Fotoutdanning på Folkeuniversitetet

I Oslo tilbys nå en ny toårig fotoutdannelse ved Folkeunivrsitetet. Studiestart er 1. september og det er fremdeles ledige plasser.
Kunst_design fagskolen har drevet en ettårig fotolinje i regi av Folkeuniversitetet Oslo siden 2000, men er fra dette semesteret formelt godkjent av NOKUT som en toårig fagskoleutdanning.

- Vi har hele veien fått gode tilbakemeldinger fra studentene våre på undervisningsopplegg og lærere, og mange av studentene våre har brukt det første året som et grunnlag for å søke seg videre til høyere utdanning innen foto i Norge og utlandet. Vi er nå veldig fornøyde med å kunne tilby en mer omfattende og direkte yrkesrettet utdanning ved vår skole, forteller studiekonsulent Marit S. Wollan på Kunst_design fagskolen til foto.no.

Første året
Innholdet på utdannelsen er strukturert på en slik måte at første studieår gir en grundig grunnleggende innføring innenfor rasjonelle relevante fotografiske teknikker som analog og digital fotografi, ulike teknikker og metoder innenfor bildebehandling, og kunnskaper om fotografiets betydning i historie og samtid. Undervisningen er modulbasert, og studentene arbeider med forskjellige retninger innen fotografi; portrett, reportasje, dokumentar, mote, kunst, landskap mm i form av prosjekter og oppgaver av forskjellig omfang samtidig som det undervises parallelt i teknikk og teori.

Andre året
Linjens andre studieår er et fordypningsår der studentene har større valgfrihet i sine emnevalg ut i fra hvilken retning de ønsker å utforske videre innenfor fotografi. Det vektlegges å spisse studentenes kompetanse mot yrkeslivet ved fokus på teknisk/håndverksmessig undervisning og praksis i bedrifter. Bevisstgjøring om at fotografi er en kunstform så vel som et håndverk står sentralt, og utvikling av den enkelte students visuelle uttrykk og evne til å kunne gi sine arbeider sitt eget uttrykk er prioritert.

Vi har en bred og kompetent lærerstab, som alle er praktiserende fotografer innen sine felt. Fagansvarlig er Hilde Honerud som er utdannet innen film og fotografi ved Napier University i Skotland og billedkunst fra Kunstakademiet i Oslo. Olav storm har hovedansvaret for teknikk/studiofotografering, han har mangeårig erfaring som reklamefotograf i New York, og har siden 1991 drevet sitt eget firma Storm Photography i Oslo. I tillegg bruker vi en rekke gjestelærere, som Dag Alveng, Eivind Lentz, André Placht m. fl. Vi legger stor vekt på god individuell oppfølging av den enkelte student, og har et lavere studenttall i forhold til undervisningstimer enn de fleste andre tilsvarende skoler som vi kjenner til, avslutter Marit S. Wollan.

Studiestart er 1. september, og det er fortløpende opptak så lenge det er plasser igjen.

_______________________________________

Mer info:
http://www.kd-skolen.no/
Numi Thorvarsson -
Numi Thorvarsson
Lars Venner - Antony
Antony
Lars Venner
Hanne Kristine Fjellheim -
Hanne Kristine Fjellheim

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu