da havskodda kom til fjells
Jeg tviler på at denne montasjen fungerer, men bildene viser iallefall hvor stor forandringen er fra sol til havskodde.. -Det er ca. 30 min. fra andre til siste bilde. Turen var sammen med min nevø Even, og vi begge kosa oss i vannet. (han har forøvrig tatt det ene bildet)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-07 12:44:12
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger495
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_331771} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Anne-Lise S.

Ja, her viser du til fulle hvor raskt været kan snu! :-) Jeg trodde først at dette var tatt i forbindelse med et besøk på ei turisthytte et eller annet sted, men utfra teksten din forstår jeg det sånn at det ikke er det. Hvis-om-at så hadde dette fint kunnet fungere som et reklamefoto på veggen i den hytta, og som en aldri så liten advarsel til turister som kom innom! :-) Godt dokumentert er det nemlig, om enn kanskje hvert av småbildene ikke henger helt sammen, så fungerer det fint som ''reklame'', fortellende som det er!

Anne-Lise
Inge S.

Hei.
Da er advarslen herved levert :-)
Fin fotoserie.

Mvh Inge
Thorbjørn R.

Beskrivende og fint. Havskodda kommer plutselig og den er kald. Det er ikke få ganger jeg har opplevd at havskodda (eller mørkeskodda som den også kalles) har ødelagt en fin sommerdag på Finnmarkskysten. Men den kan i det minste være fotogén, se bilde nr. 340778.

Selve hovedbildet ditt i denne montasjen (det nederste) skaper en fin, nesten litt dyster stemning (noe ikke minst de halvdøde trærne bidrar til).

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .

Hei Ingebjørg
Helt grei montasje hvor du forteller at det er ganske tett mellom bildene. Bakgrunnsbilde er flott motiv i seg selv, ser du har brukt litt av det i det siste av de små.
Fra strålende sol og anledning til en dukkert forvandles landskapet til en skoddeheim.
Jeg ser et veldig fint tre i bilde nr.4. Det hadde jeg lyst til å tatt i nærmere ettersyn. Og du står parat med ditt kamera. Håper det er du selv som også har tatt deg en dukkert i 5.bilde?
Et som sagt greit montert bilde, hvor hovedfarven, blå, går igjen i alle bilder, og jeg synes også det er greit at du ikke har med noen farver som bryter opp, ingenting rødt, gult eller skrikende farver. Bra.

mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for tilbakemeldinger.

Anne-Lise - Vi bodde i ei hytte, men ikke av turistsorten.

Arild - Bakgrunnsbildet og det siste i rekka, er både forskjellige bilder og trær. Det kan hende at firern kommer ut som eget en gang, og i femmern er det nok ikke jeg som svømmer, men Even. -Men jeg var nok mye utti jeg også.


Ha en fin kveld.
-Ingebjørg
Avsluttet .

Hovedbildet er nydelig,både i motiv og farger.
Montasjen er koslig og god dokumentasjon,liker den okke som:-)
Hilsen Tone!
Stian H.

Hei.

Hovedbildet og det siste i serien er knall!

Hovedbildet alene, med luft over hadde vært helt super. nydelig gradering i blåtoner innover i bildet, og en kledelig diagonal komposisjon. Liker virkelig stemningen du fremkaller, kan kjenne den kade gufsen som brått avslutter en fin sommerdag. Jeg er kanskje litt rar, men liker den litt uvirkelige følelsen slik havskodde kan gi. Sommer og sol er vel og bra, men det blir mye mer spennende når naturen snur på femøren og gjør slike brå vendinger.

Serien er beskrivende og fin, men jeg tror nok hovedbildet, og det siste hadde stått mye bedre alene.

Stian
John H.

Hei
Tåke tiltaler meg og i sommer har jeg faktisk savnet den, litt. Fin montasje som er fortellende med underbygd tekst. Montasjen ville kansje ikke funket så bra uten tekst. Spennende lys i det midterste bildet. Det kan du gjerne dele med oss i større format?
John
Tove H.

Montasjen fungerer med fortellingen til - den må være med. Går fint an å leve seg inn i dette.
Hilsen Tove
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, og takk for kommentarer. Har lagt ut hovedbildet som en ny versjon. Dette er forøvrig ingen advarsel (kommer kanskje an på hvem som ser), men heller en dokumentasjon over et spennende naturfenomen.

Stian - neida, ække rar. Jeg synes at havskodda er utrolig fascinerende, og jeg liker å ta bilder i slike forhold. Da jeg åpna hyttedøra, og det var fullstendig grått foran meg, ble jeg dog litt svimmel, men slikt er bare interessant.

John - jeg kan legge ut nr. 4 som eget utlegg, men avventer litt. -Først må jeg på fjellet og fiske litt:)


- ingebjørg
Torbjørn K.

Hurtige væromslag i naturen er spennende! Montasjen synes jeg ikke fungerer som enkeltstående bilde, men som dokumentasjon på hvordan du kom frem til v2 fungerer det bra. V2 er et typiske skog-i-tåke-bilde. Fine blåtoner, men jeg synes kanskje disse bildene er aller best når man ser noen solstråler komme ned gjennom tåka. Balansen i bildet synes jeg blir litt skjev. Det er mye trær til venstre, men lite til høyre. Jeg kunne også tenkt meg å sett mer trær og mindre himmel.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentar, Torbjørn. Jeg er forholdsvis enig med deg, men synes ikke slike bilder nødvendigvis må være krydret med solstråler. -Det blir jo en helt annen stemning, og ofte er havskodda så tykk at ikke sola trenger gjennom det det viset. Med tanke på balansen, blir den stående versjonen (nr7) bedre med tanke på det.


-Ingebjørg
Avsluttet .

Ingebjørg
Må få lov til å si litt om v2.
Jeg synes den er helt enestående. Jeg synes bilde innehar så gode kvaliteter både med hensyn til balanse og jeg finner også en fin dybde innover i skoddeheimen.
Fargen er nydelig, så totalt sett er dette for mine øyne ihvertfall, et vidunderligt bilde, og jeg savner nok ikke noen solstråler som jeg leste noen savnet. Et bilde der og da, solen nytter det ikke å rope på, og et bilde som duger veldig med denne fine komposisjonen.

Ha en fin helg da Ingebjørg
mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for meining, Arild. Fint at du finner bildet enestående, og at komposisjonen fungerer for deg. Bra er det med forskjellige meninger, så det setter jeg pris på. -I tillegg til at du kommer tilbake til bildet.


God helg.
-Ingebjørg
Fred S.

Mange snedige bilder i løpet av en halvtime dette, Ingebjørg, nevøens portrett av den formfullendte inkludert. Beskriver bra hvor fort været kan skifte her i Namdalen.
Et variert knippe bilder, og hovedbildet kan jeg lett ''identifisere'' meg med.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentar, Fred. Det ble ganske travelt for meg da skodda kom sigende, men det var gøy. Da vi gikk opp (Råfjellet) var hele Salsnes grålagt, og dagen etter var bakken full av morgendugg.. Herlig.

Ha en fin dag,
-Ingebjørg


Trine R.

Morsom montasje som absolutt viser skifte i vær og stemning...Hadde vært spennende om du heller hadde begrenset deg, valgt ut de tre beste av de små, og montert de inn med litt luft imellom...det kunne faktisk blitt ganske stilig...

Jeg ville valgt bilde 3, 4 og 7, og sett hvordan det ble...Hovedideen blir jo borte, men de fire bildene sammen fungerer ihvertfall;)

Hovedbildet var trolsk, mystisk og en tanke skummelt;)
Komposisjonen funker, og den blåtonene er med å understreke stemningen...

-Trine
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for at du er innom et "gammelt" bilde, Trine. Forslaget ditt er tatt i mot, men om jeg gjør noe med det gjenstår å se. Men til eventuelle montasjer som kan komme senere, er det jo greit å tenke slik.
Skummelt hovedbilde synes du. Ja, der er både tusser, troll, nøkken og huldra.

-Ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu