Tulipaner
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-16 22:36:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-17 22:07:39
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Canon 20D
  • Sigma 150mm f2.8
  • Blenderf/9
  • Lukker1/2s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger467
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177259} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Lene F.
Hei Dag. Et nydelig bilde med en myk tekstur! Jeg kunne kanskje ha tenkt meg et annet utsnitt, som var tettere, slik at man unngikk de hvite flatene bak. For meg er den interessante delen av bildet den nederste delen, og til høyre i bildet. Et bildet som kun viste tettheten i en tulipanflora, uten en hvit bakgrunn. Hilsen Lene
Jan v.
Hei Dag.

Det som jeg liker best med dette bildet, er den mykttegnende kvaliteten du har fått frem. Det minner mest om god gammel tysk optikk og slettes ikke Sigma.

Dernest er jo fargene så vel avstemte og rolige, at komposisjonen nesten er uvesentlig. Jeg liker at du har fått en lys/mørk diagonal i bildet.

Jeg tror det er like greit at det er et litt tilfeldig utsnitt. En kan planlegge seg grønn på slike detaljer, uten å ende opp med annet enn et oppstilt bilde.

Meget bra, her har det meste klaffet synes jeg.

Mvh Jan
Steinulf L.
Vakkert, men er nok enig med Lene om at jeg ville jobbet mer med utsnittet. F.eks et stående format hvor bildet beskjæres i begge sider. F.eks som dette:bilde nr. 160451
Steinulf L.
For ordens skyld; Jeg mener at tulipanene bør fylle hele billedflaten, det er ikke et horisontalt eller vertikalt format som er avgjørende her.
Dag B.
Hei !
Tusen takk for kommentarer. Flertallet er vel for at bildet ikke skulle hatt de hvite flatene. Tror kanskje jeg heller mot det selv og. Forsøkte faktisk å få noen vite flater nok jeg tok disse bildene for å få litt variasjon i bildet... men men. Bildet er faktisk ikke kuttet så jeg tror jeg prøver noen tettere kutt i løpet av kvelden....Takk igjen alle sammen.
Jan v.
Hei igjen Dag.

Jeg er óg tilbøyelig, under sterk tvil, til å forsøke å få vekk noe av bakgrunnen, men det er slettes ikke nødvendig.

Jeg synes din V#2 er for knepent, du mister litt av det lette preget til v#1.

Jeg ville beskåret litt mindre fra venstre, slik at du fikk med 1/2 tulipanen der, men slik at stilken dens ikke kom med (se på stilkene). Ovenfra ville jeg beskåret nesten ned til den hvite tulipanen, men ikke så mye at du kutter av den røde strimlen helt til høyre.

Som jeg sa tidligere, her er det andre kvaliteter enn utsnittet som teller, jeg tror ikke du kan kutte deg til en bedre versjon! Det er intet galt med litt bakgrunn. Det er det lette preget som gi bildet kvalitet, da må det være litt luft.

Mvh Jan
Dag B.
Hei igjen Jan !

Du beskriver dette bildet og de utfordringer som ligger der på en fin måte. Jeg er veldig enig med deg. Versjon 2 blir vel knepent. Imponert over hvordan du klarer å se hvordan bildet kan kuttes. Håper jeg forstod beskrivelsen din og at versjon 3 er i nærheten av hva du tror blir best. Jeg synes versjon 3 er beste versjon. Igjen, takk for detaljert og bra kritikk.

mvh Dag
Jan v.
Versjon #3 er slik jeg tenkte meg den. Lykke til!

Mvh Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu