Førstemann til mølla
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-IF VR
  • Brennvidde340mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2500s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • AnnetTeleconverter TC20E II
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger353
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247835} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Rune S.

Hei Steinulf! Det her var meget flott fanget, som det heter! Et bilde jeg må trekke på smilebåndet av. Tydelig hvordan den første hettemåka tar byttet og den andre konstaterer molefonkent fakta. Fint med vanndråpene og plasket.

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

He, he! Dette er artig sett! Du snakker om uflaks.... Synes utsnittet du har valgt er svært spennende! Liker at du ikke viser oss hele slukhalsen. Valget ditt av å vise nedre del, og det viktigste, nemlig nebbet med fangsten, er nok til å vise oss historien. Flott skarphet, og jeg liker dråpene! Et riktig blinkskudd!

Ønsker deg ei riktig GOD PÅSKE!!!

Anne-Lise
Liv Anette T.

Ja, sånn er livet, noen graver til seg det meste :-) Heldig for deg og den en måka som var raskest, uheldig for den andre. Et godt bilde med masse fart i.. Likte komposisjonen og spruten fra den måka som letter er med å heve bilde. God skarphet, men kanskje lit lyst på vingen og halen til den som er i fart.

Mvh Anette
Bjørn H.

Godt med et lite humrebilde før en skal buelalle ...

Artig sak. Litt trangt i toppen.

God påske, Steinulf.

Bjørn:)
Bergliot E.

Et tøft bilde dær det ser ut som at den tapende part ikke har fått med seg at den faktisk har taptf kampen om måltidet. Flott skarphet og fine detaljer i vannspruten.

Bergliot:)
Roger K.

Hei hei, Steinulf!
Ja kampen om føden er hard i dyreverden. Den såg da virkelig slukøret ut han på vannet som gikk tapt av et måltid. Flott fanget situasjon du har her. Kanskje litt trangt i toppen. Samtidig er det nok der og en tilførelse av mere ville dradd fokuset bort fra han i vannet. Synes du har gjort er godt valg og jobb her.

En riktig god påske til deg og dine, Steinulf.

Mvh RK
Marit O.

Hei Steinulf
Artig tatt dette, ja her gjelder det og være første man ute.
Bra skarphet og fine detaljer i vannspruten :)
Ønsker deg og dine en riktig så god påske!
Mvh Marit
Inger-Lise S.

Teknisk godt bilde, også litt morsomt. joda, litt trangt i toppen, men ok, den flykter jo ;-)

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Trangt i toppen gjør bare bildet mer morsomt og spennende;-)

God påske!

Inger Anne
Ingunn S.

Hei Steinulf!
Artig situasjon som er svært godt fanget synes jeg:-) Liker det trange utsnittet, stilig med alle dråpene. Den ''tapende'' måka ser litt betuttet ut synes jeg, eller kanskje den faktisk ikke er klar over at den nettopp gikk glipp av en fangst...;-) He he, artig bilde dette Steinulf!!!

Hilsen IngunnS:)
Torbjørn K.

Hehe, denne var artig! Jeg tror kanskje jeg ville valgt et enda mer utfortrende utsnitt, og kuttet en del i toppen, slik at bare beina og litt av stjerten til fuglen som flyr stikker inn fra toppen. Kanskje noe hardt lys og blasse farger.

Torbjørn
Avsluttet .

Hei Steinulf.

Endelig et annet motiv enn maco og blomster. Sier dette da jeg ikke kan noe med denne sjangeren. Det er jo bra, for da har jeg noe å jobbe med til neste gang.

Det spesielle med dette motivet er at du har gått mot ''strømmen''. De fleste kniper fuglene fra siden eller rett i fokus. Her har du snudd alt på hodet og tatt motivet fra en helt annen vinkel. Det gjør motivet spennende. Skarpheten og fargemetning sitter slik det skal, aner jeg et lite støvkorn oppe til høyre, en liten en?

God foto-påske!!!

Arne:-)
Jan Frode A.

Der er både noe komisk og stakkarslig over denne som flakser ut av bildet, så sånn sett så må utsnittet være som det er for å ivareta denne posituren. Og kan en lese undring og fortvilelse i ansiket på måka som ikke rakk fram i tide? Artig bilde, og fin sprut. Måkebilder er der tidvis mange av her på foto.no, så da legger en heller merke til de som ikke er rene artsportretter. Fin handling, og altså et litt underfundig bilde.

mvh Jan Frode
Ivar B.

Morsom løsning dette. Her er det aktivitet blandet med litt komikkk som gjør bildet. Tror jeg ville gått for et enda tettere utsnitt og kappet rett under hodet på den flygende hettemåsa. Vanndråpene er fine. Ønsker deg en god påske! Mvh Ivar.
Andreas S.

Hehe, se her ja! Her var det en som ble litt for sein:) Artig fanget øyeblikk med meget god skarphet og fine toner.

Mvh. Andreas D.
Marion N.

Dette var ein spanande komposisjon som passer godt til bildeteksten. Liker måten du har kutta i øvre bildekant. Du har tatt bildet i riktig øyeblikk, her er det både luft under vingane og du har fått med blikket til begge måkane. Bra:)

Mvh Marion

Espen A. I.

Hehe - fin og artig situasjon, som skiller seg litt ut av de vanlige fuglebildene.

hilsen Espen
Nina E.

Hei, du viser at du bare har blitt bedre og bedre på fuglebilder. Artig, men dog velkjent situasjon. Men det gjelder å være til stede det lille. korte øyeblikket dette skjer. Artig med vannspruten og dråpene. Litt hard kontrast, men ikke så lett å justere i sol-lys. Bra! Mvh Nina E. :o)
Odd Tore S.

Frekkheten lenge leve pleier å passe bra her.
Den frekkeste vinner, helt til han blir angrepet av en stuper bakfra så han må få fly så fort at han trenger mer luft enn nebbet med bytte tillater, så mister han byttet, og neste runde starter. Eller noe slikt, basert på observasjoner fra brua til Kalvøya.
Bra skutt. men litt trangt i toppen.
Jeg ser at du skyter med 70-200 VR + TC-20. Hvordan virker det når du ser på bildene i Actual pixels? Jeg er vel i ferd med å gjøre et systemskifte, og ønsker meg tele > 300 mm med VR. 70-200 VR med konverter er et alternativ som jeg vurderer, 80-400 VR et annet. 80-400 VR ser ut til å være 70-200 VR underlegen bortsett fra det området som 70-200 VR ikke dekker. Men spørsmålet er om 70-200 VR med konverter kan måle seg med 80-400 VR i dette området, og om TC-17 er et bedre valg?
Odd Tore
Steinulf L.

Takk for kommentarer. Synes selv dette fungerer godt, for mye kapping i toppen forstyrrer historien.

Odd Tore; du spør vanskelig. Konvensjonell visdom, samt mange tråder her på dotten sier at zoom objektiver og konverter ikke hører sammen. Dog synes noen å mene at om kombinasjonen har tilstrekkelig optisk kvalitet, så kan en slijk løsning fungere godt. Jeg hører vel med blandt disse. Se f.eks dett bildet:bilde nr. 298540 .

Jeg vurderte også 80-400 mm, men forkastet den varianten pga. langsommere fokusmotor i objektivet. Så er det bruken. På tur synes jeg 12-24 mm og 18-200 mm fungerer greit. Ikke tungt og optisk tilfredsstillende. Dessuten skal man ha et avklaret forhold til hovmester og/eller eier om man f.eks vil ta bilder inne i en liten restaurant med en kanon som 70-200 mm. 18-200 mm er litt mer diskret i så måte.

70-200 mm med og uten konverter har en svært god optisk kvalitet, og det er et objektiv jeg er blitt svært begeistret for. Skulle jeg imidlertid bygge opp objektivsamlingen på nytt, ville jeg også vurdert kombinasjonen 18-200 mm og 300mm fast, med tillegg av en eller flere convertere.

Lykke til.
Avsluttet .

Fint bilde. Kjempebra fanget. Liker komp.
Odd Tore S.

Takk skal du ha, Steinulf!
Jeg satser mer på å dekke mine behov enn å oppfylle tesene som konvensjonell visdom sverger til, så hands-on fra fornuftige brukere er det jeg hører mest på. Naturligvis sammen med tester der slike er tilgjengelige og avslører grunnlaget for komklusjonene.
18-200 blir nok workhorse, men dets optiske egenskaper over 150 mm ser ikke ut til å være toppen for utsnitt. 80-400 taper seg også optisk over 200 mm, mindre skarpt, og mye mer CA ved alle blendere. Så 70-200 + TC ser mest interessant ut.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu