Nyskapning: Nordisk Master Class

Yngre nordiske fotojournalister skal bringes videre mot den visuelle elite. I et samarbeid på tvers av de nordiske landene lages Nordic Master Class for unge fotografer.
- Der er snakk om et eksklusivt kurs, som går målrettet etter å gjøre de store talentene enda bedre, sier Søren Pagter, som til daglig leder fotograflinjen ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han står for dette nye initiativet, som skal samle særlig talentfulle nordiske fotografer.

Nordisk Journalistcenter, Institutt for Journalistikk i Norge og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er initiativtager til det ambisiøse projektet.

Nordic Master Class ser etter ferdigutdannede eller profesjonelle arbeidende fotografer, som i løpet av de siste årene har utvist et spesielt talent eller en ekstraordinær entusiasme for sitt fag, og som derfor fortjener et ekstra tilbud for å udvikle seg ytterligere.

Kurset er inspirert av de internasjonale Master Classes ved for eksempel World Press Photo. Det kan ikke søkes. I stedet vil initiativtakeren, Nordisk Journalistcenter/Update i samarbeid med de nordiske presseorganisasjoner og fotoutdannelsene, velge ut de 16 talenter fra hele Norden, til pilotprosjektet.

Deltakerne får mulighet til å arbeide seriøst med et prosjekt og bli undervist av internasjonalt anerkjente fotografer og bilderedaktører.

Kurset er delt opp i to seminarer på Institutt for Journalistikk i Frederiksstad. Det første seminaret byr blant annet på inspirasjon og idéutvikling. Det andre kurset omhandler oppbygging av og tilbakemelding på prosjektene.

Sluttprosjketet blir en fotobok og et internettprosjekt, som skal avspeile hva nordiske fototalenter står for akkurat nå.
_______________________________________

Fotojournalisten:
www.fotojournalisten.com

Nordisk Journalistcenter/Update i Århus:
http://www.njc.dk/kurser/index.php

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu