Kanskje får vi ny fotografutdanning i Norge

Flere fotoorganisasjoner har sammen sendt en søknad om et nytt VG3 fotograffag som erstatning for det som faller bort.

Studere kort, praktisk & kreativt? Bilder Nordic har ledige plasser på halvårige utdanninger i foto & film!

Har du alltid hatt et ønske om å virkelig lære håndverket? Studere fotografi eller film i et yrende studiemiljø? Lære av de beste i bransjen? 25. august starter vi nye klasser i foto & film, både på heltid og deltid – er dette høsten du skal følge drømmen?

– Fotografutdanningen raseres.

Dette mener en gruppe fagpersoner som har vært involvert i utformingen den nye lærerplanen.

Fotoutdanning på folkehøgskole

Utforsk fotografiet på en skole uten karakterer eller eksamener. Portfolioen du bygger deg opp gjennom året kan hjelpe deg inn på høyere studier.

Lær mer om foto på folkehøgskole

Aldri før har det vært flere søkere til folkehøgskolene.

Foto din stil - Paris og USA

Skogn folkehøgskole starter i år opp en ny fotolinje hvor kunstnerisk utvikling står i fokus.

Global Village Foto Pro

Er du ung med fotografiske ambisjoner, tilbyr Solborg Folkehøgskole en ny fotolinje: Global Village Foto Pro.

Masterkurs i dokumentarfoto

Høgskolen i Volda tilbyr fra 2015 praktisk dokumentarfotografi som del av masterstudiumet i dokumentar og journalistikk.

Bredt og kommersielt fokus ved Norsk Fotofagskole

Har du lyst til å utdanne deg til fotograf? Da har du mange valg! For å hjelpe deg litt på veien har Foto.no sett nærmere på ulike skoler som tilbyr fotoutdannelse. Sist ut er Norsk Fotofagskole. Husk søknadsfristen 15. april for alle de presenterte skolene!

Det analoge fotografiet ved Oslo Fotokunstskole

Har du lyst til å utdanne deg til fotograf? Da har du mange valg! For å hjelpe deg litt på veien har Foto.no sett nærmere på fem skoler som tilbyr fotoutdannelse. Skole nr 4: Oslo Fotokunstskole.

Norges første private kunsthøyskole

Har du lyst til å utdanne deg til fotograf? Da har du mange valg! For å hjelpe deg litt på veien har Foto.no sett nærmere på et utvalg av skoler som tilbyr fotoutdannelse. Denne gangen ser vi på NISS.

Transmedial utdanning ved Bilder Nordic

Har du lyst til å utdanne deg til fotograf? Da har du mange valg! For å hjelpe deg litt på veien i forkant av søknadsfristen 15. april, har Foto.no sett nærmere på fire skoler som tilbyr fotoutdannelse.

Bransjerelatert fotoutdannelse ved Norges Kreative Fagskole

Har du lyst til å utdanne deg til fotograf? Da har du mange valg! For å hjelpe deg litt på veien har Foto.no sett nærmere på fire skoler som tilbyr fotoutdannelse. Først ut: Norges Kreative Fagskole

Fotososiologi 15 studiopoeng ved Høgskolen i Lillehammer

Fotososiologi er et teoretisk og praktisk emne som gir en innføring i kritiske perspektiver på fotografi. Det er et tverrfaglig deltidsstudium.

Workshop i magiske Maine

Har du ennå ikke ønsket deg noe til jul? Hva med å sette en workshop i fotografi ved Maine Media Workshops med noen av verdens mest anerkjente fotografer, på listen?

Rockefotograf? Du må brenne for det!

Tidligere i år startet vi en serie hvor vi spør kjente fotografer om hva som skal til for å lykkes i gamet. Nå fortsetter serien og denne gangen spør vi Morten Andersen hva som skal til for og lykkes som rockefotograf.

Fotoutdanning på Folkeuniversitetet

I Oslo tilbys nå en ny toårig fotoutdannelse ved Folkeunivrsitetet. Studiestart er 1. september og det er fremdeles ledige plasser.

Nytt unikt studium i fotografi

Høgskolen i Vestfold tilbyr fra høsten 2008 studium i kunst og håndverk med vekt på samtidskunst og kunstformidling, fotografi og skulptur.

Husk hvor ufattelig stor verden er!

Elever fra Oslo fotokunstskole var på studietur til Kina tidligere i år. Hanna og Nina, to av elevene, har skrevet reportasje fra turen for foto.no.

På kurs hos Interfoto

Interfoto holder en rekke kurs i sine lokaler på Høvik. For noen uker siden deltok jeg på et kurs i avansert bruk av blits.

Utdanningstilbud innenfor kunstfoto

Er du interessert i fotografi og har lyst til å lære mer? Tenker du på å ta en utdannelse innen fotografi ? Tilbudene er mange og det kan være vanskelig å orientere seg. I denne artikkelen gir foto.no deg gode tips hvis du vurderer en utdannelse innenfor kunstfoto.

Stå på dag og natt

Serien om hva som skal til for å lykkes som fotograf fortsetter. Denne gangen svarer den prisbelønte pressefotografen og bildesjefen i VG Helg, Espen Rasmussen, på hva som skal til for å lykkes som pressefotograf i Norge.

Nyskapning: Nordisk Master Class

Yngre nordiske fotojournalister skal bringes videre mot den visuelle elite. I et samarbeid på tvers av de nordiske landene lages Nordic Master Class for unge fotografer.

Blikket er alfa og omega

Denne uken svarer fotografen Eva Rose Furmyr på hva som skal til skal man lykkes som fotograf i Norge.

Ikke tenk penger

Denne uken svarer kunstfotografen Rune Johansen på hva som skal til skal man lykkes som fotograf i Norge.

Du må ofre skal du lykkes som fotograf

Hva skal til for å bli fotograf i Norge? Hver uke får foto.no flere henvendelser fra unge fotografspirer som lurer på dette. Vi har latt noen av Norges beste og mest kjente fotografer svare på spørsmålet. Først ut er kunstfotografen Dag Alveng.

Ny fotoskole med høye ambisjoner

Bilder Nordic School of Photography er etablert av Norges nest største tilbyder av privat utdanning for å rendyrke fotostudier i en egen skole. Skolen bygger videre på Utdanningshusets vellykkede satsing på fotostudier og tilbyr både korte og lengre utdanningsløp. Fotograf, et toårig utdanningsløp i fototeknikk, kommunikasjonslære og yrkesutøvelse er skolens mest komplette tilbud.

Norsk fotofagskole gjør det sterkt

Elevene ved Norsk Fotofagskole har gjort en fantastisk innsats i årets konkurranser. Deltakelse i Utsnitt, Landskonkurransen og Sterk Reklame har gitt gode plasseringer, noe som lover godt for fremtiden til elevene og norsk fotografi.

Utdanningshuset arrangerer åpent hus

På forrige åpent hus hadde vi fulle hus, og ønsker derfor å invitere til et nytt informasjonsmøte om vårt studietilbud "Digital fotograf". Dersom du vil vite mer om studietilbudet ønskes du velkommen til åpent hus 6. februar kl. 18.00 i Fredensborgveien 24d.

Å fange verden med et klikk? - foto på Solborg Folkehøgskole

Solborg Folkehøgskole i Stavanger starter i august opp et undervisningstilbud i foto, med hovedvekt på reisefotografi, med studieturer både til Kenya og Kambodsja/Thailand som en del av undervisningstilbudet. Les mer om tilbudet på http://solborg.fhs.no/linjer/global-village#foto.
Åpne uskalert versjon i eget vindu