FOTOGRAFIENS HUS har åpnet

Etter årelangt snakk i korridorene har endelig fotografene fått sitt FOTOGRAFIENS HUS. Søndag den 28 februar klokken 1700, klippet Jo Benkow over "filmen" i Rådhusgaten 20. - Mange vil dermed også si , starten på en ny tidsregning i Norsk Fotografis historie.
Jo Benkow - som 3. generasjons fotograf- ble tildelt forbundets hederstegn ,rett etter at han hadde klippet over filmen som erstattet den klassiske røde snoren. Han uttalte etterpå at; han i "sin tid" hadde vunnet i tre kategorier i ett og samme mesterskap som behørlig ble dekke i Asker og Bærums budstikke som naturlig nok ikke gikk upåaktet hen.
<p>
Det var fotograf Hans Jørgen Brun som for noen år siden lanserte idèen om at fotografene skulle få sitt eget "hus". Andre sentrale aktører har vært fotografene Ragge Strand , Jens Eldøy og Norske Fagfotografers Fond.<br>
Det var først når Norges Fotograf Forbund fikk Arild Sønstrød som formann at det ble fart i planene. Norske Fagfotografers Fond , eller Fondet, som man sier på folkemunne, hadde i en årrekke satt av midler til et felles sekreteriat for fotograf organisasjonene, uten at det skjedde noe konkret.
<p>
NFF kommer til å flytte sitt sekreteriat til Rådhusgaten, og ønsker Norske Reklamefotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Pressefotografenes Klubb og Norske Naturfotografer velkommen etter.
<p>
Lokalene i Rådhusgaten 20, ligger på gateplan midt i smørøyet med Fotogalleriet og Fotografia som nærmeste naboer. 208 kvm nyoppussede lokaler med kontorplasser,galleri og møterom står nå klare til bruk. For mer info ring Arild S på
<a href="mailto:arild@foto.no"</a>arild@foto.no</a>.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu