Fotoutdanning på folkehøgskole

Utforsk fotografiet på en skole uten karakterer eller eksamener. Portfolioen du bygger deg opp gjennom året kan hjelpe deg inn på høyere studier.
Folkehøgskolen tilbyr et år med undervisning uten karakterer, pensum eller eksamener og elever her bruker ofte året for å se om faget er noe man ønsker å studere videre. Det finnes en rekke linjer i landet for den fotointeresserte.

På Skogn folkehøgskole jobber vi for å gi deg verktøyene til å uttrykke hvem du er gjennom fotografiet. Det er kun du som ser verden på din måte og det ønsker vi å løfte frem. Med to engasjerte lærere som begge jobber aktivt med foto er du garantert god veiledning.

I skolen sitt studio og mørkerom kan dere eksperimentere fritt og i biblioteket vårt finner dere en rekke gode bøker som inspirerer. Dere vil kunne laste ned og bruke Photoshop og Lightroom på egen maskin under hele skoleåret. Vi har en egen Epson fotoskriver og alle rom er åpne kveldstid slik at dere kan bruke alt av utstyr når dere ønsker.

Gjennom utstillinger og design av egne fotobøker får vi delt bildene med et publikum. Vi leker mye her og lærer mye som et resultat. I elevstyrt uke kan dere gjennomføre deres eget prosjekt og mange velger å reise for å fotografere.

Om høsten drar linja på studietur til Paris hvor vi besøker Paris Photo. Vi tar oss også tid til å gjøre andre aktiviteter rundt om i byen.

Om våren drar vi på en lengre road trip i USA. Her kjører vi fra San Francisco til Los Angeles, før vi beveger oss ut i ørkenen og fotograferer i Grand Canyon og Las Vegas. En begivenhetsrik tur som man husker resten av livet.

Vårt mål er å utvikle den klart beste linja i landet for den som er litt seriøs når det gjelder foto og samtidig ønsker å lære mye forskjellig. Etter et år her sitter du igjen med et vitnemål som sier litt om hva du har vært gjennom, to tilleggspoeng for videre utdanning og en god portfolio om man skulle ønske å videreutdanne seg innen foto.

Skogn folkehøgskole ligger i Levanger kommune i Trøndelag og elevene her bor på internat. Det vil si at de sover og spiser på skolen. Folkehøgskoleåret varer i ni måneder, fra august til mai og de fleste folkehøgskoleelever er mellom 18 og 25 år, men man kan også søke om man er eldre. Du kan få støtte fra Lånekassen til året ditt på folkehøgskole.

Vil du lære mer om skolen og linja så sjekk gjerne ut nettsidene under. Du finner på folkehogskolene.no også en oversikt over andre linjer i landet om Trøndelag ikke skulle være det rette stedet. Vi har fortsatt ledige plasser igjen til skoleåret 2019/2020 og du kan søke frem til skolestart i slutten av august.

http://www.skognfhs.no
http://www.folkehogskole.no/skole/skogn/foto-din-stil-par...#studietur
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu