Fjellrev
Ung fjellrev på oppdagelsesferd i Børgefjell.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-13 11:15:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-13 11:16:15
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-05-13 14:21:07
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D-70
  • 300 mm f 2.8 + 2 x conv
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256118} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Terje S.

Hei Kjartan !

Flott og skarp fjellrev men du har nok dratt altfor hardt i saturation spaken. Syntes det ble ganske så gusje grønt. Tok bilde inn i Cs2 og justerte på minus i saturation . Juster til mellom 30 og 40 minus for at det skal bli naturtro farger.


Terje
Bodil Kristine F.


Et vellykket bilde synes jeg. Og en glede å studere dette vakre dyret. En evt for sterk grønnfarge her plager ikke meg. Kontrasten mellom rev og omgivelser bare forsterkes.

Mvh Bo
Per Einar G.

Hei,

En flott rev med vakker pels. Syntes nok også at en demping av det grønne hadde gjort seg, mulig at det også er høyre nedre billedkant som forstyrrer litt.....ble litt for forstyrrende for mine øyne og tar fokus vekk fra objektet. Ellers er det jo ett blinkskudd!

Per E.
Kjartan T.

Takk for kommentarene. Først når det gjelder fargemetningen så mener jeg Terje tar feil når han sier at det bør tas ned -30 til -40. Da får jeg et bilde som ligner på et håndfarget svart/hvitt fra 1890:)

Men det kan sikkert tenkes at det ble vel mye grønt for noen?

Det er fint her på min skjerm og jeg ser at Bodil ikke plages av det, og fargemetning er en smaksak. Enkelte ganger smeller fotografer til med farger som hyller mot meg, i neste prosjekt har de gått motsatt vei og dempet alt. Om det blir feil eller ikke??? Nei, den diskusjonen går jeg sjelden inn på.

Enig med Per Einar i at forgrunnen er et problem, men det er det lite å gjøre med når reven går i en slik nedoverbakke. Nettopp forgrunnen har gjort at dette bildet så langt bare har vært arkivfyll hos meg. Greit å få noen tilbakemeldinger på bildet. Håper flere kan skrive noen ord....
Avsluttet .

V3 ble min favorit, der du fikk dempet det ''gusjegrønne'' noe, ellers et spennende portrett av fjellreven. V2 ble for tamt, ellers et knallbra bilde igjen.

Rune
Per Einar G.

Hei igjen,

Versjon 2 og 3 ble mye bedre på min skjerm......tror jeg går for versjon 3.
Mvh

Per E.
Knut H.

Hei Kjartan.
Posituren den er fanget i altså steget med nedoverbakke
skaper spenning i et skarpt og flott Fjellrevbilde.
v3 er de som falt mest i smak,At eventuell forgrunn
og bakrunn i enkelte bilder ikke passer inn gjør at mange
gode bilder blir liggende i skuffen,synd for vi går glipp av
mange blinkskudd der i vår higen etter de perfekte.
Tenker da på at situasjon betyr mer en de tekniske.
Godt levert Kjartan,
Mvh Knut
Kjartan T.

Takk igjen for tilbakemeldinger, og jeg synes det er rart at versjon 2 i det hele tatt faller i smak hos dere. På min skjerm er den virkelig tamt og mangler farger, men det sier vel bare det meste om forskjellen på skjermene rundt omkring i dette landet:)

Enig i det du skriver Knut, det er fort gjort å forkaste gode bilder. Mange av de vi overser på grunn av små tekniske skavanker kan virkelig ha noe ved seg. Jeg synes dette hadde ett eller annet, og derfor pluket jeg det fram. En fjellrev som går nedover har jo også en symbolverdi i de dårlige tidene denne arten opplever i Skandinavia.
Terje S.

Våre skjermer er tydligvis forskjellig kalibrert Kjartan siden det er så stort sprik. Har du sett bilde på min skjerm som er kalibrert med Adobe Gamma har du nok fått deg en støkk. På min skjerm faller V2 og V3 mest naturlig. V1 blir i allefall veldig gulgrønn på min skjerm. Har til dags dato ikke sett en fjellrev så den faller naturlig i fargene uansett men blåbærlynget er over saturert i grønn/gul kanal på min skjerm. Vet ikke hvor mye saturation du har brukt på bilde ?

Terje
Kjartan T.

Nei, som du ser Terje så har jeg gått opp på fargene i versjon 3. Dermed skjønner du at jeg ikke har trukket det opp mot grensa tidligere heller. Det er nok gul/grønt som blir for sterkt her og det stammer fra forholdene under opptak.

Problemet er ofte denne blåbærlyngen i sommerlys på natta. Du kan se at dette fort oppstår også på bilder av bjørn og jerv fra skogene i Finnland. Her et bjørnebilde som jeg måte ta veldig ned i de samme fargetonene: bilde nr. 275141

og her fra et bilde hos Robin Jensen: bilde nr. 264035

Får ta meg en tur nedover for å se bildet på skjermen din en vakker dag:) Kanskje ser det ganske likt ut, men at vi er uenig i hva som er for mye grønt...
Terje S.

Har for lite erfaring på nattfoto Kjartan men du har helt sikkert rett. Har lagt merke til det samme på nattbilder fra de dype skoger. Men har aldri tenkt over at det er nattlyset. Men det oppleves på skjermen for grønt men får vel se det sjøl på Bjørnefoto neste måned- om jeg får tilsvarende farger.
Noe jeg helt sikkert gjør. Du er iallfall hjertelig velkommen innom.

Terje
Aleksander M.

Hei
Jeg synes V3 er best. Et kjempeflott og skarpt bilde av fjellreven travende nedover i lyngen. Jeg ville kanskje ha foretrukket litt mer luft foran, men det lar seg vel neppe gjøre?

Mvh Aleksander
Kjartan T.

Regn her i Namdalen i dag og jeg sitter å skriver på en takst om Namsskogan kommune, men har vel vært like mye innom Foto.no de siste timene:)

Jeg er spent på bjørnesafarien Terje. De fleste svensker drar jo til Finland, men det hadde vært flott om vi kunne ha fått noe slikt litt nærmere oss. Stian Holmen har fortalt at du reiser. Må få referat!

Aleksander V3 skjærer vel litt mye ut. Se på den gul/brune fargen helt bak, der er det sprekk! Luft foran er bare mulig dersom jeg gjør et tungt inngrep i Photoshop. Finnes ikke mer i selve fila. Satt bak ei tue og kikket til venstre da jeg plutselig hørte lyd til høyre for meg. Helt overraskende dukket denne fjellreven opp i bra fart. Da den ble oppmerksom på meg stoppet den opp og kikket i kamera. Se versjon 4.
espen h.

Et vakkert bilde av et sjeldent dyr i norsk fauna. Nok et blinkskudd på Kjartan
Terje S.

Stian blir jo med får han fri. Vi har jo fått Bjørnegaranti å så er ikke prisen så avskrekkende heller. 4780,- svenske er greit for 4 døgn i skjul på 2 mann.

Terje
Kjartan T.

Takk Espen H.!

Terje: Jeg hadde heller dratt til Lassi med garanti på bjørn, og med gode muligheter for ulv og jerv. Men glad for at dere prøver ut noe annet! Beløpet dere betaler høres veldig greit ut, men det er jo tida som egentlig er den mest kostbare når man driver slik. Fire døgn bør jaggu gi noen gode bilder. Ikke bare glimt av bjørn!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu