Rødnebbterne reloaded
Prøver meg på en s/h-versjon av dette bildet. Synes det fungerer ok. Har gjort lite s/h-konverteringer. Tar gjerne i mot tips mhp. forbedringer. Tidligere lagt ut i farger her: bilde nr. 184008
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-16 17:03:23
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF 300 mm f.4.0 L USM IS
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 200 RAW
  • Nei
  • AnnetFrihånd 2xTC.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger652
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219056} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kjetil S.
Hei

Synes dette ble stilig. Ville kutta bort alt av greiner for å få en jevn grå bakgrunn.

mvh Kjetil
Kjell Sigurd S.
Uten kvistene tror jeg dette vil blitt et severdig bilde. Hovedmotivet er såpass urolig og krevende i seg selv at det rundt kanten forstyrrer. Kreativt fin bevegelse.

Kjell S
Tore U.
Heisann.

Herlig i sh/hv. Bevegelsesuskarpheten i vingene fungerer glimrende men jeg er litt usikker på om hodet er helt skarpt. Ser ikke helt sånn ut på skjermen min og det er litt synd. Ellers, grenene er nevnt. De bør bort. Vil vel si at dette er et bra resultat på et teknisk vanskelig opptak.

mvh
Tore
Carsten A.
Bra, men få bort gren-rusket, de greiene har ingen funksjon her!

Det kan se ut som fokus ligger noe bak hode/nebb her. Det hender vel at det blir klaget over slikt med påstand om at kamera eller objektiv ''bakfokuserer'', mens ihvertall i dette tilfelle er det nok AIServo med dette huset og dette objektivet som ikke helt henger med når man har å gjøre med en raskt flygende fugl temmelig rett i mot fotografen. Og det er da heller ikke mange kombinasjoner av hus og objektiv som greier det.

MVH CA
Eyvind R.
Takk for kommentarer. Jeg tror hodet egentlig er relativt skarp se fargebildet her: bilde nr. 184008. Jeg er i tvil om s/h-behandlingen er optimal. Jeg har liten erfaring med konvertering til s/h og mottar tips med takk. Jeg skal legge ut et bilde uten gren-rusk etterhvert..
Ketil K.
Ternen blir også litt enten eller ( I tillegg til kvistelukingen). Ville kjørt med lengre lukkertid og i tillegg blits på bakre lukker. Du ville da fått bevegelse avsluttet med skarphet. Motivet er flott, så fototeknikken bør brukes med omhu. Til sammenligning se for eksempel mitt skjærebilde bilde nr. 88149 som vant i landskonkurransen i Biofoto for et par år siden, og der denne beskrevne teknikken ble anvendt,
Eyvind R.
Takk for kommentar, Ketil. Interessante betraktninger. Har du noen kommentarer til selve konverteringen til s/h, som jeg har relativt liten erfaring med?
Nina S.
Dette likte jeg, litt drømmaktig, flott med den hvite fuglen mot den grå bakgrunnen. Fin med den lette bevegelsen.
Mvh Nina
Sverre H.
Hei Eyvind,

Et flott bilde jeg har sett på flere ganger men ikke fått kommentert. Jeg må si meg ening med Carsten A. her, bort med greiner og busk. Hadde vært artig å sett en helt ren versjon. Bildet ellers sto seg utrolig godt i s/hv og jeg liker dette svært godt. Bra!

Mvh
Sverre.
Eyvind R.
Takk for kommentarer til Nina og Sverre. Jeg skal legge ut en versjon fri for kvister..
Chr. G.
Blås i kvistene. Posituren og dynamikken du har fått fram i flukten - spesielt ytterst på vingene - veier opp for eventuelle forstyrrende elementer. Kanskje litt mindre støy kunne vært hensitsmessig.
Eyvind R.
Takk for kommentar Chr. Har nå lagt ut en versjon uten kvist og kvast. Bedre?
Bård B.
Jeg synes dette ble et meget godt bilde - like godt som fargeversjonen men anderledes. Her bør det ikke være kvister i hjørnene. Versjon 2 er klart bedre enn 1. Forøvrig synes jeg det ikke er noe å utsette.

Bård B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu