2003. Modellene DCR-DVD100 og DCR-DVD200 vil ta opp på 8cm DVD-plater for direkte og enkel avspilling på de fleste hjemme-DVD- og PC-DVD-spillere så vel som senere utgaver av PlayStation 2-konsoller. Som følge av DVD-formatets enestående popularitet har Sony kombinert den høye bildekvaliteten og de omfattende funksjonene ved Handycam-familien med alle fordelene ved DVD, herunder enkel bruk, direkte tilgang til data og pålitelig, langsiktig lagring.
- Veksten for DVD har vært raskere enn noe annet AV-format i historien. Den utrolige økningen i etterspørsel etter DVD-spillere og DVD-utstyrte PC’er viser at mennesker elsker dette formatet for dets kvalitet, anvendelighet og pålitelighet, sier produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge. – Vi vil tilbyr kameraer som gjør det svært enkelt å ta opp på DVD og deretter avspille den samme platen i en DVD- spiller eller PC. Brukeren kan få direkte tilgang til scener fra kvalitetsopptak med kjære minner ved bare å plassere opptaks-DVD’en i DVD-spilleren. Egne DVD’er kan plasseres i hyllen sammen med DVD’er med andre favorittfilmer.

De nye videokameraene gir alle fordeler ved opptak og avspilling i ett enkelt format. Den høye bildekvaliteten ved DVD maksimaliseres ved en ikke-abrasiv, optisk prosess for å skrive til disk, og denne kvaliteten bevares etter opptak fordi det ikke er kopiering mellom avspillingsformater. Brukere har umiddelbar tilgang til sitt materiale, og slipper ‘rewind’ og ‘fast forward’ søkefunksjonene som assosieres med båndformater. Dette forenkler redigeringsprosessen betraktelig. Det er også så godt som umulig å ta opp over materiale uten hensikt ettersom videokameraet intuitivt tar opp kun på tomme områder av disc’en.

Begge modellene er også utstyrt med et USB2.0-grensesnitt for direkte og enkel kopiering av materiale mellom videokamera og PC. USB2.0 er bakoverkompatibelt med det utbredte grensenittet USB1.1.

DCR-DVD100 har totale pixel-oppløsninger på 800K og 400K (effektive) for video og 400K (effektive) for stillbilder. DCR-DVD200 har totale pixel-oppløsninger på 1070K og 690K (effektive) for video og 1000K (effektive) for stillbilder. Opptakstid er opp til 60 minutter og begge modellene godtar 8 cm DVD-R og DVD-RW-plater. Begge er utstyrt med Carl Zeiss-linser med zoom-ratioer på 10 optiske og 120 digitale og har LCD-skjermer på 2.5 tommer med 123,200 pixler.

DCR-DVD100 og DCR-DVD200 blir tilgjengelig i Europa etter sommeren 2003.
 -
 -

mer info Mer info:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu