Hvert fjerde kamera digitalt

Det er en økende interesse for digitale kameraer i Norge, også blant konsumenter. Hvert fjerde solgte kamera i første halvår var digitalt. Med betydelig høyere gjennomsnittpris utgjorde de digitale kameraene 64 % av den totale verdien av kameramarkedet.
Vi fotograferer ikke like mye når det er gråvær og regner, så den dårlige sommeren i de mest folkerike delene av landet får skylden for at filmsalget er noe lavere i år enn i fjor. 6 % nedgang kan informasjonssjef Knut Førsund i Fotorådet opplyse om.

- Men vi får heller glede oss over den voldsomme interessen for digitalkameraer – ved utgangen av juni var det solgt ca. 28 000 slike kameraer i Norge, det er 218 % mer enn på samme tid i fjor, og over fem ganger mer enn for to år siden. – Nesten hvert fjerde kamera som selges er nå et digitalt kamera, og andelen vil øke jevnt i tiden framover.

Japanske produsenter tror at det i år 2004 vil bli solgt like mange digitale kameraer som vanlige kameraer, Knut Førsund tror dette kan komme til å skje enda tidligere i Norge. – Det vil komme stadig flere kameraer på markedet og til lavere priser. Bildekvaliteten fra de digitale kameraene kan være så bra at få eller ingen klarer å skille dem fra bilder tatt med vanlige kameraer – særlig hvis de lages på fotografisk papir og ikke kjøres ut på en billig hjemmeskriver.
- Men fortsatt er det de kompakte APS-kameraene som selges mest, i første halvår ble det solgt 54 000 slike kameraer i Norge – litt mer enn i 1999. Langt over halvparten av disse kameraene var utstyrt med zoomobjektiv, og det er en kraftig økning fra året før. Nedgangen for speilreflekskameraer, som har vart i noen år, er stoppet. Årets seks første måneder viste et salg på litt i underkant av 8000 slike kameraer.

Den som vil vite mer om fotomarkedet i Norge kan finne dette på http://www.fotoradet.no

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu