.. ser det jeg vil se og hører det jeg vil høre ...
Utstyr
  • Nikon D1X
  • Nikkor 50-300 mm f/4.5 ED
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEnhver relasjon til tidligere, nåværende eller fremtidige begivenheter er muligens utilsiktet
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger415
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_17104} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Haiman A.
Afghansk hest det her da?
Fint bilde.

::Haiman::
Birna R.
'No comments''

La enhver få ha sin egen tolkning, det er mange muligheter avhengig av ens utgangspunkt (urbant/ruralt, fundamentalistisk eller ikke).
Helene P.
Hesten er høyst sannsynlig en shagya-araber.
Om du hadde fjerna fluenettingen og fått med iallefall hele hodet på hesten utehn å kutte det litt her og der tror jeg det hadde blitt penere.hver sin smak.
Fred A.
Er dette bildet beskjært i sidene eller over/under? For det er jo ganske kraftig beskjert. Fin komp-Tam tittel.
MVH:FMA
Birna R.
Utsnittet er slik *jeg* ønsker å ha det. Ethvert bilde er en ''beskjæring'' av virkeligheten, vi kan jo aldri ''få med'' alt, og det er bra.
Hans- Georg S.
Synes utsnittet fungerer bra. Regner med at bildet ikke er et hesteportrett, men at autor har konsentrert seg om budskapet.
Bra sett og gjennomført.
Aleksander J.
Det måtte jo komme et hestebilde fra en gammel traver som deg...
Deler dine betraktninger om beskjæring. Spiller ingen rolle i hvilken grad bildet er beskåret, så lenge utsnittet fungerer (noe det gjør her).
Tittelen skurrer litt, siden hesten overhodet ikke har mulighet til å se det den vil se.
Birna R.
AJ: du har fått med deg ambivalensen og den var tilsiktet fra min side. I disse fundamentalistisk påvirkede tider er det greit å vite hva man faktisk ser, eller *kan* se.
Ann F.
Stakkars hest som får slikt over øynene.

Er dette et uttrykk for at Rettferdighetens (blinde) gudinne for tiden oppfører seg som ei gammal merr?
Ellers har jeg merket en tendens til at de hestene jeg setter min lit i V75 er antrukket slik.
:-)
Spøk til side: bildet fungerer, utsnittet er ''riktig'' også for meg.
mvh Ann
Jeanette L.
Ville nok tatt med litt mer av hodet, for det er ikke så lett å se at det er en hest...Eller er det meninga?
Jeanette:-)
Carsten A.
Det er utsnittet som teller, om det er resultat av en beskjæring er uinteressant. Og her fungerer det aldeles utmerket. Syns heller ikke det er påfallende vankelig å se at det er en hest, fjording vil jeg anta.

Derimot er det påfallende ren og pen kvalitet over bildet - men noe annet var kanskje ikke å vente!
MVH CA
Fredrik T.
Carsten da, det er da ikke noen fjording dette her, de er jo lysgjyllenbrunbeskje;-)
Men bra ver det.

Fredrik
Birna R.
Har ikke peiling på vilken hestesort dette her er, bortsett fra at den var puslet med sitt på Kirkeøy på Hvaler nå i høst og ellers var ''fotogen'' på en snedig måte. Heller er jeg ikke så glad i å ta dyrebilder (mer dyre bilder) siden slike krabater ikke lar seg instruere om hvordan de bør skikke seg når jeg vil ''skyte'' dem. Således har jeg ytterst få elger (men iallefall om ikke ''elg i solnedgang'' så ''elgskanke i soloppgang'' (udyret kom forbi nærgrensa på 300'en min).

Med en 6X zoom på kameraet er det ikke speiselt vanskelig å få et rimelig greitt utsnitt i første hånd, ellerpå kan man alltids anvende digitalsaksa med sunn fornuft. Det er sluttresultatet som teller. Som jeg har gjentatt diverse ganger i bildekritikken på fotodotno så er mine bilder ''ferdig'' i utsnittet og akkurat det kan man trygt droppe som tema, siden et annet utsnitt ville ha betydd et annet bilde. (om man liker bildet slik det vises er en helt annen sak og irrelvant i denne sammenheng). ''Rent og pent'' som CA anfører er bare en konsekvens at jeg arbeider digitalt.
Atle Varg W.
Du briljerer som vanlig med teknikken, men dersom jeg får velge mellom evnen til å fange et magisk øyeblikk og evnen til å lage et magisk øyeblikk, foretrekker jeg bilde nr. 9560.

Tittelen må jo være det nærmeste man kan komme komplett skivebom; ''...ser det jeg vil se og hører det jeg vil høre...'' med øynene dekket til og ørene ikke. Hva skal man si?
Birna R.
Bildet du referer til sammenholdt med din feiltolkning av dette bildets innhold *og* tittel taler for seg. Også tankevekkende i et tid hvor vi bombarderes med forutinntatte synspunkter på hva vi skal mene og tro om hendelser i vår samtid. Den som ikke ser stiller i samme klasse som den som ser, men vil ikke se. Lær deg å ''se'' bilder, hva, og det er tillatt å bruke fantasien.
Eli L.
Dette er trolig en islandshest, eller muligens en nordlandshest. Men absolutt ingen fjording! Den smiler i allefall til fotografen (ørene smiler), så er sikkert glad for å slippe fluer i øynene. Morsomt bilde og kryptisk tittel. Liker utsnittet.
Atle Varg W.
Bjørn, du må være klar over at denne hesten har bind for øynene, mens ørene ikke er tildekket på noen måte. Er du med?
Birna R.
Åjada. Veldig med. Er du?

Skylapper kan være både for egne og andres øyner, og selv med ører intakte hører skapninger stort sett bare det de vil høre.
Fredrik T.
Hesten har fluenett foran øynene, kansje han har er sår e.l. Men den ser aldeles utmerket, hester har ikke et så innmari bra syn som utgangs pungt heller da. Men ser jo, det gjør den, akkurat det den vil. Det samme med hørselen.

Birna R.
Da var det flere ''sårete'' hel/s/ter samme sted, jeg telte vel en eller to til. De sto ganske så rolige ute på beitemarka og lot seg ikke affisere særlig av meg.
Håvard K.
Er ikke sikker på dette bildet. Teknisk er det, som alle dine andre bilder, ikke noe å utsette på det. Skarpt og fint og behagelige farger og alt det der.

Angåenede et eventuelt budskap er det jeg blir litt usikker.

Når det kommer til stykket ser vi mye det vi vil se og hører det vi vil høre uavhengig om vi har bind for øynene eller ikke. Andre vil også alltid prøve å få oss til å se deres side av saken. Det er ingenting nytt i det. Vår persepsjon er konstruktuvistisk. Propaganda er velkjent.

Det funker ikke helt for meg. Litt platt kanskje? Bildet kan gå som et illustrasjonsbilde, men jeg forventer nesten litt mer av bildene dine.

''Enhver relasjon til tidligere, nåværende eller fremtidige begivenheter er muligens utilsiktet'' er forresten et ganske morsomt, om enn analytisk, utsagn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu