Snøbyge
Det er ikke meningen å minne dere på at vinteren nærmer seg, men jeg har gått litt gjennom arkivet og funnet et bilde som kunne vært morro å få litt tilbakemeldinger på. Bildet er tatt forrige påske da en enorm snøbyge feide inn over Hålandsdalen i Hordaland. Bør vel helst sees i fullskjerm.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-03 19:52:53
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikon 80-200/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger557
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_275187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Stig Børre E.
Aaah!
Nydelig rett og slett. Toneomfanget er førsteklasses.
Snøen gir bildet et malerisk preg som er veldig tiltalende.
Kompen sitter også godt.

Nesten så jeg gleder meg til vinteren... :-)

StigB
Avsluttet .
Dette falt umiddelbart i smak. Her er det ikke detaljene i bildet som er viktig, men den helhetlige stemningen. Nærmest litt impresjonistisk. Nå gleder jeg meg også til vinteren :)
Erik J.
Jeg syns jeg husket noe lignende fra deg tidligere, og bladde derfor tilbake og fant riktignok noe lignende. Men dette står helt klart på egne ben. Det jeg syns er spesielt flott er at snøfillene er så store: det myker opp kvist og kvast i bakgrunnen og setter et fint preg på bildet.
Kjell Ivar Ø.
ER no ikkje so begeistra som dei 3 første her Ivar. Liker i grunnen
betre dei 2 første du la ut. Spesielt Snøkaos. Liker litt farger og
brytninger i bilde. Dette blir litt for flytende etter min smak. Men
det har utvilsomt falt i smak hos de andre.
Mvh Kjell Ivar
Odd Tore S.
Rikelig uvanlig, rikelig urolig og samtidig ikke-dynamisk.
Jeg synes bildet er utfordrende og spennende, uten at jeg tar helt av eller faller til ro med det. ''Busy'' på en dempet måte. Utvilsomt bra sett.
Kunne det hatt litt større kontrast? Snø er jo ofte hvit?
Odd Tore
Rolf S.
Jeg liker bildet utrolig godt, og har vel gitt uttrykk for det ved en tidligere anledning også. Og bildet har definitivt ikke tapt seg.
Jeg kan likevel være litt enig med Odd Tore m.h.t. snøen. Kanskje skulle den vært litt hvitere ?
Torbjørn K.
Imponerende bra! Litt Bård Løken-stil over dette bildet. Kaos og rot formidlet på en ''ryddig'' måte. Noe jeg har prøvd på flere ganger selv, men jeg mislykkes hver eneste gang...

Torbjørn
Ketil K.
Minner om dine tidligere bilder av snøvær mot tre . Skulle gjerne hatt noe som gir mer dimensjonering her, det blir litt for mye av det samme, selv om det er flott tatt og viser litt av et snøvær.
Ivar B.
Hei alle sammen, og takk for fine tilbakemeldinger.

Litt blandet mottagelse av dette bildet, og sånn skal det vel kanskje være. Jeg tror dette er et bilde som man liker eller ikke liker. Jeg er usikker på om jeg noen gang har opplevd en snøbyge som dette. Et fullstendig snøkaos som varte i flere timer. Jeg føler jeg har greid å få fram kaos, samtidig som kaoset linjemessig holdes i sjakk.

Stig Børre: takk for anbefaling!

Erik: Har nok noen lignende bilder ja. Bortsett fra fjell, så er vel kaotisk skog og snø et av mine favorittmotiver. Så sær kan man bli :-)

Odd Tore og Rolf: Dere har nok rett i at snøen framstår som litt grå. Legger ut en ny versjon, der forhåpentlig litt hvitere snø daler ned :-)

Torbjørn: Bård Løken-stil......:-) sjeldent jeg har fått slike komplimenterer her inne.

Takk igjen alle sammen.
Arne S.
Du (for)fører oss inn i drømmeland med den duse tilnærmingen. Kontrasten, eller mangel på kontrast, er derfor berettiget. Pent , men på grensen til sukkersøtt.

,)
Åsmund K.
Utfordrande og kreativt bilde med ein merkelig/ubestemmelig stemning. Blir ikkje heilt klok på det, men like dei rake konturane/formasjonane av bjørketrea i kaoset av snøfnugg. Sjeldent eg blir sittande å sjå så lenge på et bilde..
mvh åsmund k
Inger Anne Maritsdotter V.
#2 syns eg formidlet den beste snøvers-stemningen,
ville vært interessant og sett dette i farger også.

Inger Anne
Sverre H.
Hei Ivar,

Dette er etter min mening en ytterligere forbedring av et liknende motiv du har fra tidligere som jeg likte godt: bilde nr. 294431

Her sitter etter min mening kompen bedre. Vers 2 er etter min mening den beste. Bilde er behaglig og konkret nok til at det gir meg en menig. Jeg tror at s/hv kler dette bilde utmerket uten at jeg har sett fargeversjonen.

Du mester denne typen bildere irriterende godt Ivar. Og jeg paralellene til får ''barndoms''fotohelter er helt på sin plass. Du begynner å vise deg som en riktig god lys kunstner! Dette er meget bra Ivar. Jeg lener meg tilbake og nyter, og lærer!

Sverre.
Sverre H.
Du får beklage alle trykk-sleivene Ivar! Kommentering på slutten av en hektisk nattevakt anbefales ikke :) Håper du skjønte hva jeg mente. Essensen: Drit bra!
Arvid M.
Hem... Drar muligens kjensel på dei trærne her, eller forresten det er tusenvis av dei i Hålandsdalen :-) Forresten så var det eit skikkelig bra bilde du har fått fram, med snøbye som framheva trærne og lyset her. Dette lika eg! Trær som dette kan virka berre kaos, men det blei ikkje det i denne snøbya.
Arvid
Kjell Sigurd S.
Mente jeg hadde sett noe lignende fra deg tidligere, og fikk det bekreftet. Dette er hakket bedre. Det er en slags stofflighet som jeg liker. Ved normal betraktningsavstand får øyet også hvile. Liker også at du har holdt deg på nedre terskel av kontrast. Mange ville nok falle for fristelsen til å øke den. Igjen et meget flott naturfoto fra deg Ivar.

Kjell S
Kristin S.
Utrolig flott dette. Har sett litt på de 2 andre snøbildene dine, og jeg synes alle er helt super med hver sine stemninger. Dette bilde falt mest i smak hos meg, tror det er for jeg synes dette har en lun, rolig og behagelig stemning ,men som etter min mening forsvinner litt i v.2, mulig jeg tar feil..:)
Men meget bra dette. Hver årstid har sin sjarm:)

Mvh Kristin
Ivar B.
Tusen takk for fine kommentarer.

Sverre: takk for gode ord!

Arvid: Tror nok du drar kjennsel på disse trærne ja, du er jo grunneieren av disse flotte trærne.....vær så snill å ikke lag ved til jul av disse trærne:-)

Kristin: Du har kanskje rett i at noe av stemningen forsvinner i versjon 2.

Takk alle sammen! Mvh Ivar.
Anne-Lise S.
Nydelig effekt du får frem her. Nærmest noe grafisk. Kan også minne litt om en kulltegning. Gleder meg til vinteren når jeg ser dette her!

Anne-Lise
Jan R O.
Det første som slo meg var at dette var helt fantastisk flott. Antagelig det fineste bildet jeg har sett her på lenge. Er det sort hvitt eller bare ser det sånn ut? Nydelig!
Ivar B.
Hei! Takk til dere sisste også.

Jan R: Hyggelig at du likte bildet. Bildet er nok konvertert til S/H, men det er nok ikke så mye mer farger på orginalen heller.

Mvh Ivar.
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et fasinerende og effektfullt bilde. Flotte gråtoner, noe som fenger aktiviteten i bildet. Kunstnerisk og effektfullt, der treet og snøbygene kom meget godt frem. Godt tenkt ide og skapt Ivar!

Ha en flott fotouke!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .
Fakker pladask for dette jeg.
Rene drømmen.
Hilsen Tone!
Ann F.
V2 er ''riktig'' i kontrast slik jeg liker det, men det er for mye innhold i bildet uten at det gir mening, bare kaos. Som ikke holdes linjemessig i sjakk, det spriker lovlig mye. Eller er ikke tett nok som bakgrunn for hvite snøfiller - du har to muligheter her.
Med rene linjer, uten alle smågreinene, og med samme snøbygen ville det blitt bare helt flott med kraftig kontrast. Trur eg.

mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu