Havelle
Opptak gjort på Sjernarøy 02.05, 11:52
Utstyr
  • 1D Mark II
  • 300/4L IS
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt fra båt. Bildet er ikke beskjært.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_316761} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
stein ola h.

Hei.

Nydelig utført av Havella dette Marcus.Sikkert noen som savner mer luft foran fuglen ,men jeg liker det slik det er. Anbf.


mvh stein ola
Jan Henrik D.

Hei Marcus!

Bra bilde av Havella dette.
Men jeg savner mer luft foran fuglen. Ellers synes jeg at det er litt kontrastløst.
Kanskje øke kontrasten litt i PS?

Mvh.
Jan Henrik
Marcus V.

Hei, og takk for kommentarer og anbefaling.

JHD: Mer luft foran fuglen hadde sikkert gått ann, men selv synes jeg ikke det er ønskelig. Utsnittet er nå tett og godt og personlig synes jeg det er tøft med stjerten i den ene enden og nebbet i den andre - tett inntill kantene. Kontrastene er allerede økt med +2 i kameraet og +11 i PS, og jeg ser ingen grunn til at det ikke skulle være nok.

Ellers er det vel noe med at jeg er såpass fornøyd med å fange denne lille, raske fuglen midt utpå sjøen i sterk vind og regn.

Kan også legge til at jeg fikk 16 bilder i serie av havellen, og 13 av de var riktig fokusert - det må jeg si meg fornøyd med, tatt i betraktning forholdene og hvor rask denne fuglen faktisk er.
Thorbjørn R.

Fint fanget av havella - og det tette utsnittet fungerer greit - selv om litt mer luft i forkant hadde vært å foretrekke.

På min skjerm ser det ut som om fokusplanet treffer bena istedenfor hodet, uten at hodet blir sjenerende uskarp.

Fint med vanndråpene og den elegante stjerten.

Mvh Thorbjørn
Jan Inge K.

Synes dette ble et flott fluktbilde av havella. Mer luft foran hadde gjort bildet mer ''rett'' i henhold til oppleste regler, men hvorfor skal man nå følge reglene bestandig...?
Kjell Ivar Ø.

Er ikke bildet beskjært har du truffet utruleg bra. Skal en pirke må
det vere større skarphet på hodet. Uansett er det godt gjort og
fange Havella på denne måten.
Mvh Kjell Ivar
Arnold H.

Hei Marcus

Dyktig er du, som fekk til dette. Stjerten, dråpane og vingeslaga forsterker inntrykket av action og fart.

Eg likte det.

mvh
Arnold

PS.
Eg øver stadig på blendaropning og avstand.... Takk for tipsa du ga meg.
Marcus V.

Hei, og tusen takk for fine kommentarer alle!

Jan Inge: Joda, mer luft foran bildet ville nok vært ønskelig for noen, men personlig liker jeg det tette utsnittet.

Kjell Ivar: Nei, bildet er overhodet ikke beskjært.

Arnold: Tusen takk. Vanskelighetsgraden er høy, men selv mener jeg at jeg har truffet meget bra, ettersom fuglen er meget liten, rask og sky.

Blenderåpning og avstander er lett å se seg blind på, men øving er viktig for å skjønne hvordan det fungerer. Likevel er det ikke det teoretiske som teller, men bildet slik det presenteres. Lykke til!
Stian H.

Nesten innertier av min favorittand!

Herlig positur og flott bevegelse i stjertspydet. Vanndråpene og posiyuren forteller meg at denne er i ferd med å ta av, og selv da klarer de å sette opp en anseelig marsfart. Utsnittet fungerer bra synes jeg, men en tanke skarpere ansikt hadde gjort seg, pirk pirk... :-) Du hadde kanskje ikke all verden lys å ta av, og en åpen blender vil jo ikke gi den største dybdeskarpheten. Ser ut til å sitte som et skudd rund svømmefoten, og siden hodet ser ut til å være litt lenger bak virker ikke øyet helt 100 i fokus.

Som du selv sier, er ikke disse spesielt fotogene, ihvertfall ikke her jeg bor, så jeg synes du har gjort en bra jobb. Hvordan går det med ørna?

Stian
Marcus V.

Hei Stian!

Nesten innertier må jeg si meg meget fornøyd med, hehe.

Havellen flyr meget fort, og vanskelig å fange innenfor bildets rammer - spesielt når den var såpass nærme som her (bildet er ikke beskåret). Mer skarphet på hodet (og øyet) hadde nok vært å foretrekke, men det er ikke alltid man kan få i både pose og sekk.

Selv er jeg sånn passe fornøyd med dette, og ergrer meg mer og mer over det halvt uskarpe hodet hver gang jeg ser på bildet. Men, jeg tok jo selvfølgelig en hel rekke bilder, og her er et jeg personlig er mer fornøyd med (bilde nr. 376784). Det er tatt 5/8sek tidligere enn dette.

Havørnen, joda, det går nå fint. Jeg har sett den fra tid til annen, men de store blinkskuddene har jeg ikke fått enda. Dog har jeg oppfylt med aller største fotodrøm; Vandrefalk i vertikal flukt (bilde nr. 376831). Og nå som jeg har funnet dette ypperlige fotomotivet, setter jeg havørnprosjektet litt på vent. Muligens dropper jeg det totalt (da havørntettheten ikke akkurat er HØY i Bergen), og drar en tur til Ole Martin til sommeren. Jeg må si at kicket er noe større når jeg har gjort alt forarbeidet selv - men er mulighetene for små dropper jeg som sagt hele prosjektet og tar meg en tur nordover.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu