God jul
Denne blinde musikanten støtte jeg på i Praha. Klok av skade har han lenket fast kofferten til leggen med solid kjetting, og klave med hengelås på. Øverst på dens fremre ende har han fått smidd et hærverks- og tyveribestandig stålinnkast som folk kan slippe sedler og mynter gjennom. Hans trofaste venn og hjelper schãferen står ham bi, men for sikkerhets skyld holder han den hele tiden i bånd. Han har nok vært utsatt for gatens harde lov, og holder klokelig fast på det han har. Selv i sin velfortjente røykepause tar han ikke sjansen på å slappe helt av. Noen minutter senere tonet igjen hans rustne sang og fine trekkspilltoner gjennom gågaten, kloss ved det mondene handlestrøket Mustek. Han arbeider utrettelig og ufortrødent for sitt daglige brød.

I julen blir gjerne kontrastene mellom velstand og nød tydeligere. I denne hektisk pengeknitrende førjulstid synes jeg musikanten i Praha står som et godt eksempel på at det ikke er noen selvfølge å kunne feire jul på vårt norske vis.

Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle som har kommentert bildene mine, for inspirerende og lærerike tilbakemeldinger. Jeg ser fram til å fortsette den fine dialogen videre i det nye året.

Ha en gledelig og fredelig julehøytid!

Bildet inngår i albumet Prague, 2004 -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger288
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120058} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Anniken S.

Slik er livet. Praha er min yndlingsby, men det er så visst fryktelig mange lommetyver der. Unnskyld...men, litt spøk her nå..... Er det dette som kalles blind gatevold? :).....thi hi....sorry, kunne ikke dy meg...
Får ta på meg den alvorlige masken igjen, ønsker meg nemlig mye fint til jul.... Var der i november og da tømte jeg lommene for småpenger hver gang jeg gikk forbi noen tiggere. Disse liggende tiggerne mellom Mustek og bytorget var så fryktelig stakkarslige. Kaldt var det også.
Pussig det der at vi alltid skal tenke på alle akuratt nå til jul, vi burde gjøre det alltid....., men det har vi jo hverken tid eller råd til...
Ønsker deg en riktig god jul Kristoffer, takk for konstruktive tilbakemeldinger på bildene mine.
S. N.

Nytter vel ikke med ''optik'' heller, hvis man blind er.
God dokumentasjon,
men savner litt på detaljskarpheten denne gangen. Tar meg selv i å myse litt.
Takk for mange kommentarer siste måneder.

Mvh Silje

Kristoffer L.

Tusen takk for tilbakemeldingene!

Silje: Du har nok rett i at det kan mangle en smule på detaljskarpheten i bildet. Jeg gikk omkring med kameraet 'skuddklart' - 28mm med forhåndsinnstilt fokus, blender, og dermed skarphetsdybde, slik at jeg skulle kunne fotografere raskt uten å tenke på annet enn utsnittet, og noen ganger knapt det. Dette var et slikt 'impulsskudd'. Muligens har musikanten havnet såvidt i ytterkanten av skarphetssonen. Mens jeg skriver dette, har jeg også sjekket originalen. Der virker musikanten mye skarpere. Derfor tror jeg at nedskalering og komprimering også kan ha bidratt noe til den lille uskarpheten vi kan se i bildet.

- Kristoffer
Dag T.

Passende påminnelse mens vi gremmer oss over dyre presanger vi ikke trenger. Ellers litt slapt, selv om armen hans og bikkjas hode redder noe av bildet.

God Jul til deg også!
Arne S.

Jula er en vanskelig tid for mange. Det skapes energier som forsterker de ensommes ensomhet, og de fattiges fattigdom. Refleksjoner rundt dette skader ingen.

En riktig god jul til deg, Kristoffer. Jeg setter pris på dine visuelle og verbale bidrag.

:) arne

Avsluttet .

Blind gatemusikant utenfor ''Renc Optik''. Bra sett og fint utført telknisk. En undertekst jeg lett kan være enig med deg i. God jul og takk for reflekterte og innsiktsfulle kommentarer på mine bildeforsøk i året som er gått. God jul.
Tarjei Ekenes K.

et meget godt bilde med flott kontrast

god jul...sprek tittel...liker den kontrasten også

:-D ! sånn tar jei av !
Avsluttet .

Jøss. For meg var dette et veldig artig bilde å se...Nå er det 2007 og denne karen står akkurat på samme plass ennå. Jeg går forbi han hver dag på vei til skolen. Hunden også...

For å si noe om bildet så syns jeg dette var veldig bra. Bra dokumentar...
Grunn til dette er pga holdningen til denne karen. Det virker som han ser rett på deg. Som at han visste at du stod og tok bilder av ham. Vi vet at han er blind, så man begynner å undre. Jeg liker tankene som dette bilde setter i sving.
Kristoffer L.

Tusen takk for de siste kommentarene - spesielt til Rune, som fant igjen dette gamle bildet!

Musikanten her gjorde inntrykk på meg, og det var spesielt artig å høre at han er ''still going strong''. :-)

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu