Praha i morgendis
Karlsbroen i Praha kl.6.00 om morgenen. Bildet er tatt med blåfilter.
Utstyr
  • Minolta 505si
  • 28-80mm.
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger521
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15177} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Ole Walter S.

Sikkert en fin stemning, ser ihvertfall slik ut, men det var da veldig uskarpt, og det er jo synd.

mvh/ows
Arve k.

Noe stort,men fin stemmning, et klassisk preg på Øst-Europa

AK.
Ketil P.

Bra potensiale men som sagt ovenfor, for uskarpt. Synd... Litt for mye blått også når jeg får tenkt meg om. Dessuten så blir skulpturene nærmest litt for dominerende for meg.
Anne Gro B.

Takk for kommentarer! Dette er min debut på foto.no, og jeg har ikke så veldig peiling på hvordan jeg bruker utstyret jeg sitter ved nå...(tante's utstyr:) Ville bare teste ut hvordan alt funker her. Ble nok litt stort ja...
Jenny N.

Beklager,men på den forrige kommentaren var jeg logget inn på tanta mi...
Aleksander J.

Er originalen uskarp, eller var du uheldig med digitaliseringa?
Bruk av fargefiltre har som regel en uheldig virkning på kontrasten i bildene (jeg snakker ikke om s/h-fotografering). Det er bedre å tone bildene etterpå i mørkerom eller allerhelst i et bildebehandlingsprogram.

Spør du meg, har du et veldig bra potensiale i dette bildet!

Jeg ville ikke forandra på noen av elementene i bildet. Alt gjør seg bra her -både skulpturene og mannen.
Jenny N.

Jeg tror nok det er litt begge deler: originalen er litt uskarp pga. at det var så mye tåke og av den grunn vanskelig å fokusere, men jeg har sikkert vært litt uheldig med digitaliseringen også(er ikke en kløpper på dataen, for å si det sånn...)
Geir B.

Veldig flott bilde, fin stemning, god komposisjon,
og RIKTIG eksponert.
Att det er ''uskarpt'' er bare med på å styrke bilde,
ved å forsterke ''eventyrstemningen'' i bildet.
Flott at du fikk med personen på bildet, han er fint ''plassert''.
Et bilde du kan være stolt av !
Mvh
Dag G. N.

Råtøft bilde...
Synd det er litt uskarpt...
Praha er en flott by!!! Utrolig romantisk denne Karlsbroen...

DN
Bjørn J.

Flott bilde med god komposisjon og dybde. God utnyttelse av bildeflaten. For meg spiller det ingen rolle at bildet er litt uskarpt. Har du prøvd å gjøre om til S/H.
Dag T.

Fin stemning, enig med BJ i at skarpheten ikke er veldig viktig her.
Eli L.

Det er jo slik det er tidelig om morgenen, uskarpt, usynelig blått og disig. Dermde et helt greit bilde av en tidelig morgen etter mitt skjønn.
Carsten A.

Meget fint bilde, enig i at den graden av skarphet bildet har passer godt inn i stemningen, som formidles meget bra. God tone- og fargeskala.

En annen sak er bildestørrelsen. Dette har 900 piksler i bredden, det er for mye. Se ''Tips til innleggelse av bilder'' i menyen til venstre. Bildet gjør seg avgjort best dersom vi slipper å klikke på ''mindre''.
MVH CA
Balslev C.

Gotisk stemning, som taget ud af en film. For mig til at tænke på Interview with the vampier, sleepy hollow og Francis Ford Coppollas Dracula
Jenny N.

Hei Bjørn! Jepp! Jeg tok flere lignende bilder på s/h-film også, og har i tillegg prøvd å sepia-tone det(manuelt!).
De ser alle greie ut, men jeg er så glad i blått(noe dere antakeligvis kommer til å merke fremover), så det var dette som falt mest i smak!
Carsten: Jeg er helt enig med deg, det irriterer meg utrolig også,at bildet er så stort! Som sagt:dette var min debut;dette skal ikke skje igjen!
Ellers: Takk for alle kommentarer!
Mvh Jenny
Erlend P.

Her er det meste sagt fra før. Slutter meg til de nederste kommentarene her som er enige i at graden av skarphet bildet passer godt inn i stemningen

Arvid B.

Jenny... Kjempedebut. Velkomen. Eg likte bildet nett slik det er.

Arvid
Jenny N.

Takk Arvid! Koselig å høre :)
Mats N.

Mycket vackrare än någon bild jag fick med mej av denne bron...men jag är inte enig i att oskärpan inte sänker bilden litt.Den borde vara skarp OCH ''tåkete'', då blev den ännu bättre!
Mannen och resten av bildens olika ''element'' sitter ''100% rätt''.
Du måste in med fler godbitar!

MVH/Mats N.
Torbjørn V.

Jeg liker bildet meget godt! Bra med tåken og blåfargen--men jeg er også av den oppfatning at det burde vært sylskarpt. Uskarphet kan brukes som et kreativt uttrykk, men her virker den utilsiktet. Bra med den ene personen som kommer gående mot oss der.

Alt i alt et kult bilde!
Jenny N.

Jeg har en hel film med lignende bilder fra Karlsbroen...hvis jeg har dem her hjemme skal jeg se igjennom dem og se om jeg finner et som er skarpere! Så kanskje jeg legger ut et til sammenligning :)
Åse G.

Et flott bilde, som kommentarene over også understreker. Når det gjelder disk. om uskarpheten ser jeg ikke at det er veldig viktig her, da stemningen legger et ''slør'' over bildet. Nettop dette sløret er med på å gi bildet dets karakter. Likte blåfargen, og du lover flere blå bilder, det er bra! Tok selv noen bilder av og på brua for en tid tilbake, (bilde nr. 7749og bilde nr. 7353) men det var vanskelig å unngå alle menneskene. Må nok opp tidlig for å få slike motiv. Venter på flere ....

- hilsen Åse ;-)

Haje Jan K.

Sterkt bilde, men jeg har en stygg mistanke om at den digitale versjonen ikke gjør papirkopien godt :) (som du også kommenterer selv) Selve bildet har en fin komposisjon og en fin farge, selv om jeg personlig hadde foretrukket en litt mørkere blåtone.. Denne blir for grønn for min smak.

Godt jobba!

(alliansen startet :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu