Kodak imponerer med APS

Kodak lanserte 5 nye APS kameraer på PMA i Las Vegas. Det mest spennende er Advantix Preview som er en ekte hybrid med sin blanding av analog og digital teknologi. Kameraet er analogt, men bildet fanges både på film og på en digital sensor som lagrer bildet i kameraets digitale minne. Kameraet er utstyrt med en 5 cm. stor LCD skjerm der eksponert bilde kommer opp øyeblikkelig, slik at du kan kontrollere om bildet på filmen er blitt OK eller om du må ta en ny eksponering.
Kodak Advantix Preview inneholder en solid porsjon ny teknologi. Avansert programvare selvsagt, og en "lyssplitter" som gjør at bildet registreres både på film og digitalt i real time. Og det er ikke vanskelig å tenke seg at Kodak må ha jobbet iherdig med å matche den digitale bildeversjonen med den på film. Advantix Preview kommer på det norske markedet i september, og det vil koste like i underkant av 3000 kroner.

Det å få en digital kontroll på om lys og eksponering sitter som de skal på filmen er en finesse vi skulle ønske oss på speilrefleksen også. Vi tror den kommer.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu