Drivdalsgubben venter kjerringa ...
Drivdalsgubben har engstet og gledet seg til denne dagen, den 24. desember. Mye har hendt i drivdalen siden kjerringa dro på Lopphavet for å skaffe penger til husholdningen. Hun har ikke gitt en lyd fra seg, men var fast bestemt på å komme tilbake den 24. desember. Gubben har ingen anelse på om hun er i live, siden kommunikasjonen ut fra drivdalen er heller dårlig. En mast er montert på det høgste høydedraget den siste uken uten av gubben får noe svar tilbake. Senderen virker, noe lokalbefolkningen har fått merke, der den slår ut både radio og Tv.
Grisene har fått mat, merra står ute bak huset og det snør lett. Det er stille på garden, bare vinden fra fjelltoppene gir lyd fra seg. Gubben har tent på talglysene i alle vinduene, også oppe på loftet. Bare en gardin har tatt fyr den siste timen, noe gubben bryr seg lite om siden det ikke ble husbrann. Ribba er satt i ovnen, mandelpotet, surkål, rosenrotstilker og brun hjemmelaget saus står bare og putrer i den svale varmen fra jutulovnen inne i storstua. De største vedkubbene er lagt på peisen og det knitrer inne blant flammene. Juletreet er også pynte, gran fra det beste plantefeltet oppe i lia står nå i stua og gir julestemning.

Gubben er sår om munnen i dag etter at noen nabounger narret han til å slikke på metall-lista på sleden til merra i går. I minus 47 grader måtte en sterkt forsinket postmann hjelpe han med å komme seg løs, fæle greier.

Gubben står noe ute på tunen, der han heiser flagget som velkomst for kjerringa som skal komme. Synet har sviktet den siste tiden, der flagget blir heist til halv stang, noe gubben ikke merker.

Gubben sitter på sin faste plass attmed raspateksbordet i vadmelsklær og filttøfler og venter på at kjerringa skal komme gående over fjellet. Han sitter nå med kaffekoppen og smultringen og speider og lytter mot grisehuset og ser på klokka med jevne mellomrom, kommer hun snart?
Grisene bruker alltid å føle seg urolige når kjerringa kommer til gards etter å ha vært borte lenge. Da kan de skrike og lage et spetakkel enda om kjerringa er en times gange fra garden.

Et spetakkel høres plutselig fra grisehuset, merra slår opp og bykser bortetter jordet. Gubben reiser seg brått opp fra stolen, spenner seg fast i dørstokken og vimser ut på tunet. Der oppe i den isfrosne elva kan han se kjerringa komme ned isfallet, ridende på en flyndre større enn …fanden..
Farten er så stor at hun renner helt inn på tunet og stopper ikke før hun treffer grisehuset.
Gubben er stun av undring, tar seg til haka og rygger noe tilbake. Et dette virkelig kjerringa, så stor hun har blitt, muskuløs og skjegget i hele fjeset, nesten lik han taterfinn som kommer og selger klokker om sommeren. Hun stormer opp mot gubben med åpne armer og full av penger i både brystkorg og underbukse. Hun er så sterk at hun løfter gubben opp fra bakken så bare tøflene står igjen, danser rundt med han på tunet og nesten presser luften ut av den magre skrotten.. Eimen av Omega 3 slår han nesten ut i det hun kysser han på truten flere ganger. Nå blir det jul i stua skriker de i kor.

Gubben har også funnet frem stampen, som han grytter kjerringa oppi sammen med grønnsåpe og tomtenbrygg. Der ligger hun og plasker og fiser som om det er et boblebad. Ferske einebusker blir hun pisket med inne på stuegulvet etter stampvasken, dette for å få av henne det vokslaget som har beskyttet henne for vær og vind ute på Lopphavet. Litt av et syn skal du tru.

Kjerringa har stått på Bergen torv og solgt over 700 kilo torsk fra Lopphavet som hun selv har fisket. Hun har hørt at det går rykter i Bergen by om at en gubbe fra drivdalen har en løve med navnet Kåre i sin varetekt. Det første kjerringa gjør etter stampvasken er å entre dørstokken opp til svartloftet og hente ut den forkomne Kåre. Så blir merra salet opp ute på tunet, der kjerringa slår den på skinka og sender han over fjellet til Bergen til ho Tove før julen ringes inn.

Etter dette blir det ro i drivdalen, grisene får restene av julemiddagen og gubben og kjerringa finner halmsenga ute i de sene nattetimene, der mandelpotsekken med rosenrot er godt plantet attmed sengestolpen, en armslengde fra gubben….God fredelig jul fra den sagnomsuste drivdalen fra kjerring og gubbe…

Mvh

Odd E.

Bygdahumor...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-12-24 18:50:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-12-24 18:51:54
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-12-24 18:53:45
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2009-12-24 18:55:57
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger318
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_440536} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Ottar P.

Fantastisk morsom bildeserie og en
knallgod historie.

Veldig bra, God Jul!
Venche J.

Hehehehe,
da ble det endelig en løsning - og hvilken saftig løsning. Når enden er god blir allting godt. Til og med ferdig med gisseldramaet. Stakkars Kåre, forhåpentligvis tilbake hos Tovemor.

Flott bildeserie med kraftig historie til.
Ha en flott julekveld. :)
Wenche.
Avsluttet .

Når enden er god er allting godt. En herlig fortelling i ord og bilder Odd.

Dessverre ble det bråstopp for Kåre. Han er innesperret i snømengdene på høyfjellet og kommer seg ikke videre i kveld ihvertfall. Han fryser men ellers er tilstanden bra, men lengter etter pinnekjøtt og ribbe og en god dram:)

En fin julekveld til deg. Og fortsatt god jul.
mvh arild
Håvard F.

Bra med litt småsyk humor ;)
Takk for latteren ;)
Fortsatt God Jul Odd :)
mvh
Håvard
Jan Inge G.

Skikkelig bra historie og fotoserie om
drivdalsgubben og hans liv.
Latteren sitter løst....

Mvh Jan Inge
Tone A.

Hallo Odd E.
Litt av ei forteljing krydra med mange detaljar.
Bilda står flott til teksten, godt at kjerringa kom heim til slutt om ho stinka omega 3. Kåre fekkk jo endeleg koma seg på vegen til Bergen. I følge Arild så sit han fast i ei snøfonn, så drivdalsgubben har vel traktor og spade?
Fortsatt god jul til deg, helsing Tone
Monika Frisvold V.

Hei

Utrolig artig serie, og herlig humor i underteksten!
Takk for smilet!
Riktig god jul til deg og dine...

mvh monika
Hans-Jørgen H.

Du store massurka Odd!
Hvilken dokumentasjon på sjølvaste Julekvellen.
Så kom hu altså heim fra Lopphavet allikevel kjærringa. Nesten for godt tel å væra sant dettane etter siste tids hendelser med røykamakrellen, og postman Pat med brevet....
Antakelig har samvittighetskvalene blitt for sterke for kjærringa da gubben deklamerte sine kjærlighetslengsler over rasiosendern.Hu hyra i all hast ei av Lopphavets megaflyndrer som er like god til vanns som til lands.
Enda godt at tunga til gubben greide å fri seg fra de 45 minus og sleden...huttetu!!!Tenk om kjærringa hadde finni ham i en slik tilstand. Da villen gått glipp av ribba, mandelpottitt og rosenrotstengler og de heite kyssa.
Og tenk å vende heim på julekvellen stinn av sedler under ullstakken...
Skal bli gilde tider på farmen nå tenker gubben..han ser for seg en rød massey ferguson 35x til våronna i år med halvautomatisk pottittsetter, noe som åpner mulighetene for stor utvidelse av pottittarealet. Gammalzetorn er forlengst havarert. He-he...tenker gubben og ser seg selv som storeksportør av mandelpottitt.
Synes jeg ser for meg gubben og kjærringa i badstampen med grønnsåpe og tomtebrygg...ler meg skakkere enn jeg allerede er...

Bygdehumor på sitt beste Odd! Kan lese det flere ganger. Rene Bustenskjoldseriene dette.
Bildeversjonene er morosamme med steinbitttenna som favoritt.
Håper Kåre nå endelig kommer seg trygt sør til Bergen med Drivdalsmerra. Tove må være fra seg som ikke hadde Kaare i stuggu på julekvellen.

Ser frem til nye Drivdalssprell i 2010.
Tyrin.
Ronny A.

He he, Odd, du får det til! :-)
Fortsatt God Jul på Oppdal:-)
mvh Ronny
elin a.

Takk for trim av lattermuskelen igjen.
Strålende fortelling i ord og bilder.
Godt kjerringa kom seg hjem nå.
Da gleder jeg meg til nye sprell fra Oppdalstraktene i 2010:)
Fortsatt god jul.
elin
Ann Kristin S.

Nå ble jeg glad - endelig gledelige nyheter fra Drivdalen - noe det har skortet på lenge nå. Alt bør være bra i jula - og det ble det. Men lurer på hvor lenge idyllen varer. Disse to har et noe turbulent ekteskap.
Knallgod historie til knallgode bilder. Jeg ler meg skakk.
Mvh Ann Kristin
Tove H.

Vi er mange som er blitt skakkere enn vi var, etter at du har servert den ene historien verre enn den andre.... Og det verste er jo at du har førstehåndskjennskap til det du forteller - jeg er ikke et sekund i tvil om sannhetsgehalten i alt levenet....
Vi er nok ikke ferdige med drivdalsfolket, men jeg er glad for at de nå er forenet i gledelig julefeiring.
Og - at Kåre er sluppet fri.... Så løvespor i snøen her lillejulaften...og en forkommen men lykkelig løve hadde funnet veien hjem....
Knallmorsomme bilder, Odd E! Dette er jo bygdehistorie på sitt beste....du er fabelaktig til både å spore opp begivenhetene...rett mann på rett sted...og til å få tatt bilder av høy kvalitet i en fei.
Fortsatt god oppdalsjul!
Hilsen Tove
Venke K.

Fantastisk morsom bildeserie og en
knallgod historie. Takk for latteren!!!
Fortsatt god jul.

:-) Venke
Odd E. k.

Tusen takk for at dere er med på humoren med kommentarer.
Ha en fortsatt riktig fin romjul tildere alle!

PS: Drivdalsparet holder halmsenga enda, lell om potetsekken nesten er tom.

Mvh


Odd E.
Hans Eivind F.

Artig bilde må jeg si. Har sett på bildene dine og er mektig imponert. Endelig har jeg registrert meg så jeg får tilgang på godbitene. Snakkes

Hilsen

Eivind
Christine K.

Selv om jeg leser Julekveldens begivenheter og ser bildene først idag,
så ble det jamen ikke mindre morsomt!
Herlig at det gikk bra til slutt (for denne gangen).
Bra bilder med herlige typer.
Hilsen Christine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu