Rust-tre
Utstyr
  • Canon Powershot A5 Zoom
  • -
  • Blender-
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger613
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_26825} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Karoline H.

Var dette bedre?
Avsluttet .

Jess!! Sitter som et skudd. Den var kjapp Karoline, imponerende :-)
Ivar
Knut Arnold R.

Spennende motiv som denne gang også var skarpt!
Knut R
Karoline H.

Ja! Og ofte er jeg litt FOR kjapp! :)
Birna R.

Rust? Noen har sovet i biologitimen. Dette er underbarken og never på en bjørk.

Den kullsorte bakgrunnen gjør ikke saken (bildet) noe bedre.
Lars L.

Kan jo si meg enig i at de likner litt på rust selv om det er en bjørk (jeg har ikke sovet i biologi timen :)

Men uansett så henger jeg overhodet ikke med i hva dette bildet skal formidle. Det er relativt skarpt, og med blitzen rett frem. Jeg ser ingen linjeføringer, ei heller fargenyanser og toneoverganger som kanskje kan få en til å tenke på et eller annet. Hvis poenget var å vise at det levende treet liknet på rusten jern så synes jeg det er gjort på en dårlig måte. Men det er mulig jeg tar helt feil. Ville vært interessant å se høre hva fotografens budskap var.
Karl Andreas W.

litt enig der...
Carsten A.

Svært enig med Lars Larsen. Ikke gir dette meg noe assosiasjon til rust heller, og flatt blitz på kamera er jo ikke akkurat den mest originale lyssettingen, snarere den kjedeligste som tenkes kan. Bildet er ikke uskarpt, men heller ikke spesielt skarpt (uten at dette har særlig betydning akkurat her). Heller ikke jeg skjønner motivet med å legge ut dette. ''Spennende motiv''? - Oppriktig talt.
MVH CA
Knut Arnold R.

CA er ofte svært opptatt av hvorfor ting legges ut. Skulle tro det var hans private server. Dette bildet må da være kvalifisert for å bli bedømt? Knut
Birna R.

Bildet ER bedømt. Og helt enig med CA. Hvorfor autor har to utgaver av samme bilde liggende samtidig hører også med til historien og gjør ikke saken noe bedre.

Bare til orientering så er verken CA eller jeg noen innflytelse på driften av fotodotno. Din insinuasjon er ufin, for å si det mildt.
Carsten A.

Nei, KAR har ingen grunn til hverken å tro, langt mindre skrive, at jeg regner FOTOdotNO som min ''... private server''. Jeg må tro at dette er en ubetenksom uttalelse - som kan skyldes at KAR ikke har fulgt noe særlig med i hva som foregår her på FOTOdotNO. Jeg regner med at KAR vil beklage denne uttalelsen så snart han får anledning (og han får tilsendt et ''Tips'' nå).

Og videre: Jeg er faktisk akkurat i den nåværende perioden med en flom av skrotbilder ''... svært opptatt av hvorfor ting legges ut''. Men det er en total misforståelse at jeg gjennom f.eks. de siste 2 år ''ofte'' har vært opptatt av akkurat det. Dersom KAR hadde fulgt med på FOTOdotNO i denne perioden - og det har KAR som registert siden 21.11.2000 hatt anledning til - ville KAR tvert i mot ha sett at jeg først og fremst er opptatt av bilder og av å gi råd om hvordan tekniske spørsmål kan løses. Dessuten (fortsatt om KAR hadde fulgt med) ville KAR ha lagt merke til at jeg gang på gang har etterlyst en ærlig og direkte bildekritikk på godt og vondt. Og når jeg ber andre om akkurat det, skulle det bare mangle at jeg lot være å praktisere det selv.

Og jeg kan forsikre KAR om at jeg en tid framover, inntil situasjonen forhåpentlig endrer seg, fortsatt vil være opptatt av hvorfor det legges ut en slik sann flom av skrotbilder. FOTOdotNO er ment som, og har vært et sted for folk med en seriøs (men ikke gravalvorlig) foto- og bildeinteresse. Akkurat nå ser det ut som en er i ferd med å drukne i skrot, se nærmere tråden http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesInnlegg.cgi?id=39727
MVH CA
Avsluttet .

Det er vel kanskje litt lettvint å bedømme bilder med fint og flott, tar den. Men dette er ofte ment for å stimulere til å fortsette å fotografere, for det vil vi vel at alle skal gjøre. Samtidig kan en da ta in litt kritiske bemerkninger for å bevisstgjøre kvalitet.
Om en som nybegynner her blir mottatt med ”Dette var virkelig et utrolig dårlig bilde” er det vel ganske sannsynelig at vedkommende aldrig legger inn noen flere bilder. Dette vil heller ikke være konstruktiv kritikk, heller ikke ”tja” CA ;-) Det er når en får konkret kritikk en lærer. Jeg selv har lært meget (spesielt av CA's og BR tekniske kritikk) den korte tiden jeg har lagt ut mine bilder her men synes kanskje den siste tiden kritikken har blitt mindre konstruktiv og mere overfladisk og av typen ”dette var vel ok” som er noe intetsigende.
Foreslo en gang at de ”etablerte” fotografene (vært med i 2år?) her på dotten burde ha en høyere quote enn de nyere. Det ville bety raskt høyere snitt nivå på bildene. Det kan være noe å tenke over.
MVH
Ivar
Jostein M.

Her sier jeg meg enig med Ivar. Det er ingen tvil om at CA er en flink fotograf, men at han kommer til aa sorge for at noen sarte sjeler slutter aa fotografere er det ingen tvil om. Jeg trodde forst at CA var en kar paa noen og 20 aar som kanskje ikke viste bedre men da jeg ser at han har fotografert siden 1955? Stiller jeg sporsmaal ved han pedagogiske evner. Jeg synes heller at CA burde bruke sin kunnskap paa en konstruktiv maate. Dette har ikke noe med hans kitikk av mitt bilde Paradis, men kritikken hans gjorde meg oppmerksom paa ''raidet'' han kjorer naa for tiden. Jeg haaper at du heller starter opp konstruktivt igjen CA. Som jeg skrev under mitt bilde saa vil de som ikke hele tiden jobber bevist for aa bli bedre do ut av seg selv.
Mvh
Jostein
Knut Arnold R.

Til Carsten Arnholm. Bildet over denne diskusjonen har ikke noe med mine bilder å gjøre, men også jeg la ut mine tre første bilder denne kvelden og fikk bare sur kritikk om nivået på innsendte bilder nå for tiden. Jeg tror denne kritikkspalten står seg bedre på at dere profesjonelle fotografer ikke er fullt så ''kjekke'' overfor oss amatører. Men etter din siste kommentar forstår jeg nå bedre hva slags bilder som kan presenteres i denne spalten. KAR har humoristisk sans og er ikke SÅ dum at han tror serveren tilhører deg. Jeg beklager min uforsiktige kommentar. Kan ellers opplyse at jeg har fjernet 2 av de bildene jeg la inn fordi de nok var for ''pene'' og ''glatte'' til å passe inn her. Jeg kommer tilbake senere som en kreativ amatør.
Med vennlig hilsen
Knut Arnold Rosvoldsve
Carsten A.

Det kan se ut som Jostein Moene (kommentar 10.05.02) og Knut Arnold Rosvoldsve (kommentar igår=12.05.02) vil bruke bildekritikken som en alminnelig chat-kanal. Uansett, hva de skriver har intet å gjøre med det bildet som KH har lagt ut.

Bildekritikken er til for kritikk av bilder. Personkarakteristikk bør en holde seg langt unna. Begge serverer desverre endel merkelige påfunn på dette punkt. Emnet her er og skal være det aktuelle bildet. Både JM og KAR bryter med denne grunnleggende forutsetning.

Særlig når det gjelder JM og hans bilde ''Paradis'',bilde nr. 38009 har jeg forøvrig gitt ham noen råd om hvordan et bilde av den typen eventuelt kunne gjøres bedre. Det skal ikke gjenta seg med det første.
MVH CA
Knut Arnold R.

Nei, CA, slik er ikke jeg - og slik ønsker ikke jeg det. Men jeg er helt ny og uerfaren med denne kanalen, jeg føler nå at jeg har stukket hånden ned i et vepsebol. Men nå er det slutt fra min side. Hvis det er mer vi må oppklare så bruker vi private mailaderesser heretter!
Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu