Hasselblad in space

Den 11. Oktober sendte NASA ut sin romferge Colombia ut i verdensrommet. Målet med denne ferden er å transportere ut moduler for å bygge en permanent romstasjon. Og fotograferingen? Den har Hasseblad kameraer ansvaret for!
Romstasjonen som skal bygges skal være en base for andre reiser til fjernere steder av vårt solsystem. For å dokumentere det hele, benytter astronautene seg av Hasselblad kameraer, modell 203S.

Disse nye kameraene, spesielt konstruert for slikt bruk, er basert på en standard 203FE-modell. Kameraene er utstyrt med en spesiell utgave av Winder CW, og også elektronisk lagring slik at alle bilder også inneholder dato og tidspunkt. Alt dette, sammen med de avanserte datamaskinene som finnes om bord, gjør det mulig å identifisere eksakte possisjoner for hvert enkelt bilde i ettertid.

Kameraene som brukes er selvsagt modifisert for å tåle de ekstreme tilstandene på en romferge, og elektronikken har møtt NASAs strenge kvalitetskrav. Objektivene er også spesialtilpasset for ekstreme forhold.

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu