Foto din stil - Paris og USA

Skogn folkehøgskole starter i år opp en ny fotolinje hvor kunstnerisk utvikling står i fokus.
Linjen er for de som ønsker å utvikle sin forståelse for hva fotografiet kan være, og legge et godt grunnlag for videre studier / arbeid.

- Ukentlig vil elevene bli presentert for viktige fotografer og sentrale deler av fotohistorien. Temaer diskuteres i plenum og danner grunnlaget for en oppgave som skal løses. I slutten av hver uke blir det bildekritikk og personlig veiledning, forteller Dan Skjæveland, en av lærerne på den nye linjen.

I løpet av året vil elevene lære hvordan man planlegger og gjennomfører utstillinger, samt hvordan produsere fotobøker.

- Det blir også to turer med denne linja. Om høsten står Paris og fotomessen Paris Photo på menyen. Våren 2017 venter New York med sine historisk viktige institusjoner. Begge byene har vært viktige for utviklingen av fotografiet og er naturlige reisemål.

Det faglige målet er at elevene i løpet av året skal kunne utvikle sin forståelse for hva et fotografi kan være og dermed utvikle eget arbeid.

- Hovedmålet er allikevel at alle skal ha det gøy, enten man velger å forsette med foto eller går en helt annen vei når skoleåret er over. På Skogn FHS legges det stor vekt på godt samhold, velvære, ny kunnskap og personlig utvikling.

Det stilles ingen krav når det gjelder tidligere kunnskap eller utstyr, men digitalkamera anbefales. Opptaket har startet og man kan søke frem til det blir fullt.

Mer informasjon:

http://www.skognfhs.no/fag/foto-din-stil/
Dan Skjæveland -
Dan Skjæveland

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu