Kommentarer finnes - under bilde nr. 198729
Bildet inngår i albumet Menneskelig uforstand - Naturfotografer er kritisert for mest å ta "vakre", men intetsigende bilder. Jeg prøver med dette å ta opp problemstillinger som setter spørsmålstegn ved menneskelige disposisjoner i forhold til naturen rundt oss. Om det nytter eller har noen hensikt vet jeg ikke.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger880
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159312} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Christer B.
Enkelt og brutalt, altså virkningsfult.
Hadde tålt litt mer på høyresiden (resten av svingen), og ville dempet ned det hvite skiltet bak, det blir etterhvert veldig påfallende. Men ellers fint, Ketil!
Rune Edvin H.
Har sett noen av disse i det siste. Triste saker.
Litt kulere å se dem i fjorden-.
Har vel egentlig ikke så mange forbedringer å komme med.
Rune
Odd Tore S.
En tragisk slutt.
Skulle også gjerne sett hele svingen, men foretrekker det du tok i forhold til reportasje om nedkjørt fotograf.
Ingen lomvi å se på Østernvann søndag, derimot tre skarv.
Odd Tore
Jan O Ø.
Hei. Fin dokumentasjon på den harde virkelighet. Liker den litt skjeive måten bildet er tatt på. Er ellers enige med kommentarene som allerede er gitt.
Mvh Jan O.
Svein B.
Helt grei dokumentasjon om hvordan situasjonen ofte ender for mange av lomviene som forviller seg innover innlandet, i Mjøsa har mange nye lomvier dukket opp i det siste- men i gårdagens avis kunne vi se at i lagesildfiskernes garn møtte flere av de sin bane (selv om lagesildfiskerne og avisa beskrev fuglene som skarv).

Har ikke konkrete forslag til forbedringer- mao du har gjort en god jobb slik jeg ser det. Som bilde har du andre som treffer meg bedre- men det går mer på min smak.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
Som etterlyst...

Skulle gjerne hatt hele svingen - ellers bra dokumentasjon.
Kjartan T.
Enig med de som etterlyser hele svingen. Ellers er bildet godt, og jeg har aldri før hørt historien om lomviene som lander på motorveien.

Ganske trist at dette skjer, samtidig kan vi jo lure på om disse villfarende fuglene hadde fått noen bedre skjebne i en verden uten veier. Når de først har blåst bort fra sine omgivelser så virker det jo som om de har store problemer med å orientere seg.

Naturen er beinhard - men spesielt når du lander forann et 40-tonns vogntog.
Torbjørn K.
Her er jeg enig i de som etterlyser hele svingen. Liker veldig godt kameravinklingen og dybden du har i bildet. Bra komposisjon og ''timing'' med både biler i bakgrunnen og uskarpheten i forgrunnen. Jeg kunne tenke meg noe mer detaljering og skarphet på grusen i forgrunnen.

Torbjørn
Ketil K.
Takker for kommentarer og er enig i at svingen burde vært med. Takk til Knut-Sverre for forslag til motiv. Det er ikke brukt stativ, så det mangler litt skarphet her og der. (Ikke noe særlig værende sted, bilen kom i ca. 120 km/t ca 1 meter unna og fartsgrensen var 100 km/t.)

Friluftsetaten i Oslo kommune opplyste i dag at de har fått veterinærundersøkt 5 døde lomvier, og det ser ut til at de alle hadde sultet i hjel. Mangel på småfisk i havet er da den relativt klare årsaken til at lomviene søker seg vekk fra havet, og også sikkert til den store bestandsnedgangen generelt. Næringsmangel og bestandsnedgang er jo heller ikke ukjent for lundefugl.
Thorfinn B.
Klassisk motiv, men litt skjevhet gjør seg. Svingen da mann....! Man skal ikke kutte svinger lærte jeg på kjøreskolen...
Ketil K.
Ja det er flaut at den ikke kom med Thorfinn., du har rett.
Dag J.
For svingende...

Men ellers bra. Litt mer kontrast på forgrunn kanskje.

Klassisk og velbrukt ja, og det skal vel enda mer til å skille seg ut.
Stig B.
Bra dokumentasjon, uten noe svinger i valsen, på et tragisk utfall av naturens daglige hendelser.

Mvh Stig
Jarl L. B.
Sterkt uttrykk, meget bra gjennomført.

Skjønner ikke all praten om svingen - det som er det viktigste for meg i bildet er den bilen som haster forbi, bilene til høyre kunne like gjerne ha vært klipt birt
Kjell G.
En tanke kortere lukkertid på bilen til venstre ville gjort seg. Jeg er enig i at svinger ikke alltid bør kuttes.

Dét sagt, vil jeg gjerne også si at dette ble et skikkelig bra bilde. Slike bilder er viktige!

Carsten A.
Dette syns jeg var bra på innhold og do. utførelse. Ærlig talt syns jeg ikke dette med kutting av svingen er så viktig her, bildets elementetr henger uansett bra sammen og er bra plassert i bildeflaten.

MVH CA
Arne S.
Tankevekkende og godt utført. Du griper tak i betrakteren og fører oss direkte og brutalt inn i fortellingen. Meget bra!
Ketil K.
Nå ble jeg av en eller annen grunn veldig glad! Jeg bommet og traff samtidig. Det var opprinnelig ikke ett sekund i mine tanker at svingen var viktig, bare langt unna og utenfor interessefeltet - så forstår jeg selvfølgelig at jeg er på jordet komposisjonsmessig- og blir deretter brakt tilbake til samme jordet med at jeg har IKKE bommet - deilige skisofrinetiske følelser oppstår før jeg lander på at kritikk er bra! Det gir erfaring, forståelse, dybde. spenn, spenning og konklusjoner for meg selv

Moralen er: Ta de bilder jeg føler for, men gjør det konkret, ikke la utenforstående ting avgjøre og vis mine egne direkte følelser. bare da kan jeg på sikt lykkes i å være personlig og direkte. Komposisjon og velykkethet blir underordnet. OK?
Avsluttet .
Et trist og sterkt budskap som er godt utført.

MvhJRH
Hans Jacob H.
Enkel og bra dramatisering. Fuglens livløse øyne som stirrer ut i intet, mot de glødene billyktene som haster forbi i all sin travelhet. Hva er vel et lite fugleliv verdt da?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu